Διατροφή Το καναρίνι μου τρέφεται με συγκεκριμένους, μικρούς σπόρους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasos269
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasos269

PB New Member
Εγγραφή
16 Σεπ 2019
Μηνύματα
33
Πόλη
Νέα Ιωνία Μαγνησίας
Εχω ενα καναρινι στο οποιο εκανα θεραπεια με pulmosan.Αυτη τη στιγμη η εικονα του εχει βελτιωθει { επιστροφη φωνης, εχει ορεξη τρωει, πινει νερο, καλυψη των σημειων που ηταν φαλακρο} Με προβληματιζει ομως οτι συνεχιζει να τρεφεται με μικρους σπορους καμελινα τσια, αυγο μηλο και ενα συγγεκριμενο στικ, Την αναμεικτη τροφη δεν την πλησιαζει καθολου. Τροφη επωνυμη και οχι χυμα.
Η θεραπεια που εχει κανει ηταν αρκετα μεγαλη, {τεσσερης δοσεις}
 
To stik εχει σπορους επανω και απο εκει τρωει ας πουμε μια μικρη ποσοτητα απο κεχρι και νιζερ και γι αυτο του το βαζω, σκεφτηκα να αποσυρω τους μικρους σπορους και να αφησω την τροφη αλλα φοβαμαι να μην εχει πισογυρισμα
 
Το ερώτημα για εμένα είναι μήπως τελικά το πουλάκι έχει δυσκολία στην κατάποση ή στο άνοιγμα των σπόρων και για αυτό καταναλώνει κυρίως αυτά που λες... Το κανναβούρι και η περίλα είναι επίσης σπόροι μαλακοί που ανοίγουν πιο εύκολα από το ασπούρι, και στην περίπτωση που υπάρχουν στο μείγμα που του δίνεις, θα σου προτείνω σήμερα αποβραδίς να του αφαιρέσεις όλα τα τρόφιμα, και πρωί - πρωί να του βάλεις σε μια ταΐστρα λίγο κανναβούρι και σε άλλη λίγη περίλα και να το αφήσεις (με εντελώς πεντακάθαρο τον πυθμένα του κλουβιού) ώστε να διαπιστώσεις αν μπορεί να τους ανοίξει. Αυτό βέβαια θα το κάνεις για 2 ώρες το πολύ (τον αποκλεισμό του από άλλους σπόρους - τρόφιμα) και αν επιτύχεις κάτι (βρεις ας πούμε φλούδια στην ταΐστρα ή κάτω) θα επαναλάβεις αύριο το πρωί με τα ίδια ή σκέτο ασπούρι για να δεις τελικά τι φταίει.
Καλή Επιτυχία
 
Θα πρεπει να μειωσεις τα εξτρα και να μεινει με το μειγμα.
Ποιο του δινεις;
Versele-Laga Prestige Premium Canaries
[automerge]1570047975[/automerge]
Το ερώτημα για εμένα είναι μήπως τελικά το πουλάκι έχει δυσκολία στην κατάποση ή στο άνοιγμα των σπόρων και για αυτό καταναλώνει κυρίως αυτά που λες...
Αυτο φοβαμαι αλλα δεν μπορω να του δωσω τωρα παλι φαρμακο,Την περιλα την τρωει οντως για το καναβουρι το φοβαμαι γιατι ισως με την φαρμακευτικη αγωγη να εχει επιρεαστει το συκωτι οποτε δεν θα το δωσω
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτο φοβαμαι αλλα δεν μπορω να του δωσω τωρα παλι φαρμακο,
Δεν σου πρότεινα να του δώσεις ξανά φάρμακο.
Την περιλα την τρωει οντως για το καναβουρι το φοβαμαι γιατι ισως με την φαρμακευτικη αγωγη να εχει επιρεαστει το συκωτι οποτε δεν θα το δωσω
Σου πρότεινα να δοκιμάσεις λίγους μαλακούς σπόρους για να δεις ότι τους τρώει, ότι έχει δλδ τη δύναμη να τους ανοίξει με το ράμφος του, και την επόμενη ημέρα να βάλεις ασπούρι (καναρινόσπορο), για να δεις αν τον τρώει κι αυτόν. Και πιο συγκεκριμένα σου λέω ότι αυτές τις δοκιμές να τις κάνεις για 2 ώρες το πρωί, κι έπειτα βάζεις τις υπόλοιπες τροφές που του δίνεις, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις αν η κατανάλωση μικρών μαλακών σπόρων είναι θέμα επιλογής ή ανάγκης, π.χ. Δυσκολίας στην κατάποση.
 
Μήπως δεν έχει γιατρευτεί ακόμη;
Τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι συμπτώματα από ακάρεα.


