Ασθένειες Το ζευγάρι κοκατίλ μας ξεκινά θεραπεία για κοκκίδια και όχι μόνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kristy74

PB New Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2018
Μηνύματα
271
Πόλη
Αθήνα
Καινούργιες φουρτούνες με το ζευγαράκι κοκατιλ μας και ειλικρινά αυτή τη φορά έχω φρικάρει. Πριν δύο βδομάδες περίπου έστειλα δείγμα τους στη Κομοτηνή για εξετάσεις. Παρολο που δεν είχαν κάποιο σύμπτωμα. Ούτε περίεργες κουτσουλιές. Ούτε τίποτε. Τη θυληκια μου μόνο την έβλεπα κάπως αλλά ήταν που δεν την αφήνει και ο αρσενικός σε ησυχία και δεν με είχε ανησύχησε ιδιαίτερα. Το είχα στο προγραμμα να στείλω για εξετάσεις όμως.. Και άργησα κιόλας. Ελπίζω μόνο να μην είναι ήδη αργά. Με πηρε τηλέφωνο ή γιατρος λοιπόν μόλις είχε τα αποτελέσματα. Το μόνο καλό είναι πως το τεστ για τη ψιττακωση είναι αρνητικό. Το έχουμε γλυτώσει αυτό αποτι φαίνεται.. Προς το παρον τουλαχιστον.. Ούτε καποιος μύκητας βρέθηκε. Βρήκαν όμως ένα σωρό άλλα. Η διάγνωση είναι αυτή.

1-37688.webp

Έγινε αντιβιογραμμα:

2-37688.webp

Για τις ψευδομοναδες. Και η γιατρος μου είπε ότι βγήκε πολύ καθαρό. Ότι και να σημαίνει αυτό τέλος πάντων.
Οπότε και η προτεινόμενη θεραπεία ήταν αυτή.

3-37688.webp

Σήμερα ήταν η πέμπτη και τελευταία μέρα του baytril. Τους το έβαλα στο νερό αλλά τις πρώτες 3 ημέρες της αγωγής τους έδωσα και στο στομα με σύριγγα από το νερό τους..Από την δεύτερη μέρα όμως τα πουλάκια άρχισαν να μην είναι και τόσο καλά.. Καθοντουσαν φουσκωμενα και η εικόνα τους γενικά δεν ήταν καθόλου καλή. Θεώρησα πως ίσως τα τρόμαξε η τα ανχωσε υπερβολικά το γεγονός ότι τους έδωσα φάρμακο με τη σύριγγα.σκέφτηκα μήπως τα πείραξε η αντιβίωση. Μήπως τους έπεσε βαριά.χτες δεν είχαν όρεξη ούτε να φάνε καλά καλά. Το πρωι πηρα τηλέφωνο τη γιατρό. Μιλήσαμε αρκετή ώρα για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.Ήταν σίγουρη πως τα κοκκιδια τελικά έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα πουλάκια. Που μάλλον τώρα εκδηλώθηκε. Οπότε μου συνέστησε να τους δώσω ένα παυσίπονο.. Το metacam συγκεκριμένα η το γενοσημο του.. Το γενοσημο βρήκα και αυτό με μεγάλη δυσκολία. Μου είπε πως θα τα ανακουφισει γιατι προφανος πονάνε. Τα έντερο και η κοιλίτσα τους; .. Τους έδωσα από μια σταγόνα το μεσημέρι και όντως το απόγευμα τα είδα κάπως καλύτερο.φάγανε τουλάχιστον με σχετική όρεξη. Μου είπε πως μπορώ να τους το δώσω για 4-5 μέρες και πως θα τα βοηθήσει.. Μου έδωσε νέο σχήμα για τα κοκκιδια και μου είπε να μη περιμένω τις 3 μέρες με προβιοτικα γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη και παίζει να μη τα προλάβω κιόλας. Μου είπε να τους ξεκινήσω το baycox αύριο κιόλας και να τους δίνω μαζι εκτος από το κονακιον και προβιοτικα για λίγες μέρες. Η αγωγή που μου πρότεινε είναι αυτή.

