Ασθένειες Το καναρινάκι μου ειναι πολυ άρρωστο και δεν ξέρω τι εχει

Πόλη
Αθήνα
Γεια σας σε όλους!

Έχω πρόβλημα με το καναρινάκι μου τον Τάσο!

Εδώ και δύο εβδομάδες δεν είναι και πολύ καλά...☹

Μετά από μία συζήτηση που είχα με έναν φίλο μου που είχε παλιά καναρίνια, διαπίστωσα ότι από την αρχή που μου τον έφεραν τον Τάσο μου δεν ήταν και πολύ καλά.

Σας έχω συμπληρώσει την φόρμα μήπως και μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω ανησυχήσει πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω!😕

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): φουντώνει, δεν κελαηδάει, πριν δυο εβδομάδες λιποθύμησε τον πήγαμε στον κτηνίατρο και μας έδωσε αντιβίωση και σπρέι για τα παράσιτα που είχε, είχε βραχνιάσει η φωνή του, έχει χάσει το πτέρωμα γύρω από τα μάτια του.

Ηλικία Πουλιού: 1 έτους
Φύλο: αρσενικό
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): ΑΒ (αρχικά στο βραχιόλι του, δεν ξέρω τι σημαίνουν)
Θερμοκρασία Χώρου: ≈25βαθμούς (δωματίου)
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 14/02/2009
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: από την αρχή δεν ήταν ζωηρός και δεν κελαηδούσε. Έντονα συμπτώματα εμφανίστηκαν 11/04/2009
Διατροφή: βιταμίνες, κανναβούρι, μια φορά την εβδομάδα μήλο, vitakraft fresh deli mix, orlux gold patee, vitakraft vitalife pro baby
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: μετά την αντιβίωση σχηματισμένα, πριν ήταν αραιά.
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): κανονική
Κινητικότητα: μέτρια
Τρέφεται Κανονικά: κανονικά
Προηγηθείσα Θεραπεία: αντιβίωση Aviomycine της tafarm για 7 μέρες και τώρα aidonine της tafarm του έχω δώσει 5 μέρες.
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):
Παρατηρήσεις: Στην αρχή όταν είχε καλές μέρες τον βγάζαμε έξω στο μπαλκόνι, όμως αυτό το σταματήσαμε όταν είδαμε ότι δεν είναι καλά και χάνει το πτέρωμά του γύρω απο τα μάτια του. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες τον έχουμε μέσα σε δωμάτιο και ποτέ με ανοιχτό παράθυρο ή πόρτα μην και κρυώσει χειρότερα.

To πουλάκι έχει χώρα προέλευσης την Ολλανδία.
Αν μας πείς και τί χρώμα δακτυλίδι φοράει ή αν γράψεις και
τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στο δακτυλίδι, θα δούμε
και την ηλικία του.Αν με την λέξη ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ εννοείς κάποιο μείγμα σπόρων, έχει καλώς.
Αν κυριολεκτείς, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ασθενήσει απο την συνεχή
κατανάλωση αυτού, του ιδιαίτερα λιπαρού σπόρου (συκώτι).
Αν η απώλεια πτερώματος γύρο απο τα μάτια δεν συνοδεύεται απο πρήξιμο,
φλεγμωνή με δάκρυ, κοκκινίλες κλπ. τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότης να ωφείλεται σε
κακή διατροφή,(έλλειψη βιτ.Α).
Αν μπορέσεις ανέβασε και καμιά καθαρή φωτό.

Καλημερα. Θαθελα να διευκρινισω περισσοτερα για το θεμα της τροφης.Αναφερεις οτι τρεφεται κανονικα. Με τι κριτηρια το λες αυτο; Παρακολουθεις ποσο ακριβως τρωει ή καθε ποτε; Διεκρινες φθινουσα πορεια στην ποσοτητα;Ελεγξε το κοκκαλο του στηθους ( καρινα) του ο κτηνιατρος; Ανεφερε κατι για την εμπειρια του ή οχι με πουλια; Δειχνει ενδιαφερον πχ. Οταν του βαζεις μηλο;Η παρατηρηση για τα περιττωματα ειναι δικη σου; Οι ερωτησεις γινονται μονο για να αξιολογηθει καλυτερα η κατασταση του πουλιου. Ελπιζω συντομα να σε βοηθησουν πιο εμπειρα μελη.

