Γενικά Το καναρίνι μου τσιμπολόγαγε απο τον πάτο του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Joy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Joy

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2014
Μηνύματα
48
Πόλη
Καματερό
Ενώ λοιπόν ο μάγκας (για τον Φώτη πάντα μιλάμε!) είχε τις ταίστρες,έτρωγε απο τον πάτο του κλουβιού ότι σπόρι έπεφτε και μου ανέβαινε εμένα το αίμα στο κεφάλι, μιας που είχα διαβάσει γενικώς για τα θέματα υγιεινής και ενώ είχε κοπεί ελάχιστα στο πόδι τις προηγούμενες ημέρες. (αλήθεια η άμμος είναι επικύνδινη για το πουλί 😉Παίρνω λοιπόν και ρίχνω την τροφή στην μπανιέρακαι να που βουτάει μέσα και αρχίζει το φαγοπότι!Όταν την έβγαζα πήγαινε πάλι στον πάτο! Παίζει ρόλο πού είχε συνηθίσει να τρώει εκεί που μεγάλωσε; Τι λέτε φίλοι μου έμπειροι;Και τί τον κάνει τόσο κοινωνικό και αρκετά χαλαρό με την ανθρώπινη παρουσία; Σήμερα τον τάισα μπρόκολο απο το χέρι μου και χάρηκα τόσο πού που δεν με φοβότανε που είπα αρκετά Ελένη! Μην είσαι άπληστη! Μην ενοχλείς το πουλάκι!Έτσι συνεχιζα να τον ταίζω απο έξω απο το κλουβί και πάλι ερχότανε! Υπόψιν ειναι 7 μηνών. Τί λέτε;E!Έτσι είναι η αγάπηηη🙄
 
Στα πουλια αρεσει να τσιμπολογανε απο το πατωμα.. Το παρατηρησα και εγω με τα καναρινια και τα ζεμπρακια μου..
 
Ναι κατάλαβα ότι του αρέσει όμως δεν είναι επικύνδινο αυτό για καμιά μόλυνση, και με την άμμο, να συνεχίζω να την χρησιμοποιώ;Εσύ τι βάζεις αλήθεια;
 
Οχι δεν την χρησιμοποιω οποτε δεν ξερω αν ειναι ή οχι επικυνδινο..
 
Ελένη μου το ότι τρώει από το χέρι σου είναι πάρα πολύ σπάνιο για καναρίνι και το συναίσθημα είναι μοναδικό! Έχω και εγώ έναν τέτοιο γλύκα κοινωνικό μικρούλη! :D Μην το αφήσεις! Καθημερινά να το ταίζεις στο χέρι σου! Μην αγριέψει.. Και να του μιλάς τρυφερά και ήρεμα!

Τώρα όσον αφορά την απορία σου πες μου σε παρακαλώ έχει σχάρα το κλουβάκι του;
 
Αλικη εχει συρταρι και του αλλαζω καθημερινα ιδιως οταν εβλεπα οτι τρωει απο κατω. Σκεφτηκα πως ισως του αρεσει να τρωει ετσι χυμα και του εβαλα τροφη στην μπανιερα και το προτιμαει! Οχι δεν εχει σχαρα δυστυχως! Αλλα για να δουμε τωρα με την μπανιερα! Ονειρευομαι σε κανα μηνα την ελευθερη πτωση και ας μην ερθει ποτε στο χερι μου! Αρκει να ξεπιανεται! Μεχρι τοτε θα σε συμβουλευομαι!
 
Εφόσον αλλάζεις καθημερινά την άμμο και το χαρτί δεν υπάρχει φόβος! Όλα τσιμπολογάνε από το πάτωμα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
Αλίκη παρεπιπτόντως να μην ξεχάσω την αυγοτροφή σου την τσακιζει!
 
κ μενα παρατηρω οτι κατεβαινει κατω συχνα κ τρωει ενω τρωει κ απο τις ταιστρες κ μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι! Το αλλαζω 2φορες τη μερα!
 
Back
Top