Φροντίδα Το ζεβράκι μου θα ηρεμήσει;

anastasios

PB Member
Εγγραφή
18 Νοε 2007
Μηνύματα
175
Πόλη
Πειραιάς
Παιδια γεια σας, καλο χειμωνα! Το καλοκαιρι ενας καλος μου φιλος μεσα απο το site 1 απο τα καλυτερα παιδια που εχω γνωρισει μου χαρισε1 ζεμπρακι, το εχω 2 μηνες περιπου αλλα εδω και 1 εβδομαδα εχουμε εγκατασταθει στη μονιμη κατοικια μας στην Αθηνα, εχει ηρεμησει τοσο ωστε να τρωει απο το χερι μου χωρις να ανεβαινει πανω στο χερι μου και παντα μεσα στο κλουβι και οταν του μιλαω δεν φοβαται αντιθετως καθεται πολυ ηρεμος σχεδον με ακουμπαει! Αλλα θελω να καταφερω να το βγαζω εξω, απο το κλουβι, μεσα στο σπιτι. Και να καθετε στο χερι μου! Ποτε και πως, χρειαζεται και κατι αλλο να κάνω; Σας παρακαλω βοηθεια! Για να νιωθει και εκεινο πιο ευχαριστα, ελευθερο!
 
Καλησπερα Αναστασιε! Λοιπον προς το παρον εχει γινει μεγαλη προοδος με το ζεμπρακι σου! Τωρα αφου το βλεπεις κ δε σε φοβαται σχεδον καθολου οπως λες θα πρεπει σιγα σιγα να του βαζεις τροφη στο χερι σου, ουτως ωστε για να φαει να χρειαστει να ανεβει πανω του κ να σε συνηθισει κιολας, να συηθισει την αφη σου κ γενικα το οτι ειναι πανω στο χερι σου. μετα αφου καταφερεις αυτο σιγα σιγα θα μπορουσες να το πηγαινεις προς τη πορτουλα του κλουβιου. Μποριε να σου παρει καιρο η μποριε το πουλακι να φευγει οταν θα κουνιεσαι ελαφρια προς την εξοδο αλλα μην χαμπαριαζεις εσυ. Ολα γινονται με προσπαθεια. Ε καποια στιγμη θα καταφερεις κ θα το βγαλεις εξω. Οποτε τοτε θα δεις κ εσυ απο μονος σου πως θα συμπεριφερθεις. Απλως αργες κινησεις κ σταθερες για να μη φοβηθει. Κ αν φοβηθει κ φυγει παλιτ ο πλησιαζεις αργα κ βαζεις τροφουλα στο χερι του.υπομονη κ θεληση χρειαζεται!
 
Αναστάση θα έρθει και αυτή η στιγμή σύντομα, μην ανησυχείς!

Εσυ φρόντισε να έχεις δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για να πετάει το πουλάκι άφοβα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα!
  • Πρόσεχε να μην ξεχάσεις ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες.
  • Φρόντισε να είναι κλειστές οι κουτρίνες για να μην χτυπήσει με φόρα πάνω στο τζάμι.
  • Κλείσε το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας.
  • Να έχεις πάντα κλειστές τις εστίες τις κουζίνας και να μην έχεις ανοιχτές κατσαρόλες που βράζουν, ή λεκάνες γεμάτες με νερό.
  • Να μην έχεις αναμένα κεριά στο σπίτι ή αναμένο τζάκι.
  • Αν έχεις άλλα κατοικίδια πχ γάτες, σκύλους, καλό θα ήταν να μην βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Καλές και απολαυστικές πτήσεις!
 
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας,θα συνεχισω ετσι οπως εχει και πιστευω οτι θα τα καταφερω για να αισθανεται και εκεινο πιο ανετα μεσα στο σπιτι, πιο ελευθερο, γιατι μεσα στο κλουβι του ειναι πιο περιορισμενο! Αμα θελετε μεσα στο μελος μου εχω και φωτο, ευχαριστω
 
Back
Top