Ασθένειες Το θηλυκό κοιμάται κι έχει διάρροια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης volvog
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

volvog

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2018
Μηνύματα
24
Πόλη
Περαία
το θυλικο απο το μεσημερι και μετα κοιμαται ορθιο στην πατιθρα και εχει διαρια χροματος λευκη
 
το θυλικο απο το μεσημερι και μετα κοιμαται ορθιο στην πατιθρα και εχει διαρια χροματος λευκη
Αργείς όμως να μας το γράψεις, και δυστυχώς κι εμείς αργήσαμε να σου απαντήσουμε. Αυτό το λέω όχι σαν παρατήρηση με αρνητικό νόημα, αλλά κυρίως για να τονίσω ότι ο μεταβολισμός των πουλιών είναι σχετικά ταχύς, κρύβουν κι ενστικτωδώς τις διάφορες ασθένειές τους έως αυτές να προχωρήσουν και να επέλθει μια κατάσταση οριακή στην οποία δεν μπορούν πλέον να "κρυφτούν" αλλά τότε το μή αναστρέψιμο μπορεί να είναι πολύ κοντά.
Αν έχεις άλλο πουλάκι στο κλουβί, βγάλε το αμέσως μην κολλήσει κάτι.
Το άρρωστο πτηνό βάλε το σε εσωτερικό χώρο, και προσπάθησε να το ζεστάνεις ίσως με μια λάμπα πυρακτώσεως φροντίζοντας όμως η θερμοκρασία σε κάποιο τμήμα του κλουβιού να είναι περίπου 30 βαθμοί αλλά να μην υπερβεί και τους 32. Βάλε στο νερό του ηλεκτρολύτες όπως almora plus (λίγη σκόνη από ένα φακελάκι) μήπως και ζωντανέψει και πιει και πάρει ενέργεια. Αυτό το προμηθεύεσαι από φαρμακείο για ανθρώπους ή αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, βάλε του λίγο ζάχαρη στο νερό. Προετοιμάσου από σήμερα, ώστε αύριο πρωί - πρωί να επισκεφτείς όσο το δυνατό πιο άμεσα κτηνίατρο ειδικευμένο σε πτηνά. Δεν έχω καταλάβει που μένεις (Πειραιά ή Περαία) αλλά δες για την κάθε περίπτωση εδώ κι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Δημήτριος-Σαντοριναίος-Κτηνίατρος.30664/ και γενικότερα για άλλους (αν δεν έχω πετύχει την περιοχή) εδώ
Το θηλυκό πουλί αυτό είναι σε φάση αναπαραγωγής; Ποιά η ηλικία του;
 
τελικα σημερα το πρωι πεθανε συφωνο απολιτα μαζι σου γιατι μεχρι χθες το απογευνα εδιχνε μια χαρα
 
τελικα σημερα το πρωι πεθανε συφωνο απολιτα μαζι σου γιατι μεχρι χθες το απογευνα εδιχνε μια χαρα
Κρίμα. Αν έχεις άλλα, φρόντισε να καθαρίσεις πάρα πολύ καλά τα κλουβιά και κυρίως να τα παρακολουθείς όσο πιο στενά γίνεται. Και έχε πρόχειρο το τηλέφωνο ενός αξιόπιστου γιατρού.
 
εχω και ενα αρσενικο εχω απο της εξη το πρωι καθαρισα το κλουβιτου προς το παρον διχνει καλα τιτιβιζι σινεχια και την ψαχνη αλλα καπου καπου κελαδαι παρα πολη σκεφτομε να παρω μια αλλη
 
Και να πάρεις άλλη πρέπει να την κρατήσεις καραντίνα 40 ημέρες, σε διαφορετικό κλουβί, χώρο άλλον αν γίνεται και με ξεχωριστά σύνεργα στο κάθε κλουβί, κι αυτό χρειάζεται όχι μόνο για να μην κολλήσει το παλιό καναρίνι κάτι που μπορεί να έχει το νέο, αλλά και διότι το παλιό μπορεί ήδη να φέρει κάποιον μολυσματικό παράγοντα και να πάρει στο λαιμό του το καινούριο. Έτσι λοιπόν σου προτείνω να μην αγοράσεις ακόμα και για τους επόμενους δυο μήνες άλλο θηλυκό. Ούτως ή αλλιώς την αναπαραγωγική περίοδο την έχασες, και δεν χρειάζεται να είναι μια εσφαλμένη σου απόφαση αιτία για να πεθάνει ένα ακόμα καναρίνι. Σιγουρέψου λοιπόν ότι όλα είναι καλά και θα είναι καλά με τον αρσενικό σου κι έπειτα με την ησυχία σου επιλέγεις μια θηλυκιά.
Όλα τα άλλα μου φαίνονται εξαιρετικά παρακινδυνευμενα όταν μάλιστα αφορούν ζητήματα που μπορεί να άπτονται του θανάτου.
 
Back
Top