Ασθένειες Το θηλυκό parrotlet βγάζει τα φτερά του αρσενικού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα θα ήθελα την βοηθεια σας για ένα ζευγάρι parrotlet. Το θηλυκο εχει βγαλει ολα τα φτερα απο το κεφάλι του αρσενικου και δεν ξερω τι πρέπει να κανω για να σταματήσει. Αυτό γίνεται εδω και μήνες και όχι τώρα (αλλιώς θα σκεφτομουν ότι ψαχνεί "υλικό" για την φωλιά αρα το προβλημα θα ήταν προσωρινό).
Πέρσι τα είχα βάλει να ζευγαρώσουν και έβγαλαν ένα μικρό και το θηλυκο δεν το άφησε σε ησυχία.Το μικρό φτέρωσε όταν απομακρύνθηκε απο τους γονεις του.
Το κλουβί έχει παιχνίδια, φαγητό, σουπιοκοκκαλο.. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει
*Τους έχω βάλει φωλια και έχουν κάνει μέχρι τώρα δυο αυγα, το θηλυκό δεν βγαίνει απο την φωλιά.

Ευχαριστω
 
Το θηλυκο εχει βγαλει ολα τα φτερα απο το κεφάλι του αρσενικου και δεν ξερω τι πρέπει να κανω για να σταματήσει.
Προβλήματα ανεπιθύμητης συμπεριφοράς
Ράμφισμα του πτερώματος
''Ο ψεκασμός της προσβεβλημένης περιοχής με στοματικό διάλυμα Listering και νερό σε αναλογία 1:1 αποτρέπει τα πτηνά από την συνήθεια αυτή''

Πηγή: Βιβλίο ''Παθολογία των πτηνών αναψυχής'' του Π.Ι. Ιορδανίδη

Μπορείς να δοκιμάσεις την παραπάνω τακτική και να δεις αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
 
Από προσωπική εμπειρία, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το κόψει. Είναι κάτι σαν κακιά συνήθεια στα όρια της εμμονής που μπορεί να έχει σχέση με την ιεραρχία στο κλουβί. Έχω ένα θηλυκό το οποίο δύο φορές δοκίμασα να το βάλω με αρσενικά, τα οποία και τις δύο φορές τα μάδαγε, αλλά και όταν το είχα στην κλούβα με θηλυκά μόνο παρροτλετ εξακολουθούσε να έχει την ίδια συμπεριφορά. Τελικά το έβαλα σε κλουβί μόνο του και ηρέμησε και αυτό και τα υπόλοιπα και μαζί μ' αυτά κι εγώ. Για την λύση που προτείνει ο Ιωάννης @ΙΩΑΝΝΗΣ@ δεν έχω άποψη, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάποιες παρενέργειες.
 
Back
Top