Ασθένειες Το θηλυκό μου μπάτζι νομίζω ότι έχει ψώρα

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εχω σπάσει λίγο την κάμερα για αυτο και φωτογραφίες δεν είναι πάρα πολύ καλες
 

Συνημμένα

  • 20210107_161339.webp
    20210107_161339.webp
    201,5 KB · Προβολές: 26
Το πουλί έχει όντως προσβληθεί αρκετά από ακάρεα και έχει το λεγόμενο scaly face. Η αποπαρασίτωση εύκολη υπόθεση βέβαια. Θα χρειαστεί να του αλείφεις καθημερινά μια μικρή ποσότητα από αλοιφή epithol ( βλέπε σύνδεσμο ) για περίπου 6 ημέρες. Ξεπλένεις με λιγο νερό και κάνεις έπειτα απαλοιφή την κρέμας στην προσβεβλημένη περιοχή. Προσοχή μην του κλείσεις τα ρουθούνια! Νομίζω φαίνεται να έχει και στα πόδια του. Κοίταξε το μπορεί να χρειάζεται και εκεί θεραπεία. Οτιδήποτε χρειαστείς γράψε πάλι εδώ.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν να καθαρίζονται οι πατήθρες καθημερινά!
 
@Γιαννης17 δεν καταλαβα πλενω το παπαγαλακι και μετα βάζω την κρέμα ή πρώτα βάζω την κρέμα και μετά πλένω το παπαγαλάκι
 
Βαζεις την κρεμα με προσοχη μη παει ροθουνια και πουπουλα και την επομενη μερα που θα ξαναβαλεις αφαιρεις με ελαφρυ πλησιμο τα υπολείμματα που θα εχουν μεινει, στεγνωνεις με χαρτι και βαζεις κανουρια ποσοτητα!
 
@Kkpapagalaki Για να μην μπερδεύεσαι με τα πλυσίματα, δεν είναι απαραίτητο να πλένεις το πουλάκι, απλά να κάνεις την εφαρμογή με την αλοιφή. Τις πατήθρες του όμως μπορείς να τις πλένεις όπως κι όλο το κλουβί να του κάνεις κάθε τόσο ένα πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων και μετά καλό ξέπλυμα. Ζει μαζί με άλλο πουλί? Μπορούμε να δούμε και το άλλο?
 
Back
Top