Αρχικά, ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας όλους!

Λοιπόν, το χρώμα απο το βραχιολάκι που φοράει ο μικρός μου είναι μπλέ και γραφει 086ΑΒ649808.

Καναβούρι μου έδωσε ένα pet shop να το ανακατεύω με το φαί του γιατί δεν τρωει με πολύ διάθεση τα σπόρια του και τα πετάει όλα έξω. Προς το παρόν του έχω βαλει μια φορά μόνο και αυτό ανακατεμένο με την τροφή του. Μού είπε ότι είναι αδύνατος, το κοκκαλάκι του στηθους ( καρινα) μου είπε ότι πετάει πολύ και ότι η κοιλίτσα του είναι σκούρα! Αυτά όλα μου τα είπε ο άνθρωπος απο το pet shop (να είναι καλα!)

Η παρατήρηση για τα περιττώματα είναι δική μου! Το πρόσεξα όταν με ρώτησε ο άνθρωπος που έχει το pet shop στη γειτονία μου.

Ο γιατρός δε μου φάνηκε και πολυ σχετικός και δεν ασχολήθηκε και πολυ με τον Τάσο μου. Το μόνο που μου είπε είναι ότι λιπυθύμισε απο τα παράσητα που είχε (ο άνθρωπος απο το pet shop μου είπε ότι αυτό είναι απίθανο και την λιποθυμία την προκάλεσε μάλλον το ότι είναι πολυ κρυωμένος).

Το φαγητό του το έχω διαπιστώσει ότι το τρώει γιατι αδειάζουν συνέχεια οι ταίστρες του. Μετά απο τρείς μέρες θέλει ξανα φαί και του έχω δυο μεγάλες με σπόρια, μια μικρή με βιταμίνη και άλλη μία με την τροφή που μου έδωσαν τώρα που θεωρείται πιο θρεπτική ( )! Βέβαια πετάει πολλα σπόρια έξω. Το μήλο το τρώει και του αρέσει πολυ.

Σας επισυνάπτω τις φώτο, ελπίζω να είναι ξεκάθαρες! Τώρα δεν θα δείτε ξεκάθαρα την πτερρόρια μιας και έχει βελτιωθεί μετά την αντιβίωση που του χορηγήσαμε.

Συνημμένα

• DSC00131.webp
    DSC00131.webp
    20,4 KB · Προβολές: 146
  • DSC00132.webp
    DSC00132.webp
    41,9 KB · Προβολές: 141
  • DSC00133.webp
    DSC00133.webp
    41,7 KB · Προβολές: 137
  • DSC00135.webp
    DSC00135.webp
    64,7 KB · Προβολές: 122
  • DSC00140.webp
    DSC00140.webp
    34,6 KB · Προβολές: 126
To πουλάκι είναι φανερά άρρωστο, και άν έχει καρινιάσει και έχει
και μαύρα έντερα σε συνδιασμό με το οτι κάθεται φουσκομένο, φαίνεται οτι
είναι σε τελικό στάδιο. Θέλει γιατρό με γνώσεις στα πουλιά για να διαγνώση
ΑΚΡΙΒΩΣ απο τί πάσχει, και να το βοηθήσει ανάλογα.
Δεν υπάρχει χρόνος για... Πειραματισμούς.☹

Μπορω να μάθω απο κάπου έναν γιατρο καλο;

Δεν ξερω κανεναν και απο τις συζητησεις που εχω παρακολουθησει εχω μπερδευτει να πω την αληθεια για το ποιος ειναι καλος και ποιος νοιαζεται μονο για τα χρηματα!

αν ξερετε καποιον σας παρακαλω στειλτε μου ενα τηλεφωνο ή διευθυνση να τον παω και σήμερα απο εκεί γιατι ειναι κριμα να βασανίζετε ετσι και φοβαμαι οτι δεν θα τον προλαβω!

