Αναπαραγωγή Το καναρί μου γέννησε!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fredy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fredy

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2015
Μηνύματα
128
Πόλη
Βέροια
Παιδιά δεν θα το πιστέψετε!
Σήμερα καθώς έβλεπα τον πάτο του κλουβιού από το καναρίνι μου πρόσεξα στην άκρη ότι υπήρχε ένα αυγό. Στην αρχή δεν το πίστευα αφού ήταν αδύνατο να ζευγαρώσει. Από ότι διαπιστώνω ζευγάρωσε με το καναρίνι μου πριν 7-8 μήνες διότι τότε τα είχα στο ίδιο κλουβι. Εδώ και πάρα πολύ καιρό όμως τα έχω σε διαφορετικό κλουβί το ένα από το άλλο και για αυτό με δημιουργήθηκε και η περιεργικότητα.
Τέλος πάντων, θα ήθελα να με πείτε τι πρέπει να κάνω για να μπορέσει να γεννήσει ένα αυγό. (Το αυγό που έκανε δυστηχώς έσπασε αφού έπεσε κάτω). Το απόγευμα θα πάω να παρω και μία φωλιά και νήμα από το PetShop. Σας παρακαλώ πείτε με οδηγίες και βήματα ώστε να γεννηθεί ώστε να γεννήσει ένα καναρινάκι.
 
Καλησπέρα. Αφου δεν υπάρχει αρσενικός μεσα τα αυγα θα ειναι ασπορα. Δηλαδή δεν θα δημιουργηθεί ζωη. Εχει μπει το καλοκαίρι για τα καλα και τωρα τα καναρίνια ηρεμουν και σιγα σιγα θα μπουν στην διαδικασία να αλλαξουν τα φτερα τους. Αρα βαλε σταγόνες ασβεστίου στο νερο και σουπιοκοκκαλο για να τσιμπαει. Βαλε μια φωλιά για να γεννησει μεσα τα αυγά. Και μολις τελειωσει ασε την 3-4 μέρες να τα κλωσσισει και μετά πέταξε τα. Η νεα αναπαραγωγή αρχιζει ανοιξη όπου οι θερμοκρασίες ειναι ιδανικές. Τωρα θα μπουν στην διαδικασία για αλλαγη φτερων.
 
@fredy , κάνε ό,τι ακριβώς σου λέει η Αριάδνη. Μην τρέφεις αυταπάτες. Τα αυγα θα ειναι άσπορα. Το καναρίνι πρεπει να μπει σε πτερορροια και θα μπει ειτε εξαντλημένο απο τις γέννες ειτε σε καλύτερη κατάσταση. Η πτερόρροια ειναι πολυ απαιτητική φάση για τα πουλιά και αν αυτά μπουν κουρασμένα, μπορεί ακόμα και να πεθάνουν.
Έτσι λοιπόν, βάλε φωλιά, αγόρασε και κανένα ψεύτικο αυγό και άσε την να κλωσήσει για λίγες ημερες. Μετά αφαίρεσε τη φωλιά.
Ναι αλλά αυτή τώρα γέννησε...
Δεν έχει νόημα αυτό, και για να μην πεις αργότερα, ναι, αλλά αυτή τώρα πέθανε, ακολούθησε τις οδηγίες.
Ταυτόχρονα, κι εφόσον σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, και προκειμένου να προετοιμαστείτε σωστά για την επόμενη Άνοιξη, διάβασε το άρθρο που επισυνάπτω, και συζητάμε όποια απορία έχεις.
https://petbirds.gr/article/bird-moulting/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
 
Back
Top