Διατροφή Το καναρίνι μου τρώει μόνο φύτρες – Τι να κάνω;

Το πρωί το καναρινάκι μου κάνει μια πράσινη κουτσουλιά μεγάλη. Το μόνο που δεν ξέρω ν είναι καλό, είναι ότι τρώει μόνο φύτρες. Ρους σπόρους του δεν τους ακουμπάει. Του έχω και τα δύο στο κλουβί του αλλά προτιμάει τις φύτρες.

@stevimak καλημέρα. Δεν είναι σωστό να τρώει μόνο φυτρα όσο καλό κ αν κάνουν. Στη θέση σου, θα του άλλαζα τους σπόρους με άλλο (πάντα συσκευασμένο) μείγμα σπόρων. Υπάρχουν μονοκιλες συσκευασίες αν έχεις μόνο ένα καναρινάκι. Επίσης εκτός από φυτρα, υπάρχουν κ άλλα λαχανικά που μπορείς να του δίνεις.
Κ επειδή διανύουμε περίοδο συντήρησης, δίνε μια φορά την εβδομάδα, βραστό αυγουλάκι (να είναι 12-15 λεπτά υπό βρασμό). Κ να έχεις πάντα σουπιοκόκκαλο στο κλουβί του.

@stevimak καλημέρα. Δεν είναι σωστό να τρώει μόνο φυτρα όσο καλό κ αν κάνουν. Στη θέση σου, θα του άλλαζα τους σπόρους με άλλο (πάντα συσκευασμένο) μείγμα σπόρων. Υπάρχουν μονοκιλες συσκευασίες αν έχεις μόνο ένα καναρινάκι. Επίσης εκτός από φυτρα, υπάρχουν κ άλλα λαχανικά που μπορείς να του δίνεις.
Κ επειδή διανύουμε περίοδο συντήρησης, δίνε μια φορά την εβδομάδα, βραστό αυγουλάκι (να είναι 12-15 λεπτά υπό βρασμό). Κ να έχεις πάντα σουπιοκόκκαλο στο κλουβί του.
Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ. Θα το κάνω. Το σουπιοκοκκαλο δεν το ακουμπάει. Του έχω μια συμπιεσμένη μπάρα grit. Το σουπιοκοκκαλο ποτέ δεν το ακούμπησε.

Η φύτρες που του αγόρασα είναι αυτές https://petbirds.gr/product/germix-ala-blanca/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@stevimak Οι φύτρες, όπως είπε και η @MARY58, δεν πρέπει να αποτελούν τη μοναδική πηγή διατροφής του καναρινιού. Προσπάθησε να του προσφέρεις ένα ισορροπημένο επώνυμο μείγμα σπόρων, ιδανικά κάποιο ειδικό για καναρίνια.

Αν δεν δείχνει ενδιαφέρον για το σουπιοκόκκαλο, μπορείς να δοκιμάσεις να το τρίψεις πάνω στα φύτρα ή να το εναλλάσσεις με την μπάρα grit που ήδη χρησιμοποιείς. Μερικά καναρίνια απλώς προτιμούν διαφορετική υφή ή σχήμα.

@Stavros σε ευχαριστώ Σταύρο. Θα δοκιμάσω αυτό που είπες. Καλύτερα να το τρίβω γιατί δεν προτίμησε ποτέ το σουπιοκοκκαλο. Σπόρους του έχω στο κλουβάκι του. Η πτηνιατρος που το είχα πάει-την οποία βρήκα μέσα από το forum- μου σύστησε τους σπόρους Manitoba, τους οποίους και παρηγγειλα. Και αυτοί που του έχω είναι καλοί αλλά θα δοκιμάσω και αυτούς. Αυγό του δίνω μια φορά την εβδομάδα και σε καθημερινή βάση μαρούλι μήλο καρότο τριμμένο κοκκινη πιπεριά αγγούρι. Καλή πρωτοχρονιά να έχετε. ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Ναι, η Manitoba, είναι πολύ καλή επιλογή. Μια μικρή επισήμανση μόνο... το βασικό στο καθημερινό σιτηρέσιο πρέπει να είναι πάντα το μείγμα σπόρων. Αυτή είναι η κύρια τροφή των πουλιών και πρέπει να είναι διαθέσιμη όλη την ημέρα. Τα φύτρα είναι πολύ θρεπτικά, αλλά λειτουργούν περισσότερο σαν θρεπτική λιχουδιά και δίνονται περιστασιακά και με μέτρο, ανάλογα και με την εποχή.

Περισσότερα

καθημερινή βάση μαρούλι μήλο καρότο τριμμένο κοκκινη πιπεριά αγγούρι.
Το μαρούλι κ το αγγούρι δεν προσφέρουν ιδιαίτερα. Πρόσθεσε μπρόκολο, το λατρεύουν, γλυστρίδα, ζωχούς (όταν βρίσκεις, καλά πλυμένα κ καλά στεγνά), πράσινη πιπεριά, καλαμπόκι, αρακά, φρέσκα βότανα (πχ ρίγανη ή σε μια αυγοθηκη ένα μιξ αποξηραμένων). Το καναρίνι μου δεν τα τιμάει τα βότανα αλλά άλλα καναρινάκια τα τρώνε μια χαρά.
Φρούτο, μην το δίνεις καθημερινά (λόγω ζάχαρης) αλλά μια ή δύο φορές την εβδομάδα.
Να σου ζήσει ο μικρός κ καλή χρονιά 😊.

Back