Ασθένειες Το καναρίνι μου κάνει κόκκινες κουτσουλιές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης viviana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

viviana

PB New Member
Εγγραφή
28 Απρ 2023
Μηνύματα
7
Πόλη
nafplio
Γεια χαρα εχω ενα καναρινακι ειναι περιπου 1.5 αρσενικο εδω και δυο μερες εχει πρηστει αρκετα στο στερνο του, οι κουτσουλιές του ειναι κοκκινες εχουν αλλαξει χρωμα και τα ποδαρακια του προς το κοκκινο και σημερα μου κανει και ελαφριες συσπάσεις στο κεφαλι του ξέρει καποιος τι μπορει να ειναι;;; εχω παρει αντιβίωση δεν την πίνει δυστυχώς
 

Συνημμένα

  • 16827062531674384770154626486348.webp
    16827062531674384770154626486348.webp
    248,4 KB · Προβολές: 31
  • 16827063192624098826019493834288.webp
    16827063192624098826019493834288.webp
    262,9 KB · Προβολές: 32
Έλεγχο για κοκκίδια έχεις κάνει ? , Επίσης τους έδωσες να φάνε κάτι με κόκκινο χρώμα? Γενικές εξετάσεις κοπράνων κάνατε?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@PanosBruno δυστυχώς δεν αντεξε το καναρινακι ..φαινοταν πολυ καλα ηταν αρκετα ζωηρό αλλα δυστυχώς πριν δυο μερες πέθανε
 
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
@viviana λυπάμαι για την απώλειά σου. 😞 Πολύ κρίμα. Κ είχε αναθαρρέψει το κακόμοιρο. Πάντως αν αποκτήσεις νέο καναρινάκι, μην χρησιμοποιήσεις το στρογγυλό κλουβί αλλά πάρε ένα μακρόστενο, ορθογώνιο κλουβί όπως σου είπε ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@.
 
@viviana λυπάμαι για την απώλειά σου. 😞 Πολύ κρίμα. Κ είχε αναθαρρέψει το κακόμοιρο. Πάντως αν αποκτήσεις νέο καναρινάκι, μην χρησιμοποιήσεις το στρογγυλό κλουβί αλλά πάρε ένα μακρόστενο, ορθογώνιο κλουβί όπως σου είπε ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@.
Ξαχασα να κάνω αυτήν την παρατήρηση
 
Αγαπητοί φίλοι των πτηνών.. μπορεί να είμαι νέο μέλος αλλά θέλω να κάνω μια πρόταση....
Όταν κάποιοι ρωτάνε για κάτι τόσο κραυγαλέο όσο το αίμα στις κουτσουλιες κ γενικά όταν αναφέρουν σημαντική κατάπτωση για το πτηνό τους, ας τους παραθέτουμε πιθανούς πτηνιατρους κοντά τους κ να τους συμβουλεύουμε να σπεύσουν άμεσα. Ας μην το προσπερναμε πιστεύοντας ότι ο κάτοχος θα κάνει το σωστό εγκαίρως.
Εγώ μόλις το είδα το θέμα κ έχω στεναχωρηθεί με την απώλεια του καναρινιου.
Είναι κρίμα να υποφέρουν έτσι αυτά τα πλάσματα, ειδικά που πλέον έχουμε εδώ την απαραίτητη γνώση κ πληροφόρηση.
Κ εγώ είχα θέμα με το κοκατιλ μου κ ακόμα νιώθω ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που μου έδωσε την πληροφορία για την κλινική που το έσωσε, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να ήξερα τι να κάνω κ θα το έχανα.

Ειλικρινά συγνώμη, δεν θέλω να κάνω σε κανέναν παρατήρηση.. συγχωρέστε τον αυθορμητισμό μου, απλά στεναχωρήθηκα κ ένιωσα την ανάγκη να το πω.
Δεν θέλω να είμαι άδικη γιατί δεν έχω ψάξει προηγούμενα αντίστοιχα θέματα όπου πιθανότατα έχει προταθεί η επίσκεψη σε γιατρό, απλά μόλις είδα το συγκεκριμένο κ ένιωσα άσχημα που δεν πρόλαβα να προτείνω κάτι κ εγώ..
 
@chrisa2102
Καλησπερα.Σας παραθετω αλλο post της κοπελας για το ιδιο θεμα την ιδια μερα που της δωθηκε η λιστα πτηνιατρων και επιπροσθετα καποιες συμβουλες
Μαλλον διεφυγε της προσοχης σας

https://community.petbirds.gr/threads/Πρησμένο-στήθος-και-συσπάσεις-στο-κεφάλι.46999/

και επιπλεον μερικες χρησιμες συμβουλες αν θελω να βρω πληροφορια μονος μου σε ενα forum .

search button
δειτε τα αποτεσματα για "πτηνίατροι" και θα καταλάβετε ποσα παιδια εδω ειναι και προθυμα και αμεσα στην βοηθεια





και τελος υπαρχει ολοκληρο κομματι του petbirds που ειναι αφιερωμενο στις παρουσιασεις (reviews) και προιοντων και πτηνιατρων
με κριτικες και αποψεις


η πληροφορια ειναι διαθεσιμη και προσβασιμη σε ολους.
 
@φιλομαθης μάλλον βιαστηκα, δεν έχω προλάβει να εξερευνήσω το forum, ελπίζω να μην προσβαλα κανέναν.
Μην ανησυχείς Χρύσα, όλοι καταλαβαίνουμε την ανησυχία σου.

Πάντως, όπως σου εξήγησε και ο Νίκος, το forum είναι υπερπλήρες σε πληροφορίες αλλά και εμείς, ως πρώτη κίνηση από την πλευρά μας παραπέμπουμε ένα πουλάκι με πρόβλημα στο γιατρό παραθέτοντας και τη σχετική λίστα με τους κτηνίατρους.
 
@Stavros ευχαριστώ για την κατανόηση κ πρέπει να πω οτι είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που κάνετε!✨

Πρώτη φορά γράφομαι σε forum κ δεν έχω άνεση με το πώς δουλεύει, νομιζα ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε μόνο πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις. Τώρα εξερευνώ κ βλέπω ότι πρέπει να ψάχνω πιο διευρυμένα!🥴

Χαίρομαι που είμαι μέλος σας, καλή συνέχεια σε όλους!😇
 
Back
Top