Διατροφή Το καναρίνι μου δεν τρώει μπρόκολο και μήλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georged
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georged

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2021
Μηνύματα
42
Το θυλικο καναρίνι του δίνω μπρόκολο και μήλο αλλά δεν το τρώει. Φταίει κάτι;
 
Όχι μέσα το έχω σπίτι και σε ξεχωριστό κλουβί από το αρσενικό. Μόνο αυτό δεν τρώει. Του βάζω να κάνει και μπανιο
 
@georged Τρώει την τροφή του δηλαδή μια δεν τρώει το μπρόκολο και το μήλο. Λίγο παράξενο αν δεν τρώει μήλο. Του έχεις ξαναβάλει και έφαγε και μόνο σήμερα δεν τρώει η ειναι η πρώτη φορά που του βάζεις?
 
Αυγοτροφη και σπόρους τρώει κανονικά. Τα άλλα δεν τα ακουμπάει καθόλου. Έχω ξαναβάλει και πάλι τα ιδια
 
@georged Ίσως είναι διστακτικό επειδή δεν τα έχει ξαναδοκιμάσει. Εσυ να συνεχίζεις να του τα βάζεις στο κλουβί και κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσει. Μάλιστα αμα τρώς και εσυ πχ μπρόκολο μπορεί να μπει στο πειρασμό για να φάει και αυτό ( αυτό το κάνουν οι παπαγαλοι βέβαια αλλά μπορεί να ισχυει και στα καναρίνια να το δοκιμάσεις)
Για οποιαδήποτε εξέλιξη η σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά ενημέρωσε 😉
 
Επειδή τώρα τα περισσότερα μήλα είναι από βαθειά κατάψυξη μιας και δεν είναι η εποχή τους, ίσως δεν τα τρώει επειδή είναι στεγνά. Εγώ δοκίμασα άλλη ποικιλία μήλων που να είναι πιο ζουμερά (πχ τα κίτρινα είναι λίγο πιο ζουμερά από τα ζαγορίου) και τελικά τα τίμησε. Για το μπρόκολο ενώ το χειμώνα το τρώει, τώρα το καλοκαίρι δεν το ακουμπάει αλλά υποθέτω έχει να κάνει και αυτό με το πόσο ζουμερά και "της εποχής" είναι τα λαχανικά και φρούτα.
 
@GregCC Το πιο πιθανο ναι. Δοκιμασε και μηλα pink lady αν μπορεις να βρεις, ειναι καταπληκτικα στην γευση, τα μονα κοκκινα μηλα που τρωω. Επισης, αν δεν τρωει κατι, μπορειτε να το κοψετε μοκρα κομματακια και να το αναμειξετε με κατι που του αρεσει, για να συνηθισει την γευση. Το κανω στα μπατζι μου και γενικα λειτουργει. Παντως οντως δεν ειναι η εποχη για διαφορα φρουτα κια λαχανικα κιας πωλουνται στο αγοραστικο κοινο, και η γευση ειναι χαλια συχνα. Η Ιριδα εχει παθει καταθλιψη που δεν μπορει να φαει μαρουλι, αλλα τι να κανω αν ειναι πυκρο σαν δηλητηριο;
 
Back
Top