Ασθένειες Το καναρίνι εξακολουθεί να μην κελαηδάει μετά το pulmosan

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kbibikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kbibikos

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
127
Πόλη
Αιγάλεω
Καλησπέρα φίλοι μου. Μετά από πολύ καιρό καταφερα να ανοιξω το pc. Εχω και εγω πρόβλημα με το καναρινι μου. Από τότε που το πήρα δεν κελαηδάει σαν ένα κοινό καναρίνι. Εχει μία βραχνά στη φωνή του. Υστερα από συζητήσεις στο site καποιοι φίλοι μου είπαν για ακάρεα και πήρα το Pulmosan Anti-windpipemite,. Το χορήγησα επί τέσσερις εβδομάδες με μία σταγόνα κάθε φορά. Το καναρίνι εξακολουθεί να μήν κελαηδάει κανονικά ακόμα μέχρι τώρα. Σε ένα Pet Shop που του το είπα μου έδωσε RUI-HULP EXTRA Voor vogels της BOGENA σαν αντιβίωση και βιταμίνες στο νερό του μήπως είναι κρυωμένο. Θέλω να ρωτήσω 1) η δοσολογία για το Pulmosan Anti-windpipemite, που έδωσα ήταν κανονική ή μήπως έπρεπε παραπάνω, και 2) να του δίνω RUI-HULP EXTRA Voor vogels ή να το σταματήσω;

Σημ. Στο καναρίνι πολλές φορές βλέπω το λαιμό του να φουσκώνει σαν να κελαηδάει αλλά η φωνή βγαίνει μετά από δεύτερη προσπάθεια και όχι πολύ δυνατή.

Hellppppppppppp!
 
Κώστα το βράχνιασμα μπορεί να προέρχεται από ακάρεα ή από κρύωμα ή ακόμη και από άσθμα (Αν δεν έχει άλλα συμπτώματα όπως πχ. Να ασθμαίνει όταν κοιμάται, δυσκολία στην αναπνοή κλπ δύσκολο να είναι κάτι από όλα αυτά). Σωστή διάγνωση δεν μπορεί να κάνει ένας μαγαζάτορας pet shop και φυσικά ούτε εμείς από το σπίτι μας. Πάνε σε ένα κτηνίατρο ειδικευμένο στα πτηνά για να κάνει διάγνωση. Όσο περισσότερα φάρμακα δίνεις στο πουλί τόσο επιβαρύνεις την κατάστασή του αν δεν είναι τα σωστά. Πιστεύω ότι δεν θες να γίνει λάθος διάγνωση και να πάθει στο τέλος εντερικά το πουλί από τις διάφορες αντιβιώσεις! Μην πειραματίζεσαι με την υγεία του πουλιού όπως δεν θα πειραματιζόσουν και με την δική σου. Υπάρχει και η πιθανότητα (αφού όπως είπες έτσι κελαηδάει από την αρχή που το πήρες) να έχει περάσει πνευμονία ή κάτι παρώμειο και η βραχνάδα να του έχει μείνει σαν κουσούρι. Σε μια τέτοια περίπτωση με τις αντιβιώσεις μόνο σε κίνδυνο το θέτεις και το ταλαιπωρείς. Σου εύχομαι περαστικά μέσα από την καρδιά μου και να μην είναι τίποτα σοβαρό.
 
Πάντως οι οδηγίες του Pulmosan δεν αναφέρουν επανάληψη παρά
μόνον μετά απο 28 ημέρες.
Μη κάνεις υπερβολές Κώστα, γιατί η Ιβερμεκτίνη μπορεί
να το στείλει "αδιάβαστο".
-Κατα πάσαν πιθανότητα είναι άκαρη, αλλά δεν έχεις να
κάνεις κάτι άλλο απο το να περιμένεις, να τα αποβάλει, νεκρά,
απο τις αεροφόρους σάκους και απο τα πνευμόνια του
που είχαν μάλλον εγκατασταθεί.Αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο.
Κύτταξε να έχει καλή διατροφή και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ σχολαστική.
 
Back
Top