Φροντίδα Το καινούριο κλουβί των budgie μου!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης niva2gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

niva2gr

PB Member
Εγγραφή
20 Ιουλ 2008
Μηνύματα
965
Πόλη
Λιβαδειά
Σήμερα αγόρασα καινούριο κλουβί στο ζευγάρι μου! Είχα τσεκάρει το συγκεκριμένο κλουβί λόγω του μεγέθους και της χαμηλής τιμής του. Είναι αρκετά ευρύχωρο, αλλά έχει ένα σοβαρό μειονέκτιμα: Οι θέσεις για τις ταΐστρες είναι πολύ χαμηλά και δεν έχουν πορτάκια (!). Επομένως αναγκαστικά πρέπει να έχω τις ταΐστρες μόνο εκεί. Επίσης δεν έχει οριζόντια κάγκελα σε καμία μεριά, αλλά δεν φαίνεται τα πουλιά να έχουν πρόβλημα με αυτό. Σκαρφαλώνουν ανετότατα!
Επίσης είχε μόνο 2 χοντρές ξύλινες πατήθρες που κάνουν για μεγαλύτερα πουλιά. Αυτές θα τις αξιοποιήσω στο κλουβί του Κίμπα. Ευτυχώς που βρήκα κάτι παλιές πατήθρες που ταίριαζαν, μέχρι να αγοράσω καινούριες. Επίσης τους έβαλα μέσα κάτι πλαστικά παιχνίδια που είχαν απο πριν μεν, δεν τα άγγιξαν ποτέ δε! Όμως τους φτιάχνω καινούρια με κορδόνια, που πιστεύω θα τους αρέσουν.
 

Συνημμένα

  • 31-08-09_1507.webp
    31-08-09_1507.webp
    27,6 KB · Προβολές: 750
  • 31-08-09_1811.webp
    31-08-09_1811.webp
    24,8 KB · Προβολές: 350
  • 31-08-09_1510.webp
    31-08-09_1510.webp
    45 KB · Προβολές: 632
  • 31-08-09_1508.webp
    31-08-09_1508.webp
    36,2 KB · Προβολές: 296
  • 31-08-09_1509.webp
    31-08-09_1509.webp
    33,5 KB · Προβολές: 213
Πολυ ομορφο κλουβακι με ωραιους κατοικους!

Τι ταιριαστο ζευγαρακι...
 
Ήθελα πολύ να το κάνω σετ με το κλουβί στο οποίο μένει τώρα ο Φορτουνάτο, αλλά μου το είχαν πάρει. Όμως τελικά νομίζω τους ταιριάζει και το κίτρινο!

Το ζευγαράκι ταιριάζει εμφανισιακά Νίκη αλλά η νύφη μας βγήκε ξινή! Όταν πάει να την πλησιάσει λίγο αυτή τον διώχνει! Αλλά αυτός είναι στον κόσμο του! Πάει λίγο πιο πέρα και μετά ξαναδοκιμάζει! Πού θα πάει; Θα πέσει το κάστρο!
 
Ναζακια κανουνε μωρε...
Θεμα χρονου ειναι να την παρει την πολη ο γαμπρος 😀
 
Ναζάκια κάνει και η Κίτσα! Σιγά μην δεν θέλει τον νεαρούλη, το τζόβενο! Κρίνοντας απο το γυαλιστερό του ράμφος, δεν νομίζω οτι ο Καρούζο είναι πάνω απο 10 μηνών! Και είναι και παίδαρος! Τώρα που δεν θεωρεί εντελώς δικό της το καινούριο κλουβί νομίζω οτι θα τον δει διαφορετικά.
 
- Οι θέσεις για τις ταΐστρες βρίσκονται σε πολύ καλή θέση.
Το ότι δεν έχουν πορτάκια, πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα, αν δεν μπορούν να βγούνε τα πουλιά, από τα κενά που θα υπάρχουν όταν αφαιρείς τις ταΐστρες για να τους βάλεις φαγητό.
Αν ναι, τότε είναι αρκετά εύκολο να κατασκευάσεις πορτάκια, με κάποιο συρμάτινο πλέγμα.

- Οριζόντια κάγκελα υπάρχουν από ότι βλέπω στο κλουβί, (τα "στερεωτικά" των κάθετων) όπως ακριβώς στα περισσότερα κλουβιά. Αυτά "αρκούν" για τα μπάτζι

- Η διάμετρος που έχουν οι πατήθρες, είναι κατά την άποψή μου καλή, αν είναι 1,5 εκ.
Προσωπικά θα άλλαζα μόνον την μία με μια άλλη μικρότερης διαμέτρου, για να γυμνάζονται τα πόδια τους, και τα νύχια τους

- Όσον αφορά τα παιχνίδια τους, καλά κάνεις και τους φτιάχνεις καινούργια, αλλά κρίνοντας από τα δικά μου παπαγαλάκια, πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος για να τα συνηθίσουν και να ασχοληθούν μαζί τους.
 
