Ασθένειες Το καναρίνι μου παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης EleniD
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

EleniD

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2017
Μηνύματα
10
Πόλη
Κατερίνη
Γεια σας, χρειάζομαι τη βοήθεια σας με το καναρινι μου που παρουσιάζει συμπτωματα ασθένειας. Πριν καμία εβδομαδα παρατήρησα οτι τρομαζε μολις πήγαινα κοντα της πράγμα περίεργο για αυτη. Μετα την έβλεπα λιγο πιο ήσυχη και σιγα σιγα σταματησε να κελαηδαει και γενικά να βγαζει ήχους αυτο το θεωρηςα φυσιολογικό μιας περνάει πτεροροια. Τώρα σταματησε να με φοβάται οπως ηταν πριν δηλαδη και σήμερα άρχισε να κανει μερικά τσίου. Αυτο που με ανησυχεί ειναι οι κουτσουλιες της οι οποίες ενω φαινεται να τρωει και να πίνει κανονικα εχουν μικρότερο στεραιο μερος απ οτι είχαν και πολλα υγρα και νομιζω οτι δεν βλέπω λευκο μερος.
Ειναι πολυ ανοιχτόχρωμες. Και νομιζω οτι καθεται λιγο πιο συχνά φουσκωμένη απ οτι συνήθιζε. Σκέφτομαι μήπως φταίει και το οτι αναγκάστηκα να της δωσω χύμα τροφη ενω της έδινα της verse laga premium prestige σε Μπορντό συσκευασία που ειναι. Μήπως την επηρέασε η αλλαγη της τροφής. Έπεσε και αποτωμα η θερμοκρασια και άρχισε να αλλάζει πιο έντονα πούπουλα αλλα σα να μειώνονται σιγα σιγα. Έβγαλα και κάποιας φωτογραφιες της κοιλιές της πριν δυο τρεις μερες. Θα βγάλω και τις κουτσουλιες της σε λιγο. Αλλα μου βγαζει οτι ειναι πολυ μεγάλες και δεν ανεβαίνουν.
Το πουλάκι ειναι θηλυκό δυο χρόνων περίπου και φέτος την άνοιξη έκανε δυο ασπορες γέννες γιατι δεν ειχε αρσενικο. Δεν εχει ξανα άρρωστησει όσο την έχω εγω ουτε εχει πάρει φάρμακα. Μεχρι πριν λιγες μερες της έκανα διατροφη για την πτερορια με φρουτα λαχανικα αυγο και βιταμίνη στο νερο αλλα τις τελευταίες μερες της βάζω μονο σπόρια για να δω αν θα αλλάξει κάτι. Κόκκαλο εχει πάντα στο κλουβι. Ελπίζω να μην ειναι τίποτα σοβαρό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έτσι ειναι η κοιλιά της.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    7,3 KB · Προβολές: 25
  • image.webp
    image.webp
    5,7 KB · Προβολές: 25
  • image.webp
    image.webp
    7,1 KB · Προβολές: 25
  • image.webp
    image.webp
    4,7 KB · Προβολές: 24
Οι κουτσουλιες της απο χθες το μεσημέρι μεχρι σήμερα. Έκανε και λιγες πράσινες σήμερα και μια που φαινεται λιγο πιο πολυ με διαρρια. Και μου φαινεται πως οι πιο ανοιχτόχρωμες ειναι το λευκο μερος πανω στο στερεό αλλα και παλι δεν εχουν το χρωμα που συνήθιζαν ουτε το μέγεθος. Και εχουν και αυτα τα μαυρα που φαίνονται σαν τσοφλια απο τα σπόρια η κάτι τέτοιο.

Δεν ξερω αν το έκανα σωστά και συγνώμη για τα πολλα μηνύματα.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    5,5 KB · Προβολές: 18
  • image.webp
    image.webp
    6,5 KB · Προβολές: 19
  • image.webp
    image.webp
    7,9 KB · Προβολές: 18
  • image.webp
    image.webp
    7,9 KB · Προβολές: 18
  • image.webp
    image.webp
    8,3 KB · Προβολές: 18
Από όσα μπορώ να δω σχετικά με το στήθος και την κοιλιά δεν μπορώ να πω πως ανησυχώ.
Με τις κουτσουλιές όμως αρκετά δε μου αρέσουν.
Βγάλε όλες τις exrta τροφές και άσε μόνο σπόρια για μερικές ώρες.
Από τώρα μέχρι το πρωί.
Μόλις ξυπνήσεις βάλε καθαρό χαρτί και βγάλε νέες φωτογραφίες με τις κουτσουλιές του.
 
Τα ουρα ειναι διάφανα στην αρχή μετα αλλάζουν στο κίτρινο. Θα κανω αυτο που μου λέτε και θα ανεβάσω κατευθείαν μολις μπορέσω αύριο φωτογραφιες.
 
Αυτές ειναι απο σήμερα. Έκανε και μερικές φωνούλες ωραίες σήμερα. Απ οτι κατάλαβα θα αρχίσει σιγα σιγα να κελαηδαει γιατι αν και θηλυκό απο φέτος άρχισε να κελαηδαει εκτος το οτι άρχισε να γεννάει κιόλας. Ορεξη για φαγητο εχει κανονικα μονο οι κουτσουλιες της ειναι περίεργες και σα να ανασαίνει πιο έντονα οταν καθεται να ηρεμήσει κάποιες φορές αλλα για λιγο.
 
