Αναπαραγωγή Το θηλυκό καναρίνι μου γέννησε χωρίς να έχει ζευγαρώσει

@Stelios 306c σόρρυ για το χιούμορ πριν, αλλά μου ήρθε αυθόρμητα και το έγραψα. 😎

Δε χρειάζεται να ζευγαρώσει το θηλυκό για να ξεκινήσει την ωοτοκία, απλά όπως καταλαβαίνεις τέτοια αυγά είναι άσπορα. Μπορεί και να συνεχίσει να κάνει.

Περιέγραψε μας αν θέλεις τις συνθήκες που βρίσκεται το πουλάκι (φως, θερμοκρασία, διατροφή) και αν έχει κοντά του κάποιο αρσενικό.
 
Κανένα πρόβλημα με το χιούμορ..απο φαγητό έχει τα πάντα.. Σπόρους αυγό όστρακα κανένα μαρουλακι.. Στην είσοδο του σπιτιού.. Δεν το βλέπει πολύ ο ήλιος.. Έχει από κάτω στο κλουβί ένα Αρσένιο που είναι ο γιος της.. Αλλά δεν το βλέπει.
 
Μήπως έχει κάποιο τεχνητό φως για πολλές ώρες; Το αρσενικό κελαηδάει;

Γενικά η διατροφή του πρέπει να είναι λιτή αυτή την περίοδο...μόνο σπόρους θα έλεγα, άντε και καμία πρασινάδα που και που.

Δες αν θα κάνει και αύριο και ενημέρωσε.
 
Σκοπεύεις να την ζευγαρώσεις φέτος; Αν όχι, απλά άφησέ τη να κάνει τα αυγά της, (δώσε της φυσικά φωλιά και νήμα), να τα κλωσήσει καμιά δεκαριά ημέρες κι έπειτα άρχισε να αφαιρείς σταδιακά τα αυγά και τέλος τη φωλιά. https://community.petbirds.gr/threads/Διακοπή-της-αναπαραγωγής-καναρινιών.32795/
Κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο κλουβί.
Η παραμονή της στην είσοδο δεν είναι κατάλληλο μέρος. Μήπως υπάρχει άλλο σημείο να τη μεταφέρεις αφού θα έχει τελειώσει η παραπάνω διαδικασία, π.χ. σε κάποιο μπαλκόνι, σε θέση προστατευμένη από ρεύματα και αρπακτικά; Καταλαβαίνεις, ότι αν διακόπτεται ο ύπνος της δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Αν τώρα προσδοκείς σε ζευγάρωμα και έχεις ήδη τον αρσενικό, τα βάζεις επιτόπου μαζί κάνοντας διατροφική προετοιμασία και αφήνεις κανονικά να κλωσήσει τα άσπορα αυγά για όσο η ίδια θέλει (τα μαρκάρεις όμως με σημάδι, ώστε αν σου κάνει νέα γέννα παρουσία αρσενικού, να ξέρεις ποια αυγά θα πεταχτούν). Αν δεν έχεις αρσενικό έτοιμο και σκοπεύεις να πάρεις, να θυμάσαι ότι πρέπει να κρατήσεις καραντίνα 40 ημερών στη διάρκεια της οποίας θα κάνεις διατροφική προετοιμασία.
Αν και δεν μπορώ να γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες διαβίωσής της, η γνώμη μου είναι ότι αν σκοπεύεις σε αναπαραγωγή, καλό για τα πουλιά θα ήταν να υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος για τη διαμονή τους από την είσοδο.
 
Καλημέρα σε ευχαριστώ καταρχήν για όλα.. Αλλά όχι φέτος δεν σκοπεύω να την βάλω για ζευγαρωμα..την έχω χαρίσει στον πατέρα της κοπέλας μου.. Και το σπίτι είναι 2 όροφο πάνω μένει μόνο η γιαγιά και κάτω οι γονείς της.. Ποτ ετο βράδυ είναι ήρεμοι.
 
Back
Top