Ασθένειες Το καναρινακι μου δεν κελαηδαει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης marilia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα! το καναρινακι μου δεν κελαειδαει + οτι χανει πολυ τριχωμα. τι να κάνω; απο ψειρεσ του εχω βαλει φαρμακο αν κ ξυνεται, την κοιλια του την βλεπω περιεργα φουσκωμενη αλλα οι κουτσουλιεσ του μου φαινονται ενταξει. το χρωμα τισ κοιλιασ του μου φαινεται περιεργο αλλα κ παλι δεν μπορω να καταλαβω. υπαρχει περιπτωση να εχει πεσει ψυχολογικα; Εχω κ εναν παπαγαλο σπιτι κ στην αρχη οταν κελαειδουσε, ο παπαγαλοσ του φωναζε! Δεν μου φαινεται καλα!

Το καναρίνι είναι σε εσωτερικό χώρο; Όταν λες περίεργο χρώμα στην κοιλιά του;

Το καναρινάκι σου το έχεις εντός ή εκτός σπιτιού; Πόσο χρονων είναι;
Πέρασε πτερόρροια το καλοκαίρι; Τωρα χάνει πολλά πούπουλα ή μιλάμε για ένα δυο φτεράκια;

Οταν λες το χρωμα της κοιλιάς του είναι περίεργο, τι εννοείς; Τι χρώμα έχει;

δεν ξερω ποσο χρονων ειναι. χανει πολλα πουπουλα. Το καλοκαιρι δεν εχανε τοσα. μεσα στο σπιτι το εχω. με αυτον τον καιρο εχει καιρο να το δει ηλιοσ, λετε να το επηρεαζει κ αυτο;

kiklos.info/ges-check.html κοίτα λιγο τις φωτογραφίες απο αυτό το άρθρο. Μοιάζει καμία με αυτές;

Χμ! Αν τον εχεις μεσα στο σπίτι με αρκετή ζέστη, μαλλον μπερδεύτηκε και περνάει φάση πτερόρροιας. Αν όντως συμβαίνει αυτό, λογικό είναι να μην κελαηδάει τοσο πολύ μιας και η πτερρόροια είναι επίπονη διαδικασία για τα πουλιά. Αν είναι σκουρόχρωμο πουλι το χρώμα της κοιλιάς του δεν πρέπει να είναι κακό. Παρατηρησέ το τις επόμενες μέρες αν παρουσιάζει μειωμένη κινητικότητα, μειωμένη διάθεση για τροφή ή ακους καποιον περίεργο ήχο οταν ανασαίνει, και αν διπιστώσεις κατι καλυτερα να το πας σε ενα γιατρό.

λοιπον το στηθοσ του ειναι ασπρο κ η κοιλια του σκουρο καφε. Οπωσ η πρωτη φοτο ειναι αλλα αναποδα. Ειναι ενταξει; λετε να αλλαζει φτερα;

οταν τα καναρινια πενανε πτεροροια το φτερομα τουσ ειναι ανακατεμενο;

Τι εννοείς ανακατεμένο; Κάθεται ακίνητο και φουσκωμένο σαν μπαλίτσα; Προσπάθησε να είσαι πιο περιγραφική για να καταλάβουμε ακριβώς περί τινος πρόκειται

εγώ διάβασα σε ένα βιβλίο πως το φουσκομένο φτέρομα σε ενα καναρίνι που δεν κουνιέτε πολύ δηλαδή είναι άτονο προαναγκείλει μια αρρώστια.

οταν τα καναρινια πενανε πτεροροια το φτερομα τουσ ειναι ανακατεμενο;

Εξαρτάται απο την διαβίωση και την διατροφή του πουλιού μέχρι την στιγμή της πτερόρροιας. Ενα πουλάκι που ζεί σ' ένα άνετο και καθαρό κλουβί και η διατροφή του αποτελείται απο όλα τα απαραίτητα συστατικά θα έχει μια "εύκολη" πτερόρροια.Λίγα πράγματα θα καταλάβει ο ιδιοκτήτης του στην εξωτερική του εμφάνηση.Αν δεν ήσαν τα πούπουλα στον πάτο του κλουβιού δεν θα το καταλάβαινε
εύκολα. Αν πάλι ένα πουλάκι φτάσει στην πτερόρροια χωρίς σωστό μεταβολισμό, χωρίς καλή διατροφή(με έλλήψεις βασικών στοιχείων)
η περίοδος αυτή θα είναι δύσκολη και μακρά. Τότε ο κάτοχος του θα δεί κενά στο πτέρωμα, θαμπά και ανακατεμένα φτεράκαι το πιθανότερο είναι να εμφανισθούν και ασθένειες που μέχρι τότε περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να "κτυπήσουν".

nai ok! Δεν ειναι φουσκωμενο. Δεν ειναι κινητικο οπωσ πριν. απλα εχει κενα στο φτερομα κ ειναι ανακατεμενο. του πηρα βιταμινη ε κ του εδωσα κ αντιβιωση, του εβαλα κ μπανακι αλλα δεν κανει μπανιο. κ γενικα απο τροφη του πηρα στικακι με αυγο κ μελι, του εχω βαλει λαχανο αλλα δεν εχει φαει ακομα. Να ρωτησω κατι αλλο. Αντιβιωση κ βιταμινι κανει να τα βαλω σε μια ποτιστρα;

Να το βάλεις σε ένα ευρύχωρο καθαρό κλουβάκι σε σημείο τέτοιο που να το βλέπει ο ήλιος κάποιες ώρες της ημέρας. Να του βάζεις
πρωινές ώρες το μπανάκι και αντί για λάχανο καλύτερα μπρόκολο.
Να μή του δώσεις αντιβίωση αλλά ένα σκεύασμα σαν αυτό
Muta-vit (Orlux)
Μή ξεχνάς η θερμοκρασία στον χώρο δεν πρέπει να ανεβαίνει πάνω απο 19-20 β.

σασ εχω νεα για τον πακο μου! ξεκηνισε πια σιγα, σιγα να κελαηδαει! Κ επιτελουσ τα μαλλια που ειχε χασει στο κεφαλι εδω κ 1 χρονο επιτελουσ ξαναβγηκανε! Ευχαριστω!

Back