Αυτές ειναι απο σήμερα. Σήμερα άρχισε να κανει και ωραίες φωνούλες ορεξη για φαγητο κανονική και ευδιάθετο μονο οι κουτσουλιες δηλαδη που ειναι περίεργες και οταν καθεται καμία φορα να ηρεμήσει αναπνέει έντονα έτσι μου φαίνεται εμένα τουλάχιστον, φουσκώνει λιγο και αναπνέει λιγο πιο έντονα και κουνιέται η ουρά της με καθε αναπνοή.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    7 KB · Προβολές: 13
  • image.webp
    image.webp
    6,3 KB · Προβολές: 13
  • image.webp
    image.webp
    9,1 KB · Προβολές: 11
  • image.webp
    image.webp
    7 KB · Προβολές: 11
  • image.webp
    image.webp
    6,1 KB · Προβολές: 11
Κράτα μερικές ώρες (6-8) μόνο σπόρους στο κλουβί και ξανα-βάλε φωτογραφίες από τις κουτσουλιές.
Μην χρησιμοποιείς απορροφητικό χαρτί αλλά το απλό λευκό φωτοτυπικό Α4 για να έχουμε καλή εικόνα τους.
 
Έχει ήδη κάποιες μερες που τρωει μονο σπόρους. Αυτο το χαρτι το έβαλα χθες το βραδυ και μολις τώρα έβγαλα τις φωτογραφιες.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    436 bytes · Προβολές: 17
  • image.webp
    image.webp
    1,9 KB · Προβολές: 17
  • image.webp
    image.webp
    2,5 KB · Προβολές: 19
  • image.webp
    image.webp
    3 KB · Προβολές: 15
  • image.webp
    image.webp
    3 KB · Προβολές: 15
  • image.webp
    image.webp
    1,9 KB · Προβολές: 13
Όντως έχει περισσότερα από το κανονικό ούρα και είναι περίεργες και στην γενική τους εικόνα.
Μπορείς να συμβουλευτείς κάποιο ειδικό ή όχι;
 
Δεν μπορώ πιστέψτε με θα το ειχα ήδη κανει απο τα πρωτα συμπτωματα αν μπορούσα. Έχετε καμία ιδεα εσείς για το τι θα μπορούσε να εχει και πως να τη βοηθήσω. Δεν έχω καθόλου εμπειρία σε αυτα τα θέματα.
 
τι θα μπορούσε να εχει
Ασφαλώς και δεν έχω...
Ακόμη και όλα όσα μπορεί κατά περίπτωση να υποψιάζομαι λόγω της εμπειρίας μου μπορεί να απέχουν "αιώνες" από την πραγματικότητα.
Προσωπικά κωλύομαι να προτείνω αντιβίωση γιατί δεν είμαι γιατρός.
Άλλωστε δεν θα έδινα ακόμη κι αν το πουλί ήταν δικό μου (γενικά δε δίνω φάρμακα).
Προκειμένου όμως να χαθεί η ζωή του πτηνού ίσως οι προτάσεις κάποιων για αντιβίωση να δώσουν τη λύση.
Εγώ όπως έγραψα... Δεν δίνω!
 
Στης κουτσουλιες βλέπω αχωνευτους σπόρους αν είναι έτσι τότε έχουμε προσβολή του πεπτικού συστήματος είδη, ο γιατρός είναι μονόδρομος και εφόσον δεν υπάρχει στην περιοχή σου θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιο διαγνωστικό κέντρο για να αποστείλεις δείγμα απο τής κουτσουλιες με κούριερ.
 
Σπόρους στις κουτσουλιες απ οτι καταλαβαίνω εγω τουλάχιστον δεν εχει εχουν αλλάξει σε εμφάνιση όμως. Οτι φαίνεται στις φωτογραφιες ειναι αυτοί που ρίχνει το πουλι. Θα ανεβάσω κι άλλες φωτογραφιες αύριο που έχω απο το μεσημέρι χαρτι Α4 αν θέλετε να δείτε αν άλλαξε τίποτα. Μπορουν να εξετάσουν δείγματα ακόμη κι αν εχουν περάσει ωρες η μπορει και μερα;
 
Μπορουν να εξετάσουν δείγματα ακόμη κι αν εχουν περάσει ωρες η μπορει και μερα;
Ναι γίνεται, σε αυτό που πάω εγώ είναι εδώ Κομοτηνή και έρχονται δείγματα απο όλη την Ελλάδα μέχρι τώρα ειτανε 10 ευρώ το δείγμα μαζί με το αντιβιογραμμα που θα ακολουθήσεις δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα στην τιμή.
Κτηνιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο Κομοτηνής Χρύσα Δραμπιδου 2531028866 6933301535
 
Το εχει αυτο το κακο τους τινάζει με το ράμφος η τους παίρνει έναν εναν και τους ρίχνει κατω πάντα το έκανε δεν ειναι κάτι καινούριο αν και τους τρωει όλους. Θα προσπαθήσω να στείλω αν ειναι δείγμα και βλέπουμε απο κει και πέρα τι γίνεται.
 
Back
Top