4-37688.webp

Να σκάσω κοντεύω με αυτό που μας έτυχε πάλι. Δεν ήταν καθόλου καλά τα πουλάκια μου χτες σχεδόν όλη μέρα και σήμερα την περισσότερη. Καθοντουσαν σε μια γωνια φουσκομενα.. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως το παυσίπονο φάνηκε όντως να τα βοήθησε κάπως.Αύριο πρωί πρωί θα τους πάρω πάλι για κάποιες απορίες που έχω σχετικά με το baycox και θα τους το ξεκινήσω. Αυτά τα νέα μας λοιπόν.. Κι άλλα φάρμακα. Ατελείωτες και συνεχείς απολύμανσεις. Αγωνία και φόβος. Ο θεος να βάλει το χέρι του μονο.. Να μας έχει όλους καλά και να μας δινει δυναμη τους δύσκολους αυτους καιρους ώστε να μπορούμε να τα φροντίζουμε. Αμήν.
 
Πριν δύο βδομάδες περίπου έστειλα δείγμα τους στη Κομοτηνή για εξετάσεις. Παρολο που δεν είχαν κάποιο σύμπτωμα.
Δεν ήταν καθόλου καλά τα πουλάκια μου χτες σχεδόν όλη μέρα και σήμερα την περισσότερη. Καθοντουσαν σε μια γωνια φουσκομενα..

Κάπου χάνω τη σύνδεση ανάμεσα στα δύο κομμάτια. 🧐
 
Πριν δύο βδομάδες που έστειλα το δείγμα λέω ότι τα πουλάκια ήταν σε φαινομενικά Καλή κατάσταση. Με το που αρχίσαμε την αντιβίωση πριν πέντε μέρες δηλαδή άρχισαν να πέφτουν. Να κοιμούνται και τα δύο για ώρα μέσα στη μέρα. Και δύο μέρες τώρα είχαν την εικόνα που περιγράφω. Τρώνε ελάχιστα και κάθονται όλη την ώρα φουσκωμενα. Οι κουτσουλιές τους παρολο αυτά φαίνονται φυσιολογικές. Μόνο που είναι πολύ μικρές..Αυτό λέω.φοβήθηκα πως τα πείραξε η αντιβίωση αλλά η γιατρος μου είπε πως ευθύνονται τα κοκκιδια για την κατάσταση τους.. Πως απλα ίσως λογο του ότι τα έπιασα κιόλας για να τους δώσω την αντιβίωση στρεσταριστηκαν και πέσανε οι αμυνες τους.. Μου είπε συγκεκριμένο πως τώρα θα κάνουμε αγώνα δρόμου. Θα επισπευσουμε τις θεραπειες μήπως και τα προλάβουμε. Ούτε εγώ καταλαβαίνω τίποτα.Από εκεί που ήταν δραστήρια.ζευγαρωνανε όλη την ώρα. Παίζανε. Τρώγανε πιναν... Μια χαρά ήταν τα πουλάκια. Τώρα σκέφτομαι μήπως όντως τα πείραξε η αντιβίωση. Τους την έδωσα ακριβώς όπως μου είπε η γιατρος όμως.Απλά όταν ξεκινήσαμε την αντιβίωση άρχισαν να φαίνονται κάπως υποτονικα.υπέθεσα πως ενταξει.Ίσως να τους έπεσε λίγο βαριά αλλά θα συνελθουν. Ξέρω πως δεν έπρεπε να τους τη σταματήσω κιόλας εφόσον την ειχαμε ξεκινήσει. Τώρα που τα ξύπνησα παρολο αυτά μου φαίνονται λίγο καλύτερα. Θα τους ξεκινήσω τώρα το baycox και βλέπουμε. Ελπίζω μόνο να έχει δίκιο η γιατρος και να δω αποτελέσματά. Δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο στη φάση αυτή.
 
Back
Top