Αναπαραγωγή Το θηλυκό παπαγαλάκι μου εγκατέλειψε τα αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Coco
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Coco

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2019
Μηνύματα
6
SOS! Εδω και ενα 24ωρο το θυλικο παπαγαλακι εγκατέλειψε τα αυγα. Ειναι περιπου 2 εβδομαδες που γεννήθηκαν. Γνωριζει κανενας τι μπορω να κανω για να τα σώσω; Ευχαριστω!
 
Τι παπαγαλάκια έχεις;
Έκανες κάποια αλλαγή στο κλουβί ή στην θέση του κλουβιού;
Ειναι μεγαλη ιστορια! Συντομη περιγραφή. Αφου γέννησε για πρωτη φορά κλωσσουσε κανονικα και την 12η μερα περιπου διαπίστωσα οτι επαθε μια μόλυνση στο ενα ματι. Επιπεφυκίτιδα. Παρακολουθησα την εξέλιξη της και την δευτερη μερα αρχισε να αιμορραγεί. Επρεπε να την δει κτηνίατρος κλπ. Περασε μεγαλο στρες επρεπε να αλλάξω και φωλια σύμφωνα με τον γιατρο. Μετα δεν πλησιασε αλλο την φωλιά. Σαν να τα ξεχασε.. Τωρα εβαλα την φωλια σε μια κουβερτα μηπως και σώσω κατι.
 
την 12η μερα περιπου διαπίστωσα οτι επαθε μια μόλυνση στο ενα ματι. Επιπεφυκίτιδα. Παρακολουθησα την εξέλιξη της και την δευτερη μερα αρχισε να αιμορραγεί. Επρεπε να την δει κτηνίατρος κλπ. Περασε μεγαλο στρες επρεπε να αλλάξω και φωλια σύμφωνα με τον γιατρο
Για το παπαγαλάκι τι είπε ο γιατρός; Ποια είναι η γνωμάτευση - θεραπεία;
 
Επιπεφυκίτιδα αλλα της προκαλουσε εντονη φαγουρα με αποτελεσμα να ξυνετε συνεχεια και να κανει πληγή
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Λοιπόν... Υπάρχει περίπτωση να είναι κλούβια τα αυγά για αυτό και να τα εγκατέλειψε... Θα σου πω ενα κολπάκι που μπορείς να κάνεις αλλά με πολυ προσοχή. Μιας και είπες ότι είναι περιπου 12 ημερών.
Θα πάρεις ένα ένα τα αυγά και θα τα τοποθετήσεις πανω σε έναν φακό (ένα κάθε φορά) και με αυτόν το τρόπο θα δεις το εσωτερικό του αυγου... Αν είναι άσπρο από μέσα (γενικά ανοιχτόχρωμο) είναι κλούβιο και πρεπει να το πεταξεις. Αν τοποθετήσεις ένα άλλο αυγο το οποίο είναι μαυρο (η πολυ σκουρόχρωμο) έχει πουλάκι μεσα! Τότε με πολυ προσοχή το βάζεις παλι μέσα... Αν είναι ολα κλούβια δλδ άσπρα μην στεναχωριέσαι θα ξανακανουν πολυ σύντομα... Απλά πέταξέ τα και περιμενε 😊
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Coco καλησπέρα, θα σου πρότεινα να σταματήσεις κάθε αναπαραγωγική προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του πουλιού.
Μετά από τόσες αλλαγές στην καθημερινότητα του είναι απόλυτα φυσιολογικό να εγκαταλείψει φωλιά και αυγά.
Θα σου έλεγα να κάνεις ωοσκόπηση για να αποκτήσεις εμπειρία στην διαδικασία.
 
Όπως σου είπαν και τα άλλα μέλη προέχει η υγεία του πουλιού. Καλό ειναι να αφαιρέσεις άμεσα τη φωλιά, να πετάξεις τα αυγά καθώς μετά απο 24 ώρες είναι άχρηστα και να αφοσιωθείς στη θεραπεία του πουλιού.
 
Τα αποτελεσματα της ωοσκοπησης :
Το ενα το αυγο ηταν σκουροχρωμο ως προς μαυρο
Το αλλο το αυγο ηταν ασπρο
 
Ηδη εχω απομακρυνει τη φωλια απο το κλουβι και φροντιζω πλεον μονο για την υγεια του θηλυκου η οποια και καλυτερευει. Θα δοκιμασουμε την επομενη φορα για αναπαραγωγη
 
Back
Top