Γενικά Το κακαρίκι μου θέλει να φτιάξει φωλιά;

Εγγραφή
21 Ιουλ 2008
Μηνύματα
388
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα, το κακαρικι μου εχει εδω και μερες που σκιζει την εφημεριδα που βαζω στο κλουβι του, ειναι σημαδι για κατι; Π.χ μηπως θελει να φτιαξει φωλια;ξερω οτι καποιοι παπαγαλοι το κανουν αυτο.
 
βάλτου φωλιτσα και εκείνο σιγα σιγα θα την γεμισει με χαρτι. Καλα θα κανεις να μην του δίνεις εφημερίδες γιατι είναι πολυ ''βρωμικες'' καλυτερα να προτιμας το χαρτι Α4. Εκεινο θα το κοβει και θα το μεταφέρει στη φωλια.
 
Νικο ισως και να θελει να φτιαξει φωλια. Μονο του δεν ειναι; Εννοω δεν εχει ταιρι σωστα; Γιατι να του βαλεις φωλια και να το προκαλεσεις ισως να αρχισει να γενναει αυγα ασκοπα που πιθανον να του γινει παθολογικη συνηθεια και να μη σταματαει;

Παντως αφου σκιζει το χαρτι και καθοτι τα κακαρικια περπατανε αρκετα στο πατωμα του κλουβιου καλο θα ηταν να βαλεις πλεγμα ωστε να μη φτανει στο πατωμα και τις ακαθαρσιες αν δεν εχει ηδη το κλουβι διαφορετικα να αλλαξεις το υλικο οπως σου ειπε και ο Γιωργος με χαρτι λευκο Α4 η αμμο για πουλια! 😉
 
Νικόλα το έχεις μαζί με κάποιο άλλο πουλάκι;

Το ότι σκίζει την εφημερίδα που έχεις στον πάτο του κλουβιού δεν είναι απόλυτο ότι το κάνει επειδή θέλει να ζευγαρώσει. Ίσως θέλει να ζευγαρώσει αλλά μπορεί να το κάνει και λόγω άνοιας.
Όταν την σκίζει τι την κάνει μετά;
Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στο κλουβί του για να ασχολείται;
 
το κλουβι εχει πλεγμα αλλα αυτο το φτανει και το κανει κομματακια, τωρα παιχνιδια εχει αλλα δεν ασχολειται ποτε με αυτακαι κατι αλλο, δεν ειμαι σιγουρος ακομα αν ειναι θηλυκο η αρσενικο; Κανενας δεν μπορεσε να μου δωσει μια σιγουρη απαντηση, γιαυτο ειπα μηπως αυτο ειναι ενα σημαδι και μου φυγει και εμενα η απορια.
 
τδεν ειμαι σιγουρος ακομα αν ειναι θηλυκο η αρσενικο; Κανενας δεν μπορεσε να μου δωσει μια σιγουρη απαντηση

λέει εδώ πως μπορείς να ξεχωρίσεις το αρσενικό από το θηλυκό:
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-ξεχωρίζει-το-θηλυκό-από-το-αρσενικό-κακαρίκι.6061/ post #3,5
 
απλα για να συγκρινω πρεπει να παρω και ενα αλλο πουλι που να ειμαι σιγουρος οτι ειναι αρσενικο η θηλυκο ωστε να καταλαβω και τι ειναι το δικο μου. Ευχαριστώ παντως. Το πολυ πολυ να παω να αγορασω μια φωλια και να δω, αν μπει και κανει κανενα αυγο τοτε ισως του παρω και ενα αρσενικο.
 
Back
Top