Διατροφή Το καναρίνι πιτσιλάει κλουβί-τοίχο με αυγό ή φρούτο όταν τρώει από την αυγοθήκη.

seneka21

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2023
Μηνύματα
63
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γεια χαρά σε όλους.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. 'Οταν βάζω βραστό αυγό, μήλο ή κάποιο άλλο φρούτο στην αυγοθήκη το καναρινάκι πιτσιλαέι ολόγυρα τα κάγκελα και τον τοίχο.
Όσον αφορά στον τοίχο το πρόβλημα λύθηκε αφού τον κάλυψα με με χαρτί που αλλάζει. Το θέμα που παραμένει είναι στο κλουβί το οποίο θέλει πολύ συχνό καθάρισμα με σφουγγάρι ή και πλύσιμο με τρεχούμενο νερό, πράγμα το οποίο εκτός του ότι είναι κάπως χρονοβόρο και δύσκολο, αναπόφευκτα προκαλεί μη αναγκαίο στρες στο πουλάκι.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι η τοποθέτηση γίνεται εντός της αυγοθήκης κανονικά με κατάλληλο τεμάχισμα της τροφής ώστε να μην προεξέχει.
Διερωτώμαι λοιπόν αν κάποιος γνωρίζει κάποιο έτοιμο σχετικό προϊόν ή καμία DIY πατέντα που να προσφέρει προστασία από το πιτσίλισμα.
Εγώ σκέφτηκα ότι ίσως να δούλευε αν προσαρτούσα με κάποιο τρόπο (βίδα, κόλλα, μαγνητάκια ή σύρμα) μία αυγοθήκη στο εσωτερικό μιας εξωτερικής μπανιέρας κλειστού τύπου. Είναι προφανές ότι το να πλένω μόνο την μπανιέρα είναι ασύγκριτα ευκολότερο.

Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη.

Να είστε όλοι καλα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Να σταματήσεις να τους τα βάζεις σε αυγοθήκη και να τους τα βάζεις μέσα σε μικρή ταίστρα , όπως τους σπόρους Έτσι θα λερώνει μόνο την ταίστρα . Καλή συνέχεια.
Καλή ιδέα. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Ευχαριστώ.
 
Να σταματήσεις να τους τα βάζεις σε αυγοθήκη και να τους τα βάζεις μέσα σε μικρή ταίστρα , όπως τους σπόρους Έτσι θα λερώνει μόνο την ταίστρα . Καλή συνέχεια.
Συμφωνώ κι' επαυξάνω!!
@seneka21 σε καλύπτει απόλυτα η ιδέα του @TZANNSPY

Απλά πρόσεχε ότι εφάπτεται καλά χωρίς κενά η εξωτερική μπανιέρα.

Επειδή δεν έχει σημασία το είδος του πουλιού μπορείς να διαβάσεις και την δική μου ιδέα περί σταθερότητας της εξωτερικής μπανιέρας παρακάτω....
Πάντα με απασχολούσε η σταθερότητα που μπορεί να έχουν οι εξωτερικές μπανιέρες (και ταΐστρες πια, για μας).
Εύκολα μπορεί να γίνει μια λάθος κίνηση-σπρώξιμο κτλ και τα γατζάκια που τις κρατούν να ξεφύγουν απ΄την θέση τους αφήνοντας ελεύθερες τις ανοιχτές πόρτες των κλουβιών.
Σήμερα είχα.. Έμπνευση φαίνεται και βρήκα λύση!
Υπήρχαν στο σπίτι (χρόνια τώρα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως δεν τα είχα πετάξει), δύο κομμάτια λάστιχου μάκρους περίπου 20 πόντων, των οποίων η κάθε πλευρά καταλήγει σε ανοξείδωτο κλιπάκι-μανταλάκι... Ελαστικοί ιμάντες δηλ για συγκράτηση μωρουδιακών σεντονιών (κάτι που δεν χρησιμοποίησα ποτέ όσο ο γιος μου υπήρξε μωρό).
Σήμερα όμως μου φάνηκαν απίστευτα χρήσιμοι...
View attachment 63745
 
Back
Top