Αναπαραγωγή Το ζευγαρωμα μικρων που εχουν ιδιο πατερα ειναι αιμομιξια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης franki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

franki

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαρ 2009
Μηνύματα
40
Πόλη
Άνω Λιόσια
καλησπερα παιδια τι κανετε;εχω βγαλει μερικα καναρακια φετινα απο ιδιο πατερα αλλα απο διαφορετικες καναρες.υπαρχει περιπτωση αιμομηξιας;
 
καλησπερα παιδια τι κανετε;εχω βγαλει μερικα καναρακια φετινα απο ιδιο πατερα αλλα απο διαφορετικες καναρες.υπαρχει περιπτωση αιμομηξιας;

Τα πουλιά είναι σαν αδέρφια. Δεν μπορείς να τα ζευγαρώσεις μεταξύ τους. Παρόμοιο θέμα είναι και αυτό
https://community.petbirds.gr/threads/Ειναι-αιμομιξια-κι-αν-ναι-ποιες-θα-ειναι-οι-επιπτωσεις.14186/
 
Ναι, τι από πατέρα τι από μητέρα... Πάλι σαν αδέρφια θα είναι.
 
o πατερας ειναι πατερας ιδιο αιμα ας ειναι αλλη μανα ειναι αδελφια
 
Τι πάθατε όλοι σήμερα ρε παιδιά με τις αιμομικτικές τάσεις; :D
Συγγένειες μέχρι τρίτου βαθμού (2α ξαδέρφια) είναι αιμομιξία όπως και στον άνθρωπο. Όσο πιο μακρινή η συγγένεια τόσο λιγότερα τα προβλήματα αλλά μέχρι τρίτο βαθμό υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα. Ακόμη και αν δεν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μέσα σε πολύ λίγες γενιές θα καταφέρουμε να καταστρέψουμε την γονιμότητα αλλά και την ομορφιά των πουλιών μας. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή μέσα σε 2-3 γενιές πουλιών θα πάρουμε πουλιά τα οποία θα έχουν προβλήματα υπογονιμότητας, θα είναι πιο μικρόσωμα από τους προγόνους τους και με κακής ποιότητας φτέρωμα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η λύση της ανταλλαγής για να φτιάξετε τα ζευγάρια σας για του χρόνου. Αντί δηλαδή να ζευγαρώνουμε αδέλφια ξαδέλφια κλπ μπορούμε να βάλουμε μια αγγελία με μια φωτό του πουλιού που θέλουμε να διαθέσουμε και περιγραφή του πουλιού που θέλουμε να βρούμε. Είμαστε τόσα μέλη εδώ μέσα που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρείτε αυτό που ψάχνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χωρίς έξοδα για αγορά νέων πουλιών.
 
αν θελεις μπορεισ να βαλεις τον πατερα με μια κορη και την μανα με ενα γοιο ετσι δεν θα εχεις αιμομιξια
 
Γιατί, ο πατέρας με την κόρη δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους; Τίνος είναι η κόρη του... Κουμπάρου; :D
 
Αυτο που λες φιλε Manos74 ειναι κατι το οποιο το κανουν καποιο <εμπειροι>εκτρωφεις για να διατηρισουν την καθαροαιμια του πουλιου.Αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι αιμομιξια.

-Συμφωνω με τον φιλο Βασιλη, οι ανταλαγες ειναι κατι που μπορουν να γινουν για να σπασουνε τα αιματακαι φυσικα αναιξοδακαι με μονο συστατικο το μερακι και την αγαπη του καθε ερασιτεχνη εκτροφεα.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top