Η Aviomycine είναι αντιβίωση ευρέου φάσματος και κατα τη γνώμη μου από τις πολύ καλές. Μετά από 7 ημέρες θεραπείας + 5 ημέρες βιταμίνες είδες βελτίωση;Και αν ναι τι είδους βελτίωση είδες;Και μια ερώτηση ακόμα: 7+5=12 ημέρες.Αυτό το 12ήμερο πότε ολοκληρώθηκε.Χθές; Προχθές; Και από το τέλος του 12ημέρου έως σήμερα του έδωσες τίποτα άλλο;

Βέβαια, για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, η αντιβίωση όσο καλή και να είναι είναι για βακτηριακές μολύνσεις και ώς εκ τούτου σε περιπτώσεις εσωτερικών παράσιτων (πάρα πολύ συχνό φαινόμενο σε πτηνά οικόσιτα επειδή έρχονται σε άμεση επαφή με τα περιττώματα τους) είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ απλώς γιατί δεν απευθύνονται σε αυτά. Η καρίνα που εμφανίστηκε είναι αποτέλεσμα του σταδιακού αδυνατίσματος του πουλιού διαμέσω της διάρροιας ή της ελάττωσης της ποσότητας που τρώει ένα πουλί όταν είναι άρρωστο. Για να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου:
Τα πουλιά χρειάζονται καθημερινή αλλαγή του υλικού που βάζεις στο πάτωμα τους για να έρχονται όσο το δυνατό λιγότερο συχνα σε άμεση επαφή με τα περιττώματα τους.Αν αυτό είναι μια φορά απαραίτητο όταν του πουλάκι είναι υγειές, όταν είναι άρρωστο αυτό είναι 10 φορές πιο απαραίτητο.
Προμηθεύσου το Teniazine της Tafarm που είναι για εσωτερικά παράσιτα.Ακόμα και αν δε το χρησιμοποιήσεις τώρα, είναι από τα πιο απαραίτητα φάρμακα που μπορείς να έχεις.
Δε σου χρειάζεται απλώς ένας κτηνίατρος. Στην κατάσταση που περιγράφεις για το πουλί σου χρειάζεται ένας κτηνίατρος που να κάνει ΚΟΠΡΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.Αυτές θα σου δείξουν και τα σκουλήκια, και τα ακάρεα και τα κοκκίδια και οτιδήποτε άλλο έχει. Και αφού δείς τι έχει, τότε θα δώσεις στοχευμένη αγωγή. Πάντως μέχρι να το πάς στον κτηνίατρο (για να μη το αφήσεις στο έλεος του Θεού) το Teniazine που είναι θεραπεία μιας μέρας ίσως βοηθούσε.

Η θεραπεία τελειώνει αύριο! Μου είχε πει μια εβδομάδα αντιβίωση και μια εβδομάδα βιταμίνες και αν δω ότι δεν καλυτερεύει ξανα αντιβίωση μια εβδομάδα!

Θα τον παω σήμερα σε κάποιο γιατρό απλά επειδή και την προηγούμενη φορά που τον πηγα δεν μου βρήκε κάτι (ο γιατρος λεγόταν ΓΑΡΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 120 ΚΑΛΛΙΘΕΑ) απογοητεύτηκα με τις γνωσεις που έχουν οι γιατροί όσο αφορά τα πουλάκια! Δεν κοίταξε τίποτα! Ούτε το κοκκαλάκι του κοίταξε, το οποίο δεν ήξερα και εγώ ότι δίχνει ότι είναι πολυ άρρωστο.

Μετα την αντιβίωση το πουλάκι μου ήταν σαφέστατα πολυ καλύτερα και αναπτερώθηκε και το πτέρωμά του (που είχε χασει γύρω απο το μάτι του), είχε πιο πολυ κέφι και δεν κοιμόταν όλη την ώρα, τωρα που του δίνω βιταμίνες δεν βλέπω να του κάνουν κάτι, για την ακρίβια νομίζω ότι χειροτέρεψε! Βέβαια ο άνθρωπος στο pet shop που το πήγα μου είπε οτι το βλέπει καλύτερα απο πριν αλλα θέλει ακόμα!

θα πάω να του πάρω και το φάρμακο που αναφέρεις να του το βάλω. Τώρα που το βλέπω έχω αρχίσει και πιστεύω ότι το πουλάκι μου ήταν άρρωστο απο την αρχή και δεν το κατάλαβα.☹

Ευχαριστώ πολυ παντως για κάθε συμβολή!

