Αναπαραγωγή Το ζεμπράκι μου γεννάει συνεχώς, πως να το σταματήσω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης βάσω
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

βάσω

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουλ 2008
Μηνύματα
98
Πόλη
Βέροια
Εχω ενα ζευγαρι ζεμπρακια 3-4 χρονια, στην πρωτη τους γεννα πηγαν ολα καλα, στις επομενες δυο πεθαναν τα μικρα σε 10 μερες περιπου(εχουμε συζητησει παλιοτερα το θεμα) και ετσι αποφασισα να μην τους βαλω φωλια αυτο το καλοκαιρι, γιατι μαλλον η ζεστη ηταν ηταν ο λογος που εχασα τα μικρα.
Τα ειχα μαζι, σε κλουβι αρκετα μεγαλο αλλα το προβλημα ηταν πως η μικρη μου ηταν σε κακο χαλι, της ειχε βγαλει ο αρσενικος ολα τα πουπουλα απ'το λαιμο και της τραβουσε συνεχως τα φτερα, τα οποια ειχαν αποκτησει "μπουκλες"στο τελειωμα τους(δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω)
Επισης δεν την αφηνε να φαει, της τραβουσε την ουρα, η οποια ηταν στην ιδια κατασταση με τα φτερα και επιπλεον το πουλακι ειχε αδυνατησει ιδιαιτερως!
Το κλουβι διαθετει διαχωριστικο και αποφασισα να το βαλω και να τους χωρισω,τους εχω ετσι αρκετους μηνες τωρα.
Κοιμουνται παντα στον πατο του κλουβιου κοντα στο διαχωριστικο, αλλα αυτο που με ανησυχει λιγακι ειναι πως η μικρη, παρολο που ειναι χωρια του γενναει συνεχως αυγα! Εχει κανει τουλαχιστον 10 αυγα τους δυο προηγουμενους μηνες, περιπου ενα αυγο την εβδομαδα.
Αναρωτιεμαι θα το εκανε αυτο ακομα κι αν δεν ειχε οπτικη επαφη με τον αρσενικο; Και ποσο κακο της κανει να γενναει τοσο συχνα;
Εχω σταματησει να της δινω βιταμινες, αυγα και οτι αλλο θα μπορουσε ισως να την "προκαλεσει" να γεννησει αλλα δεν σταματαει;
 
Back
Top