Ασθένειες Το καναρίνι μου είχε κάνει μια πράσινη μεγάλη κουτσουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα που ξύπνησα το πρωί παρατήρησα ότι το καναρίνι μου είχε κάνει μια πράσινη μεγάλη κουτσουλιά. Ήταν στερεή αλλά μετά όταν έκανε και άλλες με μεν ήταν λίγο στέρεες αλλά υπήρχε και λίγο υγρό.. Να προσθέσω ότι κελαϊδάει κανονικά, πινει νερό και τρωει κανονικά. Δεν έχει λερωμένη αμάρα και το βράδυ κοιμαται στο πιο ψηλό κλαδι με το ένα ποδι... Δεν έχει αλλάξει κάτι στην διατροφή του. Η τροφή είναι πολύ καλή συσκευασμένη και το νερό αλλάζεται κάθε μέρα. Έχει άμμο στον πατο του κλουβιου και καμιά φορά τρώει και από την άμμο. Επίσης έχει στην διάθεση του ασβέστιο. Δεν προηγήθηκε στρες όλα ήταν κανονικά. Αμα ξέρετε κάτι σας παρακαλώ πειτε μου τι συμβαίνει έχω "φάει το κεφάλι μου. " Καλη συνέχεια.
 
Σήμερα που ξύπνησα το πρωί παρατήρησα ότι το καναρίνι μου είχε κάνει μια πράσινη μεγάλη κουτσουλιά. Ήταν στερεή αλλά μετά όταν έκανε και άλλες με μεν ήταν λίγο στέρεες αλλά υπήρχε και λίγο υγρό..
Αυτό που περιγράφεις είναι το φυσιολογικό, έτσι κάνουν τα πουλάκια, μία μεγάλη πρωινή κουτσουλιά, και συνεχίζουν με μικρότερες.
Ο καθημερινός έλεγχοςτων περιττώματων είναι απαραίτητος.
Είναι ο καλύτερος δείκτης της κατάστασης υγείας των πουλιών.
Ανησυχείς, όταν αλλάζει η εμφάνιση και η σύσταση τους, σε σχέση με την προηγούμενη καθημερινη , φυσιολογική εικόνα τους.

Thread 'Εξέταση περιττωμάτων για τη διάγνωση ασθενειών των πτηνών' https://community.petbirds.gr/threa...ν-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/
 
Μερικές φορές κάνει λίγο υγρές και άλλες κανονικές... Ανησυχώ λίγο . Βεβαια όπως είπα δεν έχει λερωμένη αμάρα. Ξέχασα να σας πω ότι έχει μπεί σε περίοδο πτεροροιας .
 
@Ιωάννης 2021 Είχα δώσει μήλο πριν δυο ημέρες. Ήθελα να του δώσω σήμερα αλλά δεν ήθελα να επιβαρυνω την κατάσταση. Τώρα κάνει φυσιολογικές κουτσουλιες. Να ρωτήσω κάτι άλλο? Σας έπρηξα 🥱...Όταν δεί το budgie στο σπίτι θα χαίρεται περισσότερο γιατί θα νιώθει παρεα ?
 
Είχα δώσει μήλο πριν δυο ημέρες. Ήθελα να του δώσω σήμερα αλλά δεν ήθελα να επιβαρυνω την κατάσταση.
Δεν νομίζω αυτό να επηρεάζει...Όπως και να έχει καλά έκανες και δεν έδωσες σήμερα για να παρακολουθεις πως θα πηγαίνει η κατάσταση.Επίσης καλό είναι να προσφέρεις μόνο εποχικά φρούτα και λαχανικά διότι στα μη εποχικά χρησιμοποιούνται συντηρητικά για να διατηρηθούν. Προσωπικά προσφέρω εποχικά και βιολογικά.
Σας έπρηξα 🥱...
Καθόλου.Γι αυτό είμαστε εδώ!
Όταν δεί το budgie στο σπίτι θα χαίρεται περισσότερο γιατί θα νιώθει παρεα ?
Τα καναρίνι δεν είναι πλάσματα συντροφιάς. Το πιθανότερο είναι να το κοιτάει περίεργα. Έτσι έκανε η δικιά μου όταν είδε τον μικρό!
 
Αυτό δεν το γνωρίζω άλλα καλό θα ήταν να προσφέρονται εποχικά φρούτα κατά προτίμηση βιολογικής προελεύσεως.
[automerge]1627225134[/automerge]
Μια διευκρίνιση μόνο.
εννοώ σε θέματα απειλής
Με αυτόν τον όρο τι εννοείς;
 
Αυτό δεν το γνωρίζω άλλα καλό θα ήταν να προσφέρονται εποχικά φρούτα κατά προτίμηση βιολογικής προελεύσεως.
Μην ανησυχείτε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που του δίνω είμαι από τον κήπο μας!
Με αυτόν τον όρο τι εννοείς;
Ότι μπορεί να νιώσει απειλή μόλις το δει?
 
Να αυτό εννοώ υγρή κουτσουλιά. Το κάνει 5 φορές την μέρα συνήθως και οι άλλες είναι κανονικές.
[automerge]1627236382[/automerge]
Πάνω στην μπανιέρα είναι
 
Τελευταία επεξεργασία:
όχι καλε το budgie
Αυτό εννοώ κι εγώ. Άλλωστε το περιγράφεις σε ένα παραπάνω μήνυμα.
Όσο για το θέμα της κουτσουλιάς δεν γνωρίζω περισσότερα.Θα ήταν καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος ειδικός.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επειδη μιλαμε για ζωντανους οργανισμους,ειναι φυσιολογικο να υπαρχουν διαφορες στις κουτσουλιες σε λογικα παντα πλαισια.
Δεν μπορουν να ειναι φωτοτυπιες οι κουτσουλιες.
 
Back
Top