Η αναζήτηση κτηνίατρου στη Θεσ/νίκη με γνώσεις πάνω στην παθολογία πτηνών ήταν απίστευτα δύσκολη. Πάρα πολλοί κτηνίατροι ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ με τα πτηνά. Έναν βρήκα που κάνει και εξετάσεις (οχι φυσικά με το μάτι μόνο...) και συνεργάζομαι άψογα μαζί του μαθαίνοντας από αυτόν ένα κάρο πράγματα κάθε φορά και προσπαθώ να τα αναφέρω κατα καιρούς στο Φόρουμ αφού πρώτα τα δοκιμάσω στα πουλάκια μου και δω αποτέλεσμα. Το Teniazine ΔΕΝ ειναι αντιβίωση και είναι ένα από τα δύο πράγματα που μου συνέστησε να δίνω προληπτικά σε όποιο καναρίνι ή άλλο πτηνό αγοράζω. Το άλλο είναι η ψειρόσκονη στις μασχάλες του πουλιού και πίσω από τον αυχένα του. Τώρα στην περίπτωση σου δε μπορώ να ξέρω τι απ όλα θα βοηθήσει το πουλάκι και καλό είναι να μην γίνεται το αίμα του πτηνού κοκτέιλ φαρμάκων γιατί μετά δε ξέρεις τι το βοήθησε.
Υ. Γ. Το Aviomycine ο γιατρός μου το έδωσε με οδηγίες 10 σταγόνες/100ml για 10 συνεχείς ημέρες (Έχει διαρκή επαφή με την Tafarm και ξέρει όλα τα προιόντα της. Γενικά είναι πολύ ενημερωμένος πάνω στα σκευάσματα που κυκλοφορούν). Ξέρω ότι είναι διαφορετική η δοσολογία και οι ημέρες αλλά απλώς αναφέρω ότι μου είπε.

Το καναρινακι για να αναρρώσει περνάνε μέρες πολλές, αλλά θα πρέπει νασαι σίγουρη οτι το εχει ξεπεράσει το πρόβλημα βοηθώντας το με βιταμίνες και καλό μίγμα σπόρων [επώνυμα προιοντα(βιταμίνες και σποροι)] και παρατηρώντας καθημερινά την βελτίωση. Είπες οτι δίνοντας βιταμίνες έγινε χειρότερα, τι βιταμίνες εννοείς; Επίσης το καναρίνι μπορεί να πετάει τους σπόρους, μπορεί να βλέπεις άδειες τις καναβουρίστρες αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τα τρώει, για να δεις αν τα τρώει θα πρέπει να δεις στο πάτωμα ή έξω απο το κλουβί σπόρια ανοιγμένα. Επίσης εμένα το καναρίνι που ήταν σε τελικό στάδιο με την πανίσχυρη αντιβίωση (την γνωστή οταν δεν ξέρουν τι έχουν) που του έδωσε τότε ο "κτηνίατρος" μετά το τέλος της ξεκίνησε να χάνει πούπουλα.Αρα αυτό με την πτερόροια που σου σταμάτησε δεν πρέπει να είναι απο την αντιβίωση.Ίσα ίσα που το πουλί στρεσάρεται αρκετά.

Του δίνω aidonine της tafarm. Επίσης και patee.
Σήμερα του έβαλα μήλο και έπεσε με τα μούτρα να το φάει στην αρχή και μετα απο λίγο σταμάτησε! Γενικά είναι που δύσκολος στο φαί του. Τρώει συγκεκριμένα πράγματα και τα άλλα τα πετά όλα έξω! Επίσης μετά από δυο μέρες τον βλέπω ότι ψάχνει φαί σαν να μην έχει. Κοιτάζει συνέχεια την κοιλιά του (δεν ξέρω αν το κάνουν όλα τα καναρινακια αυτό) και ξύνει συνέχεια το ράμφος του στις πατήθρες! Επίσης δεν έχει και πολυ καλή ισορροπία τώρα τελευταία

Και εμένα τότε δεν είχε καλή ισορροπία, πολλές φορές έπεφτε απο τα κλαδιά. Με τις βιταμίνες άρχισε να καλυτερεύει η κατάσταση του (ήταν βαριά άρρωστο στο πάτο του κλουβιού). Δεν ξέρω αν το aidonine είναι η καλύτερη βιταμίνη,την είχα χρησιμοποιήσει, αλλά την άλλαξα με την omnivit(orlux) η οποία λέει τις αναλογίες μέσα σε βιταμίνες και αναφέρει οτι είναι καλές για το στρες και την άμυνα του οργανισμού. Το οτι χτυπάει το ράμφος στο κλαδί είναι φυσιολογικό(καθαρίζει το ράμφος)

Back