Ασθένειες Το καναρίνι είναι συνεχώς φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giannis32
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giannis32

PB New Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2014
Μηνύματα
15
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας,
τον Μάιο μήνα αποκτήσαμε ένα όμορφο κόκκινο καναρίνι. Μέχρι αρχές Ιουλίου ήταν ζωηρό και κελαϊδούσε. Με το που μπήκε ο Ιούλιος άρχισε σιγά σιγά να ρίχνει τα φτερά του και σταμάτησε το τραγούδι. Μέχρι σήμερα ακόμα βλέπω πούπουλα στο κλουβί. Όμως τις τελευταίες 10 μέρες είναι συναιχώς φουσκωμένο. Το φούσκωμα οφείλεται στο πέσιμο των φτερών ή πρέπει να ανυσηχώ για κάτι άλλο;
 
Ναι η πτεροροια είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που τα πουλάκια μας ίσως κάθονται νωχελικα, δεν έχουν όρεξη, δεν τραγουδούν, αλλά δυστυχώς το φούσκωμα και όλη μέρα είναι δείγμα ασθένειας. Κοντεύει 3 μήνες από τότε που άρχισε η πτεροροια.. Θα έπρεπε να έχει τελειώσει. Τι διατροφή του παρέχεις; Και επειδή 10 μέρες είναι πολλές σήμερα κιόλας πιαστο και βγάλε φώτο της κοιλιάς του, του στερνου του και των κουτσουλιων του. Αν έχεις ηλεκτρολυτες να του δώσεις στο στόμα. Αν δεν έχεις νερό με ζάχαρη στο στόμα να του δώσει ενέργεια! Βάλτο σε ένα ζεστό και ήσυχο μέρος.

Τόσες μέρες τρώει; Πίνει καθόλου νερό;
 
Τρώει και πίνει κανονικά αυτά που του δίνω. Την τροφή που του δίνω την έχω αγοράσει από το μαγαζί όπου αγόρασα το καναρίνι. Έχει διάφορους σπόρους και επείσης του δίνω και βιταμίνη κόκκινη. Τι είναι ηλεκτρολύτες και από πού τους αγοράζουμε; Τι αναλογία νερου και ζάχαρης να του δώσω και για πόσες μέρες; Τώρα βλέπω στο κεφαλάκι του ότι βγάζει μικρά καρφάκια όπου ορέπει να είναι τα καινούρια του πούπουλα.
 
Το φούσκωμα οφείλεται στο πέσιμο των φτερών ή πρέπει να ανυσηχώ για κάτι άλλο;
Το φουσκωμα γενικώς κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι καλή εικόνα. Πρώτα από όλα, πες μας πού ακριβώς έχεις το πουλάκι. Στη συνέχεια, πες μας πιο ποιο είδος, ποια μάρκα τροφής του δίνεις και τέλος, πέταξε την κόκκινη "βιταμίνη" και μην του δώσεις ξανά.
 
Μέχρι σήμερα το είχα στο μπάλκονι τώρα το έβαλα μέσα. Το είδος είνα λιποχρώμικο κόκκινο, την μάρκα της τροφής δεν την θύμαμαι γιατί πέταξα την συσκεαυσία. Η βιταμίνη δεν ηταν σαν τις απλές που πουλάνε χύμα εχει διάφορα μέσα η οποία ηταν σε συσκευασία του μισού κιλού.
 
Ωραία, φρόντισε στο χώρο που το έχεις να υπάρχει αρκετός φυσικός φωτισμός χωρίς αναμμένα φώτα μετά τη δύση του ήλιου. Περισσότερα, Πως να φροντίζετε σωστά τα κατοικίδια πουλιά σας

Διατροφή, Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους

Επίσης, H πτερόρροια των πουλιών και η διαχείρισή της
Το φούσκωμα οφείλεται στο πέσιμο των φτερών ή πρέπει να ανυσηχώ για κάτι άλλο;
Μια φωτογραφία της κοιλιάς και των κουτσουλιών του σε λευκό χαρτί θα μας βοηθούσε να απαντήσουμε.
 
Η κοιλιά και οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικά. Σήμερα πήγα αγόρασα βιταμίνες που μπαίνουν στο νερό και καινούριο μίγμα σπόρων. Οι παλιοί σπόροι που είχα πιστεύω ότι είχαν χαλάσει από υγρασία. Ελπίζω να δω βελτίωση.
 
Γενικά Γιάννη είναι καλό να αλλάζουμε σταδιακά την τροφή και τους σπόρους των καναρινιών μας γιατί με την απότομη αλλαγή μπορεί να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στα φιλαράκια μας. Βέβαια αν είσαι σίγουρος πως οι σπόροι είναι χαλασμένοι καλά έκανες και πήρες καινούργιο μείγμα σπόρων!

Δες και αυτά:
  1. http://www.kiklos.info/ges-check.html
  2. kiklos.info/kot-check.html
για να τσεκάρεις ότι σίγουρα είναι φυσιολογικά η κοιλιά και οι κουτσουλιές του.

Πες μας με την βιταμίνη στο νερό αν είδες κάποια βελτίωση..
 
Back
Top