Ασθένειες Το καναρίνι μου έβγαλε ένα εξόγκωμα κοντά στο ράμφος

vasilis mark

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2021
Μηνύματα
36
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας και χρόνια πολλά. Το καναρίνι μου εδώ και ένα μήνα σχεδόν έχει βγάλει ένα εξόγκωμα σαν Σπύρι φαίνεται κοντά στο ράμφος του. Επίσης το βλέπω να ξυνεται συνέχεια , να δαγκώνει τις φτερούγες του και να κάνει θορύβους με το στόμα του σαν να σπάει κάτι. Ακόμη είδα τις φτερούγες τους ότι είναι ματωμένες. Τι μπορώ να κάνω μέχρι να το πάω πτηνίατρο ?
[automerge]1681820506[/automerge]
Επίσης του πέφτουν και φτερά.. μάλλον επειδή δαγκωνεται
 
@vasilis mark Βασίλη βγάλε φωτογραφία το σπυρί στο ράμφος κ τα σημεία στις φτερούγες. Δες αν έχει ψείρες με το τεστ της βρεγμένης χαρτοπετσέτας, όπως το αναλύει σε άλλο ποστ ο @ianos. Στα ματωμένα φτεράκια εγώ θα έβαζα αραιωμένο μπεταντιν. Είσαι σίγουρος ότι δεν τρώει σπόρο όταν ακούς αυτό το θόρυβο; Κάποια φορά έτσι νόμιζα κ εγώ κ είχε πάει το μυαλό μου στα ακάρεα τραχείας αλλά στο τέλος το καναρίνι μου είχε ανεπαίσθητα ανοιχτό το ράμφος κ όντως έτρωγε σπόρο!
[automerge]1681824167[/automerge]
θα μπορούσες αποβραδίς να σφηνώσεις μια βρεγμένη, τσαλακωμένη χαρτοπετσέτα στα κάγκελα του κλουβιού κι έπειτα το πρωί να την ανοίξεις και να κοιτάξεις για κόκκινα ή μαύρα στίγματα πάνω της...αν βρεις, πρόκειται για ψείρες.
Δώσε κ κάποια στοιχεία για το που ζει το καναρινάκι σου. Είναι έξω ή μέσα στο σπίτι; Σε κλούβα με άλλα ή μόνο του; Υπάρχει περίπτωση να το πλησίασε περιστέρι ή σπουργίτι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 είναι μονο του στο κλουβί, δεν έχω άλλο καναρίνι γενικά. Το βράδυ κοιμάται μέσα και το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα το έχω στο μπαλκόνι με προστατευτικό πάνω από το κλουβί. Για το σπυρί μπορεί να το τσίμπησε κάτι γιατί τα παράθυρα στη τουαλέτα τα έχουμε ανοιχτά για κάποιες ώρες και από κει έχω δει ότι μπαίνουν κάποια μυγακια.
[automerge]1681835426[/automerge]
Ο ήχος ακούγεται όταν δεν έχει σπόρο στο στόμα του , το έχω παρατηρήσει. Ακούγεται και όταν κοιμάται. Επίσης ανοίγει το στόμα του πολλές φορές σαν να θέλει να βγάλει κάτι από μέσα.
[automerge]1681836263[/automerge]
IMG_20230418_194233.webp
[automerge]1681836459[/automerge]
Οι άλλες φωτό δεν γίνεται να σταλθούν γιατί είναι μεγάλες. Θα ξανά βγάλω αύριο
 
Τελευταία επεξεργασία:
@vasilis mark το καλύτερο είναι να το πας πτηνιατρο. Βγάλε όμως φωτό με το σπυρί στο ράμφος κ αν γίνεται βιντεάκι με τον ήχο που κάνει. Κάνε το βράδυ το τεστ της βρεγμένης χαρτοπετσέτας να τσεκάρεις για ψείρες.
Επίσης, το προστατευτικό κλουβιού καλό είναι να το ντύσεις με σίτα για να μην το τσιμπάνε. Τα κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό της ευλογιάς. Έχε όλη την λίστα διαθέσιμη
Δες κ τις αξιολογήσεις για τον Σαντοριναίο.
 
@φιλομαθης το είχα πάει σε έναν αλλά δεν μου είπε τιποτα. Μου είπε βάζε μπενταντιν και θα φύγει μόνο του, αλλά δεν έφυγε. Και αυτή την βδομάδα η την άλλη θα το πάω σε κάποιον άλλον
 
Back
Top