Αναγνώριση και συμπτώματα των ακάρεων της τραχείας

Η αναγνώριση των ακάρεων τραχείας στα αρχικά στάδια είναι δυσχερής. Θα πρέπει να παραμερίσουμε τα φτερά του λαιμού, να τεντώσουμε το δέρμα του λαιμού και σε λάμπα με έντονο φως να κοιτάξουμε το λαιμό. Εκεί θα αντιληφθούμε μαύρα στίγματα (σαν κόκκοι πιπεριού) τα οποία συνήθως είναι ακίνητα.

Συμπτώματα
  • Παύση κελαϊδίσματος πουλιού.
  • Πτερόρροια, η οποία πολλές φορές είναι έντονη και την κάνει το ίδιο το πουλί το οποίο από τη φαγούρα τα αφαιρεί από μόνο του.
  • Προσπάθεια να διώξει τα ακάρεα από την αναπνευστική οδό (όπως ο άνθρωπος αποβάλει τα φλέματα από τον λαιμό του).
  • Ήχους σπασίματος καρπών, χωρίς να έχει τροφή στο ράμφος.
  • Μείωση λήψης τροφής σπόρων και σίτιση περισσότερο με μαλακές τροφές (με υψηλό ποσοστό υγρασίας, άνω του 20%, μήλο, αυγό κτλ).
  • Φαγούρα (όχι πάντα)

 
@Pavlos Kiriakou, Δεν ξερω το βλεπω οτι ειναι πολλες οι δοσεις σε αριθμο,υπαρχει καποιος που εχει δωσει και παραπανω απο τεσσερης και την τελευταια την εδωσα με διαφορα 15 ημερων
 
Απο το στικ τρωει κεχρι ομως, ετσι δεν ειναι;
Ναι και νιζερ ειναι πάντως δυσκολο πουλι δεν δοκιμαζει καινουργιες τροφες θα το ρισκαρω μια μερα και θα του βαλω μονο καναβουρι και ασπουρι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτο με κανει να πιστευω οτι δεν εχει θεμα με το να σπαει σπορους, απλα προτιμα το κεχρι απο το στικ γιατι ειναι πασαλειμενο με γλυκαντικη ουσια.
Μεσα το εχεις ή εξω;
 
Έχεις δίκιο Σταυρό απλά σε συνδυασμό με:

Εχω ενα καναρινι στο οποιο εκανα θεραπεια με pulmosan
(Πιθανόν για Ακάρεα)

Και αφού συνεχίζει κάποια συμπτώματα, συμπέρανα ότι ίσως δεν έγινε σωστά η θεραπεία και πρέπει να συνεχιστεί.
 
Μεσα το εχεις ή εξω;
Εξω, αυριο θα δειξει του εβγαλα ολα τα μικρα σπορια σημερα το απογευμα οποτε αν αυριο το πρωι δεν φαει τα σκληρα και μεγαλα θα πρεπει να κανω υπομονη, χανει και τα τελευταια πουπουλα τωρα
 
Μια πολυ σπανια περιπτωση ειναι να εχεις περιβαλλον με τοσο πολυ υψηλη υγρασια και να "λαστιχωνουν" οι σποροι με αποτελεσμα να μην ανοιγουν, αλλα ειναι σπανιο αυτο.
 
Οι σπόροι κίας είναι φοβερά ευαίσθητοι στην υγρασία. Συσσωματωνονται και...ζελεδιαζουν, αυτή άλλωστε είναι και η βασική τους ιδιότητα, όποτε αν είχε τόσο μεγάλη υγρασία θα το αντιλαμβανόταν από εκεί.
 
Οι σπόροι κίας είναι φοβερά ευαίσθητοι στην υγρασία. Συσσωματωνονται και...ζελεδιαζουν, αυτή άλλωστε είναι και η βασική τους ιδιότητα, όποτε αν είχε τόσο μεγάλη υγρασία θα το αντιλαμβανόταν από εκεί.

Αφηνει κατι απο τους σπορους για να το προσεξει;
Φαινεται να εχει πολυ αποκλειστικο σητηρεσιο
[automerge]1570135630[/automerge]
 
Αφηνει κατι απο τους σπορους για να το προσεξει;
Αν ένα καναρίνι αποπειραθεί να φάει ζελεδιασμένους σπόρους κία, δυσκολεύεται και συχνά μερικοί μένουν κολλημένοι στο ράμφος και στην ταΐστρα. Πιστεύω ότι θα έβλεπε κάτι τέτοιο. Εξαρτάται φυσικά και από πόσους σπόρους βάζει κανείς.
 
Back
Top