Γενικά Το καναρίνι μου πατάει στο ένα πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sosoka
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sosoka

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2018
Μηνύματα
38
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σας και πάλι

Μέχρι σήμερα όλα πήγαιναν καλά (γι' αυτό και απείχα λίγο από το forum). Σήμερα είπα να κάνω γενική καθαριότητα στο κλουβί. Ο καημένος ο καναρίνης μου με φοβάται πολύ ακόμα και έκανε σαν τρελός. Παρόλα αυτά τον έπιασα, τον έβαλα σε άλλο κλουβί, καθάρισα καλά το κλουβί του και τον ξαναγύρισα. Κι ενώ το πρωί με τρέλανε στο κελάηδημα, λίγο μετά που τον επανέφερα, σταμάτησε να κελαηδάει και κάθεται στο ένα πόδι. Πόσο να ανησυχήσω; Μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω;
 
Αν φοβάται τόσο μην κάνεις συχνά γενική καθαριότητα. Κι επίσης να κάθεσαι κοντά στο κλουβί όσο πιο πολύ γίνεται ώστε να σε συνηθίσει σιγά σιγά και όταν για κάποιον λόγο θα έχεις το χέρι σου μέσα να κάνεις πολύ αργές κινήσεις.
Αν θα χρειαστείς επόμενη γενική καθαριότητα, φρόντισε με ανοιχτές πόρτες και πατήθρα μπροστά τους να κρατήσεις τα δυο κλουβιά σε επαφή ώστε βάζοντας την τροφή στο δεύτερο, το πουλάκι να πάει εκεί.
Για το αν είναι χτυπημένο ή όχι εννοείται ότι δεν ξέρω να σου πω, αλλά το ότι κάθεται στο ένα πόδι την ημέρα δεν φαίνεται και το καλύτερο σημάδι. Τώρα να σου πω να το πιάσεις και να δεις τι γίνεται, μάλλον κινδυνεύει να σου μείνει στα χέρια σου από τρομάρα και δεν θα το συνιστούσα. Μπορεί βέβαια αν είναι ανάγκη, με πολύ χαμηλό φωτισμό να το έπιανα, αλλά θα το αποτολμουσα μόνο αν πραγματικά θεωρούσα ότι πρέπει οπωσδήποτε.
Τέλος, ένα σαφώς μεγαλύτερο κλουβί, Π.χ. Μια τριπλή ζευγαρωστρα μήκους 90 εκατοστων θα βοηθούσε ώστε το πουλί αν χρειάζεται να βάζεις το χέρι σου στο κλουβί, να πηγαίνει στην άλλη πλευρά, αν και θεωρώ ότι άνετα θα μπορούσες να καταργήσεις αυγοθηκες και λοιπές τροφοθήκες που μπαίνουν μέσα στο κλουβί και να τα βάζεις όλα τα τροφιμά του σε εξωτερικές ταιστρες.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι τον έρμο τον έπιασα με το χέρι και νομίζω ότι ένα μικρό καρδιακό ίσως και να το έπαθε... ΟΚ, δε θα το ξανακάνω. Τώρα που τον παρατηρώ, βλέπω ότι άρχισε να πατάει και με τα δύο, αλλά ακόμα να ακούσω τη φωνή του. Θα τον παρατηρήσω σήμερα και αύριο και αν δω τα ζόρια μάλλον θα τον πάω σε γιατρό. Είδα στο φόρουμ ότι υπάρχουν ειδικοί πτηνίατροι. Θα ελπίσω ότι θα πάνε όλα καλά.

Ευχαριστώ πολύ ξανά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εννοείται πως θα το κάνω. Παρεμπιπτόντως μεγαλύτερο κλουβί του πήρα ήδη. (διαστάσεις 47*25*45). Πιο μεγάλο αδυνατώ να του πάρω. Θα πρέπει μετά μάλλον να αλλάξω σπίτι γιατί στο δικό μου δε θα χωράει!

Τώρα άρχισε να τσιρίζει και να ανεβαίνει στα κάγκελα. Γενικά η συμπεριφορά του είναι περίεργη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα μπει στη νόρμα του. Όταν αρχίσει να κελαηδάει και για όποια καινούρια εξέλιξη, θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. :)
 
Καλησπέρα σας και πάλι
Λοιπόν, το καναρίνι μου άρχισε να κελαηδάει, όμως μόλις με βλέπει σταματάει. Το ποδαράκι του το πατάει κανονικά, ενώ πρέπει να κόντεψε να φάει και τα κάγκελα! Νομίζω ότι άρχισε να συνέρχεται και μάλλον αυτό που του συνέβη προκλήθηκε από το φόβο του. Η συμπεριφορά του συνεχίζει να είναι περίεργη (για παράδειγμα ανεβαίνει κυρίως στα κάγκελα, παρά στις πατήθρες, τα οποία τα τσιμπάει με φοβερή επιμέλεια). Τι να πω. Πίστευα ότι μέχρι τώρα θα με είχε συνηθίσει, αλλά μάλλον δε συμβαίνει αυτό. Κατά πάσα πιθανότητα του προκάλεσα φοβία...
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας την επόμενη φορά που θα το καθαρίσω και βλέπουμε...
Αν προκύψει κάτι ή αν πάω στο γιατρό, θα σας ενημερώσω.
Καλό σας βράδυ.
 
Το κάνουν και τα δικά μου αυτό με τα κάγκελα πού και πού. Ιδιαίτερα σε ενα κλουβί που έχω με οριζόντια κάγκελα (συνήθως τα κλουβιά για καναρίνια είναι με κάθετα κάγκελα).

Εγώ το ερμηνεύω ότι κάτι τους λείπει. Οταν το παρατηρώ παρατεταμένα, βάζω σε μια αυγοθήκη σκέτο αουσάμι, σε άλλη αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, δυόσμο, άνηθο). Επίσης σκορδόνερο ή νερό με διαλυμένο ασβέστιο.

Δοκίμασε, μπορεί να πιάσει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: sosoka
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Ευχαριστώ που μου το είπες. Δε μου φαίνεται κακό (άσε που είναι και εντελώς φυσικά τα προϊόντα). Θα το κάνω και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ ξανά!
 
Back
Top