Αναπαραγωγή Το ζευγάρι αδιαφορεί, αν και φαινόταν "πυρωμένο"

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης salex
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

salex

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2007
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ξεκινήσει την πρώτη μου προσπάθεια να ζευγαρώσω τα καναρίνια μου, (πράσινο αρσενικό με κίτρινη κανάρα), αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος.

Αγόρασα την κανάρα 2,5 μήνες πριν, και με το που την έβαλα στο σπίτι ο αρσενικός άρχισε να της τραγουδάει και να της σφυρίζει! Στα τέλη Απρίλη η θηλικιά άρχισε να σκίσει εφημερίδες και ο αρσενικός να ανεβαίνει στα κάγκελα προς την κανάρα. Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισα να τους δίνω από μισό αυγό καθημερινά, και 3 εβδομάδες μετά (για να ζεστανει ο καιρός) έβαλα τα κλουβιά δίπλα δίπλα συνεχίζοντας το αυγό και βιταμίνη. Μετά 1 εβδομάδα "πλαγιαστά" τους έβαλα μαζί, στο ίδιο κλουβί και μετά από 5 μέρες τους έβαλα εξωτερική φωλιά με τσόχα.

Αποτέλεσμα, 2 εβδομάδες στο ίδιο κλουβί και από την πρώτη στιγμή η καναρα σταμάτησε το σκίσιμο εφημερίδων, έπαιζε με τις κλωστές για την φωλιά (που μετά το αφαίρεσα), και μετά άρχισε να ξηλώνει την τσόχα. Το αυγό το συνεχίζω ακόμη, (τόσο πολύ που αρχίζουν να βγάζουν πορτοκαλιές τούφες!) αλλά είναι παντελώς αδιάφορα. Τουλάχιστον ποτέ δεν τσακώθηκαν, και τον τελευταίο καιρό κοιμούνται στο ίδιο κλαδί!

Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε, γιατί έχω απελπιστεί; Μήπως να τους ξεκινήσω κανένα σκεύασμα για πύρωμα, ή να τα χωρίσω πάλι που αναφέρεται σε άλλα posts στο site;

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την όποια βοήθεια.
Σωτήρης
 
Λοιπόν πρώτον αν δίνεις την "βιταμίνη" που πουλάνε οι πετσοπαδες και βγαίνει σε διάφορα χρώματα σε διαφανή σακουλάκια καλύτερα να μην τη ξαναδώσεις... Προσφέρει μόνο λίπος στα καναρίνια μας.. Το σκέτο αυγό είναι μια χαρά!

Το ότι η κανάρα έσκιζε την εφημερίδα σημαίνει ότι όντως είναι πυρωμενη.. Ίσως να μην έχει στρώσει τη φωλιά επειδή δεν της αρέσει η θέση της φωλιάς ή το υλικό που της έχεις δώσει. Βάλε μια εξωτερική και μια εσωτερική φωλιά και δώστης νήμα και βαμβάκι και θα τη στρώσει!

Έχεις δει καθόλου ταισματα μεταξύ του ζευγαριού σου;
 
καλησπέρα Αλίκη και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

ναι αυτή την βιταμίνη δίνω και καταλαβαίνω πως πρέπει να την σταματήσω. Τις προάλλες πήρα και ενα πατέ 'αυγοτροφής με μέλι' που ακόμη βέβαια δεν το έχω δώσει...

όχι δεν είδα καθόλου τάισμα μέχρι σήμερα.
τις πρώτες μέρες που τα είχα βάλει στο ίδιο κλουβί δεν καθόντουσαν ούτε λεπτό στο ίδιο κλαδάκι, ενώ τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως συμβοιώνουν χωρις ΄κανένα θέμα. Πιστεύεις πως θα βοηθούσε να τους δώσω κάτι βιταμίνες πυρώματος που πουλάνε οι πετσοπάδες;

ευχαριστώ και πάλι.
 
Αν τα πουλιά τα έχεις έξω κάνε υπομονή.

Με την προυπόθεση πάντα... Τα δύο πουλιά να είναι καλά στην υγεία τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: salex
τις πρώτες μέρες που τα είχα βάλει στο ίδιο κλουβί δεν καθόντουσαν ούτε λεπτό στο ίδιο κλαδάκι, ενώ τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως συμβοιώνουν χωρις ΄κανένα θέμα. Πιστεύεις πως θα βοηθούσε να τους δώσω κάτι βιταμίνες πυρώματος που πουλάνε οι πετσοπάδες;

Εγώ θα σε συμβουλεύσω να κάνεις ότι έκανα και εγώ... Σπιτική αυγοτροφή κάθε μέρα (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή ) και βιταμίνες υδατοδιαλυτές (συγκεκριμένα την Ferti-vit Orlux) 2 φορές την εβδομάδα... Πολλοί φυσικά θεωρούν ότι οι βιταμίνες στο νερό είναι περιττές και ότι ακόμα και το σκέτο βραστό αυγό κάνει θαύματα...

