Γενικά Το καινούριο μου budgie δεν είναι δραστήριο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Andromaxi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Andromaxi

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2018
Μηνύματα
59
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι... Πήρα εχθές ένα budgie αρσενικό περίπου 9-10 μηνών... Δεν είναι όμως καθόλου δραστήριο και δεν βγάζει ήχους! Τρώει, πίνει νερό και μετά μόνο κάθεται στην πατηθρα... Μόνο εάν θα πάω κοντά του και αρχίσω να του μιλάω τότε μόνο βγάζει αρχίζει έρχεται προς τα εμένα, σκαρφαλώνει γύρω γύρω και βγάζει 2-3 ήχους... Μόλις φύγω όμως πάλι κάθεται χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα!
 
Τα καινούρια πουλάκια θέλουν μερικές ημέρες-εβδομάδες να εγκλιματιστούν και να προσαρμοστούν στα καινούρια τους δεδομένα. Κάνε υπομονή, να κάθεσαι κοντά του να του μιλάς και να του μιλάς κι απο μακριά. Οι παπαγάλοι είναι συντροφικά πουλιά και θέλουν παρέα. Παιχνίδια έχει στο κλουβί του; Του βάζεις μουσική ή τηλεόραση;
 
Νομίζω είναι φυσιολογική αντίδραση, έχει περάσει μία μόνο ημέρα. Το πουλάκι έχει ίσως τρομοκρατηθεί από το νέο περιβάλλον και δεν ξανοίγεται αλλά μέρα με τη μέρα θα το συνηθίσει και τον χώρο και εσένα. Η εκτεταμένη επαφή, να πηγαίνεις κοντά συχνά να του μιλάς, να πλησιάζεις το χέρι κοντά και αργά ώστε να δει ότι δεν του κάνεις κακό και μετά από λίγες μέρες να δοκιμάσεις να το ταίσεις θα οδηγήσουν στο να το αφήσεις να βγει έξω(αν θέλεις) και να έρθει και πάνω σου σιγά σιγά.
Παιχνιδάκια στο κλουβί του για να μη βαριέται και επισκέψεις από εσένα και αργά ή γρήγορα θα ξεσηκωθεί!
 
Τα καινούρια πουλάκια Ναι του έχω παιχνίδια και μουσική του βάζω κ μερικές φορές του τραγουδάω και εγώ...Απλώς διάβασα στο διαδίκτυο ότι είναι πολύ φλύαρα κ δραστήρια πουλιά και βλέποντας έτσι σκέφτομαι μην μου έδωσαν άρρωστο;
[automerge]1549652709[/automerge]
Αυτό είχα σκοπό από την αρχή, να το εξημέρωση για αυτόν τον λόγο πήρα ένα μόνο του, πάντως δεν ταράζεται όταν πάω κοντά του καθόλου! Αλλά ίσως είναι φοβισμένο κ από τον τρόπο που το έπιασε κ ο κύριος στο κατάστημα..
 
Back
Top