Αναπαραγωγή Το θηλυκό καναρίνι κυνηγάει το αρσενικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vouky
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vouky

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2021
Μηνύματα
12
Καλησπέρα σας , θα ήθελα τη βοήθειά σας, η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή στην αναπαραγωγή καναρινιών, έχω ένα αρσενικό αχατες το οποίο κελαηδαει αρκετά προσπάθησα να το ζευγαρωσω με θηλυκό, με το οποίο ήταν σε χωριστό κλουβί, όταν τα έβαλα μαζί το θηλυκό το κυνηγάει και αυτός κρύβεται στις γωνίες της ζευγαρωστρα .Τα χώρισα αμέσως, τι προτείνεται να κάνω?
Ευχαριστώ .
 
Καλησπέρα! Με βάση την περιγραφή σου φαίνεται πως έχεις ένα έτοιμο για ζευγάρωμα αρσενικό, και ένα μη έτοιμο θηλυκό. Οι επιθέσεις συμβαίνουν γιατί το θηλυκό, έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του αρσενικού και αμύνεται, για αυτό και είναι καλύτερα να τα αφήσεις χωριστά. Αν μπορείς, δώσε μας περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τα βήματα που ακολούθησες, δηλαδή αν τα έχεις σε ζευγαρωστρα, αν έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία, ή αν τα έχεις σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο...
 
Καταρχήν σας Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, τα πουλάκια τα είχα χωριστά, η θηλυκιά ήταν σε ζευγαρωστρα και ο αρσενικός σε κλουβί απλό , μόνος, είχα βάλει φωλιά με Νήμα και την είχε φτιάξει η καναρα...οπότε αποφάσισα να βάλω και τον αρσενικό μαζί...προετοιμασία είχε γίνει με αυγό μήλο και σπόρους. Και πάλι ευχαριστώ.
 
Καλησπέρα, βάλε σουπιοκόκκαλο στο κλουβί.
Τοποθέτησε το διαχωριστικό και βάλε τον κάναρο στην μία πλευρά, παρακολούθησε την συμπεριφορά τους, αν δεις να ταΐζει το θηλυκό, να της κελαηδάει και αυτή να προσπαθεί να είναι κοντά του τότε τράβηξε το διαχωριστικό για να προχωρήσουν στην αναπαραγωγή.
Να γνωρίζεις ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην ταιριάξουν, εσύ πρέπει να παρακολουθείς την συμπεριφορά τους και να προχωρήσεις ανάλογα.
 
Back
Top