Ασθένειες Το καναρίνι μου ανασαίνει γρήγορα ανοιγοκλείνοντας το ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ksterg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ksterg

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Κομοτηνή
Γειά σας και καλό φθινόπωρο (ή καλή συνέχεια στο καλοκαίρι).
Εδώ και τρείς -τέσσερις μέρες η κανάρα μου ανασαίνει γρήγορα ανοιγοκλείνοντας το ράμφος της (μέτρησα 96 στο λεπτό), με τεντωμένο το κεφάλι, τόσο έντονα, που αδυνατεί να κοιμηθεί (κουρνιάζοντας) βάζοντας το κεφάλι κατω απο το φτερό. Η συμπεριφορά της άρχισε να με ανησυχεί κανα δυό μέρες πιό μπροστά όταν απέφευγε το μπάνιο, ενώ ήταν η πρώτη που έκανε.

Το τελευταίο το δεκαήμερο την έιχα σε ζευγαρώστρα μαζί με τον αρσενικό και ένα απο τα καναρινάκια της τελευταίας γέννας, που έγινε στα μέσα Μα'ί'ου. (προχθές την χώρισα).
Διάβασα το θέμα του vout στις 10-08 για το καναρίνι του που βαριανασαίνει και προσπάθησα να δώ κανένα άλλο σύμπτωμα και στο δικό μου.
Πραγματικα"τρόμαξα"όταν διαπίστωσα 'οτι έχει εξαφανιστεί η κοιλά της και έχει απομείνει στο στέρνο έντονη η καρίνα. Κατάφερε να ξεφύγει απο το χέρι μου όμως δεν είχε δύναμη να πετάξει πολύ. Το χειρότερο είναι ότι όπως την ψιλάφιζακαι την είχα στην χούφτα μου απαλά αλλά ανάσκελα, έχασε τις αισθήσεις της και συνήλθε σε λίγα δευτερόλεπτα. Πιστεύω ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη, άν και την βλέπω να τρώει και να πίνει νερό, με ανησυχεί όμως που αδυνατεί να κοιμηθεί φυσιολογικά.
Στο μέρος που θα είμαι για λίγες ακόμη μέρες, δεν έχει κτηνίατρο.
Μπορείται να μου πείτε τι να κάνώ;
επισυνάπτω και youtube για να φανεί η κατάστασή της.
 

Συνημμένα

εχει πετ σοπ εκει;
η αν οχι, μπορεις να βρεις απο καπου ενα φαρμακο για τα σκουληκια;
μην δωσεις αλλη αντιβιωση χωρις να κανεις εξεταση κουτσουλιας.

το καναρινι ειναι σε ασχημη κατασταση οπως το περιγραφεις κ οπως δειχνει κ στο βιντεο.

υπαρχουν 2-3 φαρμακα (2 ξερω εγω δλδ, μπορει να χει κ αλλα)
για σκουληκια [απο διαφορετικες εταιρειες]

το ενα μπαινει για μια μερα μονο, το αλλο μπορεις να το βαλεις κ 2 μερες.

εχει εντερικο προβλημα απ οτι φαινεται.
το φαρμακο για σκουληκια, ειναι το μονο που μπορει να μπει κ προληπτικα καθε διμηνο.
ολα τ αλλα πρεπει να τα δινουμε μετα απο εξεταση.
καλη επιτυχια.
βιασου ομως!
 
Πραγματικά μακάρι να κάνω λάθος αλλα δυστυχώς θα "πετάξει" μακριά... Το ίδιο ακριβώς έπαθε ένα απο τα καλύτερα Τιμπράντος μου όσο είμασταν διακοπές, το είδαμε την τελευταία μέρα του (μέχρι να μας ειδοποιήσει το άτομο που τα φρόντιζε) του δώσαμε αντιβίωση για το αναπνευστικό (ακόμα και για ακάρεα βάλαμε σταγόνα πάνω στην απελπισία μας - 15 Αυγούστου δεν υπάρχουν κτηνίατροι )αλλα ήταν αργά, τα συμπτώματα ήταν ακριβώς όπως τα αναφέρεις + συνεχιζόμενους ήχους σαν τρίξιμο και όλα αυτα μέσα σε 4 ημέρες απο την στιγμή που ξεκινήσαμε τις διακοπές μας και ήταν μια χαρά.

Πραγματικά εύχομαι περαστικά στο πουλάκι!
 
Nάντια είχες δίκιο για την κατάληξη... Δυστυχώς σήμερα το πρωί την βρήκα μισοαναίσθητη χωρίς να μπορέσει να ανακάμψει...

