Ασθένειες Το καναρίνι μου κάθεται μέσα στην ημέρα για λίγη ώρα στον πάτο του κλουβιού

nicoleasm

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2023
Μηνύματα
26
Καλησπέρα.. παρατηρώ το καναρίνι μου εδώ και λίγο καιρό κάθεται μέσα στην ημέρα συχνά για λίγη ώρα βέβαια στο πάτο του κλουβιου...
Ωστόσο τρώει πίνει κανονικά κ κοιμάται στο κλαδάκι του τα βράδια..
Σημαίνει κάτι;
 
@Kostas Pyl δεν θα το ελεγα ενα δυο φτερα αν θα δω και οχι καθημερινα..ισως επειδη ειναι και μικρο ακομη .. ? ισως λογω ζεστης? κλεινει και τα ματια του σαν να ξεκουραζεται σαν να χαζοκοιμαται ισως..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ianos 5 μηνών πιθανολογώ.. απ' ότι μου είχε πει κ ο άνθρωπος που το πήρα ότι γεννήθηκε τον Απρίλιο!! Μέσα το βράδυ έξω την ημέρα..
 
@nicoleasm δεν είναι κάτι ανησυχητικό λογικά. Το μεσημέρι κάνα μισάωρο με ώρα αράζουν λίγο. Δεν κοιμούνται αλλά πέφτει η δραστηριότητά τους και κάνουν διακοπή από φαγητό. Μετά που δραστηριοποιούνται ξανά, την πέφτουν στους σπόρους ή ότι άλλο τους βάλεις το απόγευμα. Καμιά ρώγα σταφύλι σε πούμε, καμιά πιπεριά κλπ. Αν αράζει κάτω όμως στο πάτωμα είναι φουσκωμένο και κλείνει τα μάτια τότε το παρατηρείς πιο προσεκτικά κοιτάς και τις κουτσουλιές αν είναι φυσιολογικές και αναλόγως το πας σε γιατρό. Μην ανησυχείς όμως, σε αυτή την φάση έλεγξε και τις κουτσουλιές. Αν δεν έχει φάει κόκκινη πιπεριά, καρότο κλπ πρέπει να έχει ένα χρώμα πράσινου (κόπρανα) με άσπρο (ούρα, ουρικό οξύ) και να είναι στέρεες. Αν είναι απρόθυμος στην παρουσία σου να σηκωθεί και για να τον κάνεις να σηκωθεί πρέπει να χτυπήσεις το δάκτυλό σου στα κάγκελα ή να κάνεις κίνηση προς το μέρος του, ούτε αυτό είναι καλό σημάδι.
 
@Kostas Pyl κάθεται λίγη ώρα στο πάτο και μετά πάει στις ταιστρες και ξανά κάτω! Το πρωί είναι δραστήριο βέβαια και κάνει τρρ τρρρ.. οι κοτσιλιες μια χαρά είναι όπως τα περιέγραψες ακριβώς.. τέλος πάντων θα φανεί..
 
Μήπως την ώρα που κάθεται κάτω, προσπαθεί να αποφύγει τον ήλιο; (αν πέφτει επάνω στο κλουβί εννοώ)
Αν το κρατούσες μέσα στο σπίτι από το πρωί και παρατηρούσες τις κινήσεις του τις ώρες που βρίσκεται κάτω, ίσως να έβγαινε κάποια ένδειξη...
 
Back
Top