Απλά χώρισε το ζευγάρι και κάνε μία μίνι προετοιμασία για 10 μέρες με αυτή τη διατροφή που σου λέω πάνω και όταν θα τα δεις να ταίζονται από τα κάγκελα τότε θα είναι έτοιμα...

Καλή τύχη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: salex
Βασίλη σε ευχαριστώ. Ναι τα έχω έξω (καλυμενα με πλέγμα), και ίσως να είναι κάποιο θέμα γιατι η θερμοκρασία το βράδυ πέφτει στους 16 βαθμούς! Μου έχουν πει να μην τα βαζω μεσα και έξω αυτό τον καιρό για να μην τους αλλάζω συνθήκες!

λές γι'αυτό να έχω παρατηρήσει κάποιες υγρες κουτσουλιες; να τα επιρεάζει τό έξω;σε ευχαριστω και πάλι Αλίκη θα το προσπαθήσω! Εξάλλου περιμενουν και τα παιδιά μου πως και πως να τα δουν να γενάνε και να μεγαλώνουν πουλάκι!

θα το ξεκινήσω από αύριο κι 'ολας
 
καλησπέρα,
χώρισα το πρωί και πάλι το ζευγάρι και συνεχίζοντας μόνο το αυγό. Τα πουλιά κάθονται αντικριστά στα κάγκελα και καλεί το ένα το άλλο! Θα το συνεχίσω έτσι λίγες μέρες, και από αύριο θα τους αρχίσω και αυγοτροφή με βιταμίνες υδατοδιαλυτές!

μέχρι πότε θα πρέπει να τα κρατήσω χώρια;
 
Αναλόγως με τη συμπεριφορά τους αν ταιζονται αν ο αρσενικός τραγουδάει προς το θηλυκό και αυτή στήνεται τότε βγάζεις το χώρισμα! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: salex
Καλησπέρα,
Το ζευγαράκι της αγίας παρασκευής συνεχίζει να είναι σε χωριστά κλουβιά και το ένα κάθεται και ζαχαρώνει το άλλο! Μπορώ με βεβαιότητα να πω, πως μιλάμε για τον απόλυτο πλατωνικό έρωτα! :)

Όμως, παρατήρησα πως οι κουτσουλιές της κανάρας είναι πολύ νερουλές… πιστεύετε πως υπάρχει κάποια σχέση, ή κάποια πιθανή ασθένεια; Μπορεί για αυτό το λόγο να σταμάτησε το σκίσιμο των εφημερίδων;

(προς το παρόν συνεχίζουν με το αυγό, ενώ το viagra το ‘Ferti-vit Orlux’ δεν έχω καταφέρει να τους το βρω ακόμη ☹ )

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Για την θηλυκια θα ηταν καλυτερα να περασεις φωτο με τις κουτσουλιες και το κατω μερος του πουλιου.. Οι πιο εμπειροι θα σου πουν την γνωμη τους. Ευχομαι να μην ειναι σοβαρο :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: salex
Η βιταμίνη δεν είναι πια και τόσο σημαντική... Αν είναι μικρά σε ηλικία δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι! Μια χαρά θα τα πάνε! 😉 φρέσκο αυγό καθημερινά ή φτιάχνεις εσύ σπιτική και θρεπτικοτατη αυγοτροφή!

Αν θες ανέβασε φωτο με τις κουτσουλιές της καναρας... Αν τρώει συνεχώς φρούτα και λαχανικά είναι λογικό...
 
  • Like
Αντιδράσεις: salex
Αριάδνη και Αλίκη σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

έχω πάρει την συνταγή που ανέβασε η Αλίκη σε προηγούμενη απάντηση και θα την φτιάξω.

δεν τρωει φρουτα και λαχανικά καθόλου, και η κουτσουλιές είναι τόσο νερουλές που σχεδόν διαλύονται στην εφημερίδα. Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες το βραδυ και να τις ανεβάσω!
 
Βάλε στην θηλυκιά νήμα και φωλιά. Την μέρα που θα διαπιστώσεις ότι αρχίζει να φτιάχνει την φωλιά βγάλε το χώρισμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: salex
Back
Top