Φροντίδα Το καναρίνι του πατέρα μου έχει μια τρύπα

Anastasia S

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
119
Πόλη
Νυρεμβέργη
Καλησπέρα σας, το καναρίνι του πατέρα μου έχει μια τρύπα κάτω από το μάτι. Ο πατέρας μου είχε ερθει Γερμανία και τον καιρό που έλειπε, έδωσε το καναρίνι του στον πωλητή από όπου τον πήρε και σήμερα τον πήρε πίσω παρατηρώντας ότι έχει κάτι κάτω από το μάτι. Ο πωλητής είπε ότι είναι βρωμια, όμως δε φαίνεται για βρωμια, ο πατέρας μου τον καθάρισε και είδε αυτό.
 

Συνημμένα

  • IMG_3333.webp
    IMG_3333.webp
    74,2 KB · Προβολές: 46
@Anastasia S
Μην ανησυχείς, αυτή η τρύπα που βλέπεις είναι το αυτί του.
Φυσιολογικά δεν φαίνεται καθώς καλύπτεται από φτερά.
Είσαι σίγουρη ότι είναι μόνο από την μια πλευρά;
 
[automerge]1711992124[/automerge]
@φιλομαθης είναι μόνο από τη μια πλευρά…
δηλαδη στην αλλη πλευρα δεν εχει αυτι? δεν ειναι εξωτερικο οπως σε εμας.Αν βρεξεις τα πουπουλα με προσοχη στην αλλη πλευρα του κεφαλιου στο ιδιο ακριβως σημειο ειναι διαφορετικο? μηπως φλεγμαίνει?
 
Καλησπέρα.
τον πήρε πίσω παρατηρώντας ότι έχει κάτι κάτω από το μάτι.
Το γεγονός ότι φάνηκε ο ακουστικός πόρος του πουλιού δείχνει ότι σίγουρα θα υπάρχει απώλεια φτερώματος στο σημείο.
Από τον ακουστικό πόρο συνήθως ξεκινάνε τα προβλήματα από ακάρεα.
Το επάνω μέρος του ράμφους χρειάζεται κόψιμο.
Καλό θα είναι να εξεταστεί το πουλάκι από κάποιον Κτηνίατρο με γνώσεις στα πουλιά.

Τα πόδια του είναι σε καλή κατάσταση ?
 
καλημέρα , είναι το αυτί του , απλά έχει θέμα στο φτέρωμα και φαίνεται έντονο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Απ’όσο κατάλαβα τον επιτέθηκε κάποια γάτα ή κάτι τέτοιο, οι γονεις μου πιστευουν ότι αυτή η «τρύπα» είναι το χτυπημα. Προφανως του ερεθιστικέ το «αυτί» και γι’αυτο ήταν τόσο εμφανίσιμο. Ο γιατρος του έγραψε μια αντιβίωση στο νερό έτσι ώστε να περάσει και προφανώς να καλυφτεί εκείνο το σημείο και να γίνει όπως πριν.
 
Αν του ειχε επιτεθει γατα και το ειχε ακουμπησει με τα νυχια της σε αυτο το σημειο μαλλον τωρα δεν θα ηταν παρεα σου το καναρινι.
Η αντιβιωση ειναι 99.9 % για να προλαβει δευτερογενεις λοιμωξεις ειδικα αν παραμενει εκτεθειμενο το σημειο.Κανονικα καλυπτεται απο πουπουλα και δεν το βλεπουμε και απομονώνεται απο επιβαρυντικους παραγοντες.
ο πτηνιατρος τι ειπε?
[automerge]1712846422[/automerge]

Στην φωτο του @Kostas Pyl απο τους νεοσσους του μπορεις να δεις το σημειο. εχει αρχισει η καλυψη του βεβαια και πλεον εχει ολοκληρωθει απο οτι θα δεις στις επομενες φωτο του
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μα ναι ακριβώς εκεί ειναι. Ο κτηνίατρος είπε ότι του επιτέθηκε κάτι και δημιουργήθηκε αυτό. Και προφανώς έδωσε για τον λόγο που ανάφερες την αντιβίωση
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δηλαδή ο κτηνίατρος είπε ότι η "τρύπα" που είναι το αυτί του ουσιαστικά έγινε από επίθεση?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σε όποια περίπτωση κι εφόσον έχει αποκαλυφθεί ο ακουστικός πόρος κι εγώ, που δεν είμαι κτηνίατρος, θεωρώ ότι η αντιβίωση θα λύσει το πρόβλημα της μόλυνσης που δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα την αποκάλυψη ή αυτό που θα δημιουργηθεί ενδεχομένως λόγω της αποκάλυψης. @Anastasia S , όταν θα αρχίσει να "ντύνεται" το σημείο γράψε μας. Επίσης πες μας και το δοσολογικό σχήμα της αντιβίωσης (φάρμακο, συχνότητα χορήγησης, δόση, διάρκεια θεραπείας)
 
7 σταγόνες κάθε μέρα για μια βδομάδα κάθε πρωί από αυτό εδώ και τώρα έχει καλυφτεί το σημείο εκείνο αν και μου είπαν ότι φαίνεται κάπως όταν κάνει μπάνιο.. τώρα τι να πω, δεν ξέρω καν αν κολλάει κάπου το φάρμακο που του έχουν δώσει με αυτό που είχε διότι και εμένα τώρα μου το έστειλαν🤷🏻‍♀️
 

Συνημμένα

  • IMG_3413.webp
    IMG_3413.webp
    131,3 KB · Προβολές: 8
Back
Top