Φροντίδα Το καναρίνι μου μουλιάζει την τροφή του!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cplk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

cplk

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2017
Μηνύματα
75
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Φέτος κλείνουμε 2 χρόνια με έναν Ορφέα ο οποίος είναι τρισευτυχισμένος στην 58αρα ζευγαρώστρα του, τα φαγητά του, τα νερά του, τα μπάνια του, ζει στο μπαλκόνι σε προστατευμένο χώρο, κτλ. Ποτέ δεν αρρώστησε, ποτέ δεν σιωπά, κάθε μέρα από τις 7 έως τις 20:00 κελαηδά σαν να μην υπάρχει αύριο. Για τροφή πάντα έδινα της Versele-Laga Premium Prestige. Η ερώτησή μου είναι... Πριν κανένα 5μηνο, γύρω εκεί στον Φλεβάρη, ξεκίνησε μια περίεργη συνήθεια που δεν μπόρεσα να του την αλλάξω ό,τι και αν έχω δοκιμάσει. Πάει και διαλέγει το Ασπούρι συγκεκριμένα, το ανοίγει με προσοχή, πετάει το τσόφλι και τρέχει στην πιο κοντινή ποτίστρα και το ρίχνει μέσα. Θαρείς και έχει ρολόι, μετά από 1 ώρα περίπου, πάει στην συγκεκριμένη ποτίστρα και τσιμπάει από μέσα το μουλιασμένο-διογκωμένο ασπούρι και το τρώει. Περιττό να σας πω ότι το νερό του την επόμενη μέρα είναι μια βρώμα, ομιχλώδες και βρωμάει. Κάνω αλλαγή νερού εννοείται κάθε μέρα, αλλά δεν το έπλενα κιόλας καθημερινά τόσο σχολαστικά όπως τώρα...

Ξέρετε τι μπορεί να είναι αυτή η συμπεριφορά; Είχα σκύλο που ήθελε βραστό νερό στην ξηρά τροφή του ειδάλλως δεν την έτρωγε. Έχουν και αυτά τις προτιμήσεις τους υποθέτω; Κάτι σπόρους που τους βάζεις στο νερό και φυτρώνουν δεν τους κοίταξε καν όταν τους δοκίμασα μήπως και άφηνε την συνήθεια αυτή. Επίσης είπα να αγοράσω κάτι άλλες ποτίστρες που μοιάζουν με ποτίστρες χάμστερ χωρίς το μπαλάκι κάτω. Πήγε και στούμπωσε σε μια μέρα το άνοιγμα με Ασπούρι... Τέλος, πήγα και αγόρασα από pet shop ξεχωριστά τα υλικά, χωρίς να προσθέσω καναρινόσπορο ώστε να δω μήπως και είναι ο συγκεκριμένος σπόρος που το κάνει. Και ναι, σταμάτησε. Έτρωγε κανονικά. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται το ασπούρι του...
 
@cplk Εμενα το κανει συνεχεια! Αλλαζω το νερο τουλαχιστον 5 φορες τη μερα! Δεν εχω καταλαβει ποιους σπορους πεταει μεσα, αλλα μια φορα τον επιασα που πηγε και εφαγε αυτο που ειχε ριξει νωριτερα στο νερο!(δεν ειχα προλαβει να το αλλαξω).
Το εχω σχολιασει καποια στιγμη και μου προτειναν να αλλαξω ποτιστρα. Ακομα δεν εχω βρει χρονο να παω να αγορασω!
 
Το συνηθίζουν αυτο καποια πουλια αλλα επειδη δεν ειναι υγιεινο γιατι αλλοιώνεται το νερο της ποτιστρας,θα παρεις ποτιστρες μπιλιας ή κενου που ειναι κλειστες.
 
Update: Ήρθε ο καιρός μετά από 7 χρόνια να αλλάξω τις ζευγαρώστρες γιατί άρχισαν να οξειδώνονται και να σπάνε οι σύνδεσμοι στα κάγκελα. Το συγκεκριμένο πουλάκι μεταφέρθηκε σε άλλη ίδια ακριβώς με αυτή που είχε αλλά ολοκαίνουργια του κουτιού. 3 εβδομάδες τώρα σταμάτησε εντελώς την υδροπονική! Δεν ξαναπέταξε κανένα σπόρι στην ποτίστρα του. Ξεχάστηκε ίσως; Έδωσε ο νους του άλλου; Ήταν μια μορφή εξέγερσης; Ποτέ δεν θα μάθω ;-)
 
@cplk θα το ξανά αρχίσει. Τα πουλιά μουλιαζουν την τροφή τους με σκοπό να την μαλακώσουν, δεν κόβεται μαχαίρι αυτό. Καλύτερα να πάρεις μια ποτίστρα μπίλιας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Παρεμπιπτόντως, μετά από 1 μήνα στο καινούργιο του κλουβί μπορώ να πω ότι το σταμάτησε το χόμπι της υδροπονίας. Μάλλον κάτι του την είχε βιδώσει στο παλιό και έψαχνε ασχολίες :P
 
Παρεμπιπτόντως, μετά από 1 μήνα στο καινούργιο του κλουβί μπορώ να πω ότι το σταμάτησε το χόμπι της υδροπονίας. Μάλλον κάτι του την είχε βιδώσει στο παλιό και έψαχνε ασχολίες :P
Παρόλα αυτά όμως, οι ποτίστρες κενού (τις οποίες θεωρώ πιο χρηστικές από αυτές με τη μπίλια, καθώς η τελευταία μπορεί να κολλήσει), κρατούν το νερό πιο καθαρό καθώς το ράμφος του πουλιού ελάχιστα ακουμπά πάνω τους και φυσικά δεν βυθίζεται στο νερό όπως στις κλασικές - συμβατικές ποτίστρες.
Βέβαια, αν αποφασίσεις να τις αλλάξεις με κενού, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το κάθε πουλί θα πίνει από αυτές, και για αυτό καλά θα ήταν στην αρχή να τα παρακολουθήσεις, ειδικά τις πρωινές ώρες και αφού θα έχεις αφαιρέσει την παροχή νερού για όλη τη νύχτα.
 
Back
Top