Ασθένειες Το καναρίνι μου τραυματίστηκε από αρπακτικό

Vassiass

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουν 2018
Μηνύματα
3
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Εχθές τις πρώτες πρωινές ώρες δέχθηκε επίθεση το καναρίνι και μια καρδερίνα που είχα, πιθανόν από καρακάξα ή σαΐνι, το καναρίνι επέζησε αλλά έχασε το κάτω ράμφος του. Επισκεφθηκα πτηνιατρο που του παρείχε αντισηπτικό και αντιβίωση και μου πρότεινε μια τροφή σε υγρή μορφη. Το θέμα είναι ότι το καναρίνι ενώ εχθές ήταν ζωηρό παρόλο το σοκ που υπεστη σήμερα είναι φανερά πιο καταβεβλημένο και το χειρότερο δεν τρώει αλλά ούτε πίνει νερό, δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω μήπως επιβιωσει. Π.χ. Να δοκιμάσω να το ταισω με σύριγγα για νεογνα;
 
Δυστυχώς μου βγάζει σφάλμα ότι είναι μεγάλο το αρχείο της φωτογραφίας που θέλω να ανεβασω.Λειπει όλο το κάτω ραμφος, αλλά ο πτηνιατρος μου είπε ότι αυτό αναπτύσσεται, ειναι σαν τα νύχια.. ισχύει κάτι τέτοιο;
 
ριξε μια ματια εδω
petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996/



Γι αυτό είναι καλό να δούμε φωτο με την έκταση της ζημιάς να δούμε αν εχει πάρει γναθο ή αν ειναι μόνο το κερατινο κομμάτι
 
Κρίμα. Λυπάμαι πολύ. Εάν έχεις κι άλλα πουλάκια έξω προσπάθησε να τα προστατέψεις με κάποιο τρόπο ή να τα βάλεις σε εσωτερικό χώρο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το καναρίνι και να τα καταφέρει.
 
Δυστυχώς πριν λίγο άνοιξε τα φτερά του και έφυγε για καλύτερα μέρη θέλω να πιστεύω, δεν τα καταφερε..σας ευχαριστώ πάντως πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση.
 
Δυστυχώς πριν λίγο άνοιξε τα φτερά του και έφυγε για καλύτερα μέρη θέλω να πιστεύω,
Σίγουρα σε καλύτερα μέρη.
Ήμουν σίγουρος πως δε θα επιβίωνε.
Η καταστροφή του ράμφους στα πουλιά ισοδυναμεί με θάνατο...
Προσοχή και μέτρα ασφαλείας για το μέλλον.
Από τη φύση των τραυμάτων υποθέτω πως έγινε επίθεση από κάποιο είδος γερακιού.. με πιο πιθανό το σαΐνι που ειδικεύεται στα ιπτάμενα θηράματα.
 
Δυστυχώς πριν λίγο άνοιξε τα φτερά του και έφυγε για καλύτερα μέρη θέλω να πιστεύω, δεν τα καταφερε..σας ευχαριστώ πάντως πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση.

Να είσαι σίγουρος ότι ετσι είναι καλύτερα, απλά την επόμενη φορά να φροντίσεις να τους παρέχεις προστασία για να μην έχεις απώλειες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top