Διατροφή Το καναρίνι μου τρώει επιλεκτικά

Lefteris10

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2022
Μηνύματα
18
Πόλη
Athens
Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. 5η μέρα με το νεο μου καναρινάκι . Το θεμα μου ειναι το εξης. Δεν τρωει τιποτα αλλο περαν της τροφης που του βαζω. Μηλο δεν , μαρουλι δεν, αγγουρακι δεν. Υπαρχει περιπτωση λογω ηλικιας να μην πειραματιζεται ή μηπως συμβαινει κατι αλλο; Η τροφη που του παρεχω ειναι η manitoba canary best. Να σημειωθεί πως ούτε το σουπιοκοκκαλο πλησιάζει το οποίο το έχω με το ειδικο στηριγμα .
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Lefteris10 δύσκολο στο φαι του το γαριδάκι! 🤭Δοκίμασε μπρόκολο, πράσινη πιπεριά, σπανάκι, γλυστρίδα που είναι τα πιο αγαπημένα του δικού μου καναρινιού. Κ ίσως τριμμένο καρότο. Κ αν βρεις ζωχούς. Καλά πλυμένα κ στεγνά. Στο τελευταίο πλύσιμο άφησε το στο νερό με ξύδι. Μετά ξέβγαλμα κ στέγνωμα. Δεν πειράζει για το μαρούλι κ αγγούρι καθώς δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Είναι κατά το πλείστον νερό.
 
@MARY58 Σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις. Θα τα δοκιμασω σιγα σιγα να δουμε. Αρα η ηλικια πιστευεις δεν παιζει κανενα ρολο ; Κατα προσεγγιση ειναι 2-3 μηνων το γαριδακι
 
Ξέρεις, @Lefteris10 , αν πράγματι το πουλάκι είναι 2-3 μηνών αφενός θα μάθει εύκολα τις νέες τροφές αφετέρου, έως τους 6-7 μήνες του θα χρειαστεί πολλά πρόσθετα και προσεκτική διατροφή, αλλά και άσκηση, επομένως μάλλον μεγάλο κλουβί για να γυμνάζει τα φτερά του και να απορροφά σωστά το ασβέστιο που προσλαμβάνει από την τροφή του.
Επομένως, θα έλεγα να του προσφέρεις αυγό (σφικτό, περίπου 12 λεπτά υπό βρασμό) με το τσόφλι, 2-3 φορές την εβδομάδα (όχι σε συνεχόμενες ημέρες), φρέσκα λαχανικά και χόρτα όπως σου είπε η Μαίρη, (θα μπορούσες να δίνεις επίσης και πιπεριές με τους σπόρους τους μέσα), και έξτρα σπόρους όπως καμελίνα, κανναβούρι, περίλα, νίζερ, φόνιο, και κινόα (5 λεπτά σε βρασμό + 5 λεπτά παραμονή στο βρασμένο νερό, σούρωμα και οι σπόροι έχουν αποκαλύψει τα φύτρα τους). Ειδικά η κινόα και η περίλα θεωρούνται καλοί σπόροι από άποψη πρωτεϊνκής περιεκτικότητας, οι καμελίνα, νίζερ, κανναβούρι έχουν μεταξύ άλλων και υψηλότερα λιπαρά (για ενέργεια). Τέλος, επειδή είναι τόσο μικρό (αν σου το έδωσαν για αρσενικό) βάζε του κάθε πρωί και κάθε απόγευμα λίγο πριν την αυγή και το σούρουπο αντίστοιχα ήχους καναρινιών που θα επιλέξεις, για καμία ώρα τη φορά, ώστε να εμπνευστεί και να αναδείξει το ρεπερτόριό του, έως την ηλικία των 7 μηνών.
 
Επίσης αν τρώει αυγό κομμάτιασε το λαχανικό που θες από ρόκα και σπανάκι έως καρότο και πιπεριά και βάλε μια μικρή ποσότητα πάνω στο αυγό, ίσως πιάσει
Πήρα και εγώ επίσης από μωρά τα πουλάκια μου και όταν ήθελα να τους εντάξω κάτι που δεν τρώγαν το ψιλοεκοβα και το έβαζα στο αυγό, έτσι έμαθε ο καρδερινος μου να τρώει φονιο (σπόρος) και ο καναρινος μου λαχανικά.
 
Back
Top