Με απασχολεί αυτό που γράφει η Εύα σχετικά με τα σκουλίκια. Eίναι μεταδοτικό; Χρειάζεται να κάνω θεραπεία στα υπόλοιπα πουλιά;
Πάντως δεν δείχνουν τίποτε το ανησυχητικό μέχρι τώρα.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 
Είναι κρίμα μωρέ το καημένο. Το λυπήθηκα πολύ στο βιντεάκι. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Το σκέυασμα που είναι για εσωτερικά εντερικά παράσιτα είναι το Teniazine της Tafarm με δοσολογία 2 σταγόνες για 50 ml νερού. Το φάρμακο δίνει οδηγίες για 24ωρη θεραπεία. Ο κτηνίατρος μου όταν εξέτασε κάποτε ένα απ τα πουλιά μου και είχε βρεί παρασιτικό φορτίο στα περιττώματα μου το έδωσε για 3ήμερη θεραπεία. Αυτό όμως μόνο ο γιατρός το ξέρει. Τέλος πάντων, απ όσο γνωρίζω για τα εσωτερικά παράσιτα υπάρχουν σκευάσματα και σε άλλες εταιρείες. Απλά εγώ αυτό χρησιμοποιώ. Και το χρησιμοποιώ κάθε 2 μήνες προληπτικά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.
Το γεγονός ότι ασθμαίνει με αυτό τον τρόπο ίσως να υποννοεί παράσιτα και στο αναπνευστικό. Αυτό που λέμε ακάρεα τραχείας. Με προβληματίζει όμως το ότι είναι πάρα πολύ σπάνια αυτά. Και για αυτά υπάρχει σκέυασμα με βάση την ιβερμυκίνη το οποίο όμως ρητώς και κατηγορηματικώς ο γιατρός μου απαγόρεψε να το δίνω από μόνος μου γιατί είναι δηλητήριο.
Μπορεί επίσης (βλέποντας το πως αναπνέει) να έχει να κάνει με κάποια λοίμωξη στο αναπνευστικό (τα άρρωστα πουλιά δε τρώνε σχεδόν καθόλου). Και για αυτή την περίπτωση υπάρχει ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Εγώ στα δικά μου χρησιμοποιώ την Aviomycine της Tafarm. Ίσως να υπάρχουν και άλλες που δε τις ξέρω. Υπάρχουν πολλές διαφωνίες εδώ μέσα όσο αναφορά την προληπτική χορήγηση αντιβίωσης. Εγώ είμαι υπέρ αλλά πολλοί έχουν άλλη γνώμη.
Συμπέρασμα:
Το πουλάκι στην κατάσταση που είναι μπορεί να πάσχει από πολλά κ διαφορετικά πράγματα τα οποία όμως ανιχνέυονται μόνο με καλλιέργεια κοπράνων. Δε μπορείς να ξέρεις τι απ όλα είναι. Έτσι δε μπορείς να δώσεις στοχευμένη θεραπεία. Όλα τα παραπάνω κολλάνε και στα υπόλοιπα πουλιά που ήταν στο ίδιο κλουβί. Σε πρώτη φάση χρησιμοποιήησε σε όλα όσα ήταν μαζί της το Teniazine που είναι σχετικά ακίνδυνο
 
πολυ σωστα τα λεει ο αποστολος.

απλα σου προτεινα το φαρμακο για τα σκουληκια για αρχη.
ειναι κατι που μπορεις κ πρεπει να δωσεις μονος σου κ να το κανεις καθε διμηνο οπως ειπαμε.

για τη δυσχερεια στην αναπνοη πιθανολογω οτι θα μπορουσε να φταιει κ η ταλαιπωρια του απ τα εντερικα (ενδεχομενως να χει κ κοκκιδια κ σκουληκια)
αλλα θα μπορουσε οπως ειπε κ ο αποστολος να εχει επιπλεον κ αναπνευστικο προβλημα.
οχι απαραιτητα ακαρεα υπαρχουν κ αλλα ειδη αναπνευστικων προβληματων
αν βρεις γιατρο ειναι καλο να δει κ το ιδιο το πουλι κ να το ακουσει περα απ τις κουτσουλιες που θα εξετασει σε μικροσκοπιο.
το φαρμακο για σκουληκια αν εχεις κ αλλα πουλια θα το δωσεις κ σ αυτα.
για τη συνεχεια της θεραπειας, αναλογως τι θα βρει ο γιατρος θα σου προτεινει εκεινος.
αν εχεις κ αλλα πουλια, καλο ειναι να παρεις απ ολα δειγματα κουτσουλιας [σε αλουμινοχαρτο που θα βαλεις στον πατο του κλουβιου].

το Aviomycine ειναι μια εξαιρετικη αντιβιωση ευρεως φασματος, αλλα δεν ειναι θεραπευτικο για τα κοκκιδια.
ισως, αν κανει κατι,... Να περιοριζει καπως την αναπτυξη τους
 
όπως άφησα να εννοηθεί, δυστυχώς την καναρίνα μου την έχασα προχθές.
αύριο θα πάω σε κτηνίατρο (πιστεύω να έχει εδώ στην Κομοτηνή καποιον σχετικό με πουλιά), για να προμηθευτώ τα σκευάσματα που προτείνει η Εύα,ή ότι άλλο μου συστήσει. Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι η κάναρα μου είχε μία αποτυχημένη γέννα (κανονική επώαση σε διάρκεια, αλλά αποτυχημένη εκκόλαψη) αρχές Ιουνίου. Μήπως η όλη διαδικασία την εξάντλησε σε τόσο άσχημο επίπεδο;
 
όπως άφησα να εννοηθεί, δυστυχώς την καναρίνα μου την έχασα προχθές.
-Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι η κάναρα μου είχε μία αποτυχημένη γέννα (κανονική επώαση σε διάρκεια, αλλά αποτυχημένη εκκόλαψη) αρχές Ιουνίου. Μήπως η όλη διαδικασία την εξάντλησε σε τόσο άσχημο επίπεδο;
συγνωμη το ειχα δει κ ξεχασα να σου πω οτι στεναχωρεθηκα.
ειναι κριμα να χανονται πουλακια ☹

ελπιζω στην πορεια να μπορεσεις να τα φροντιζεις σωστα κ εγκαιρως για να σου λειπουν κ σενα οι στεναχωριες του χαμου κ να μην τα βλεπεις να βασανιζονται.

για να σου απαντησω κ σ αυτο που ρωτας,
σιγουρα ενα αρρωστο πουλακι ειναι πολυ επιβαρυμενο με μια γεννα.
τοσο, που ενιοτε κινδυνευει η ζωη του...
αλλα κ αυτο να μην συμβει, πρεπει να εχεις κ υγιεις απογονους.
οποτε πριν την αναπαραγωγη η υγεια των γονιων να σε απασχολει αμεσα
σου ευχομαι καλη κ προσεκτικη συνεχεια :)
 
Back
Top