Ασθένειες Το καναρίνι μου έχει χάσει πολλά φτερά και δε κελαηδάει πια

Magdalena

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους. Ο Κιτρινουλης μου το καναρινακι μου με το ένα ποδι είναι άρρωστος. Έχει χάσει πολλά φτερά , έχει μόνο δέρμα και δεν κελαηδάει πια... Βάζω μια φωτογραφία μηπως κάποιος εμπειρος μπορεί να μου δώσει κάποια πληροφορία για το τι μπορεί να συμβαίνει. Βάζω μια αλοιφή για ακαρεα και ψωρίαση.Σας ευχαριστώ Messenger_creation_AD4B6F84-DE91-41C4-A664-DEC16D9B3BBA.webp

@Magdalena δυστυχώς δεν ξέρω κάτι άλλο να σου πω εκτός από ένα πτηνιατρο που μας πληροφόρησε η @Antiateira. Θα σου έλεγα να τον δει πτηνιατρος.

Περαστικά του. 🤞💪

Έχει ανοίξει την πληγή του στο πόδι;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Magdalena τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία. Εξήγησέ μας λιγάκι. Επίσης που το έχεις το καναρίνι σου και τι τρώει ακριβώς;

Καλημέρα στην ομάδα. Μηοως γνωρίζει κάποιος σε μια ποτίστρα 100μλ πόσες σταγόνες πρέπει να βάλω από το φάρμακο της φώτο? Ευχαριστώ IMG_20241219_080751.webp

το φυλλο οδηγιων του προιοντος σε περιπτωση που δεν το εχεις
το επισυναπτω και σαν αρχειο για διευκολυνση σου

Θεωρητικα το συνταγογραφει γιατρος μετα απο κλινικη εξεταση και εκτιμηση και σου λεει και την δοσολογια και το σχημα γενικοτερα
Οπως δεν παιρνουμε απο το φαρμακειο μονοι μας αντιβιωσεις/φαρμακα χωρις να εχει ταυτοποιηθει η ασθενεια δεν παιρνουμε οτι φαρμακο μας προτεινει το οποιο pet shop.
Σκοπος ειναι να αποδωσει η καθε αγωγη και να μην τα κανει χειροτερα. Δεν δινετε προληπτικα το προιον .Θεραπευτικα οπως το αναφερει κιολας. Οχι στην τυχη και αν πιασει επιασε .
Τωρα αν στο εγραψε γιατρος μετα απο εξεταση και δεν σου ειπε δοσολογια...δεν επιδεχεται σχολιασμου.

ΕΝΔΕΙΞΗ(ΕΙΣ)Θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από τα ακόλουθα ευαίσθητα στην ενροφλοξακίνη βακτήρια:

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ, ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣ(ΟΙ) ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Χορηγείται από το στόμα με το πόσιμο νερό. Ορνίθια και γαλοπούλες10 mg ενροφλοξακίνη/kg σωματικού βάρους την ημέρα επί 3-5 διαδοχικές ημέρες.Θεραπεία επί 3-5 διαδοχικές ημέρες. Επί 5 διαδοχικές ημέρες για μικτές λοιμώξεις και χρόνιες εξελισσόμενες μορφές. Εάν εντός 2-3 ημερών δεν επιτευχθεί κλινική βελτίωση, πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο εναλλακτικής αντιμικροβιακής θεραπείας με βάση δοκιμή ευαισθησίας.

Συνημμένα

• 3927.pdf
    3927.pdf
    145,5 KB · Προβολές: 0
@Magdalena κλείσε ραντεβού με τον πτηνιατρο. Εύχομαι ολόψυχα να το ξεπεράσει. 🤞💪

Back