Μιλτιάδη, δεν θα αλλάξω τύπο πατηθρας. Όμως θέλω να βγάλω την κίτρινη και να βάλω τουλάχιστον άλλη μία ξύλινη. Θα τους βάλω και μία σχοινένια μέσα, και θα φτιάξω και μία με καλαμάκια.
Τα μπάτζι, και ιδιαίτερα ο Φορτουνάτο (που είναι στο διπλανό κλουβί) τρελαίνονται για κορδόνια και καλαμάκια! Ότι τέτοια παιχνίδια του έχω βάλει μέσα αυτός τα έπαιζε. Και ο Καρούζο σήμερα έπαιζε με το κουδουνάκι. Παντως θα τα αφήσω καμιά εβδομάδα έτσι, για να συνηθίσουν λίγο, και μετά θα βάλω οτιδήποτε καινούριο μέσα.
 
Πολυ ωραιο το κλουβι και το χρωμα ειναι επισης ωραιο! 😉 Οι ταιστρες πως στεκονται εκει; Απλα με γατζακια; Δεν ειναι επικινδυνο να πεσουν;
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν Ανέστη. Μάλιστα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Το κάτω μέρος τους είναι συρταρωτό, και θυληκώνει με τα πλαϊνά κάγκελα, και το πάνω μέρος κουμπώνει απ' ευθείας επάνω στα κάγκελα. Φαντάσου οτι για να βγουν τελείως πρέπει πρώτα να βγάλω το πάνω μέρος και μετά το κάτω.
 
Πολύ γλυκά τα Budgies σου, όμορφα χρώματα, ωραίο το σπίτι τους, ο... εξοπλισμός και τα παιχνίδια, καλορίζικα όλα, να τα χαίρεσαι! Εύχομαι να το συνηθίσουν γρήγορα, να νοιώθουν άνετα και να το απολαμβάνουν! Να περνάτε όμορφα!
 
Ευχαριστούμε Ρούλα! Πιστεύω οτι θα συνηθίσουν γρήγορα. Θα τους αρέσει, γιατί τώρα έχουν περισσότερο χώρο για να κυνηγιούνται!
 
Προσωπικά θα άλλαζα μόνον την μία με μια άλλη μικρότερης διαμέτρου, για να γυμνάζονται τα πόδια τους, και τα νύχια τους


Φιλεναδα μου σε αυτο θα συμφωνησω με τον Μιλτιαδη, γιατι αυτου του τυπου πατηθρες που ειναι ομοιομορφα, προκαλουν προβληματα στα ποδια αλλα οχι αμεσως... Με τα χρονια!
Της φιλης μου το καναρινι την πατησε ετσι και τα ποδια του ειναι χαλια αν και τωρα ειναι σε θεραπεια!

Μπορεις να ζητησεις απο το πετ αν συνεργαζεται με την TRIXIE να σου φερει τις βιδωτες απο φυσικα κλαδια!
Ειναι υπεροχα, πολυ οικονομικα και τα πουλια τρελαινονται!
 
Μπα! Αυτοί δεν συνεργάζονται με τίποτα! "Ναί" σου λένε και μετά σε ξεχνάνε! Πάντως θα ρωτήσω τον κτηνίατρό μου, που πουλάει και αξεσουάρ, και φέρνει και trixie.
 
Ολόκληρη βίλλα τους πήρες! Και επιτέλους τα βλέπω και μαζί, που ανυπομονούσα! Αυτός είναι πιο γεροδεμένος από την Κίτσα και η Κίτσα σπεύδει να του δείξει τις ικανότητές της στην 1η φωτό.

Και ναι. Είναι αδύνατο να μην τον θέλει η Κίτσα. Αν δεν θέλει τέτοιον άντρα, δεν μπορεί- θα πάει να πει ότι είναι ασέξουαλ :)
 
Ανετο και ευρυχωρο το κλουβι τους! Πολυ ομορφο το ζευγαρακι Μαρια! Να τα χαιρεσαι!
 
Πολυ ωραιο το κλουβι Μαρακι, καλη επιλογη :)
Ταιριαξαν απιστευτα σαν ζευγαρι πολυ χαιρομαι :D
 
Πάντως φαίνεται οτι το καινούριο κλουβί ήταν καταλυτικό για τη σχέση τους. Απο εχτές δεν μαλώνουν τόσο όσο μάλωναν πριν.

Βρήκα και πατήθρες! Τελικά πράγματι ο κτηνίατρός μου είχε αυτές τις διχαλωτές απο φυσικό ξύλο. Πήρα 2, μία για το ζευγάρι και μία για τον Φορτουνάτο, και παρήγγειλα άλλες 3 μονές πατήθρες, απο μία για τα κλουβιά ων μπάτζι, και μία μεγάλη για το κλουβί του Κίμπα.
 
Πήρα 2, μία για το ζευγάρι και μία για τον Φορτουνάτο, και παρήγγειλα άλλες 3 μονές πατήθρες, απο μία για τα κλουβιά ων μπάτζι, και μία μεγάλη για το κλουβί του Κίμπα.


Τα κορνακια;
Φιλεναδα οχι διακρισεις ετσι; Χιχι
 
καλα εκανες... Οι μικρες εμενα μου φενετε βολευουν καλυτερα...
επισης τα μπατζι μου εφαγαν-ροκανισαν ολο το φλοιο απο τι δικια τους!
 
Back
Top