Αναπαραγωγή Το καναρινακι μου θέλει να γεννήσει;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης lina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Ιωάννινα
Όνομα
Εύα
Γειά σας παιδιά. Έχω ένα καναρινακι τον μπαμπικο αν κ είναι θηλυκό τελικά. Είναι 14 μηνών τις τελευταίες μέρες όλο κ κόβει το χαρτί που του έχω κάτω από την σχάρα του μπορώ να πω ότι το κάνει με μεγάλη μανία. Λέτε να θέλει να μου γεννήσει; Μπορώ να το αποτρεψω από την γέννα με κάποιο τρόπο; δε θα ήθελα να μπει σ αυτή τη διαδικασία κ να ταλαιπωρηθεί τι στιγμή που δεν του έχω αρσενικό. το χαρτί το έχω βγάλει.

Υπηρχε στο κλουβι σουπιοκοκκαλο τον προηγουμενο καιρο;
Σουπιοκοκκαλο πάντα αν κ δεν το πλησίασε ποτέ καθώς κ αυγό 1_2 φορές την εβδομάδα. Κ αυγοτροφη συσκευασμένη κάθε τόσο.

Όχι δεν μπορείς να το σταματήσεις είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, εγώ θα σου πρότεινα να προμηθευτής υγρό ασβέστιο και όλα θα πάνε καλά.
Αφού δε μπορώ να το αποφύγω μήπως πρέπει να του βάλω νήμα κ φωλιτσα;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Aυγό κι αυγοτροφή σε καναρίνι που δεν βρίσκεται σε περίοδο αναπαραγωγής δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Είναι σποροφάγα πουλιά με μικρές απατήσεις σε πρωτεΐνες γενικά. Λιτή διατροφή με το μίγμα σπόρων και μερικά λαχανικά και μπανιέρα καθημερινά θα βοηθούσαν.

Εγώ τους βάζω πάντα φωλιά μόλις κάνουν τα αυγά της αφήνω να τα κλοσισουν μερικές ημέρες, αν δεν βάλεις θα τα κάνει στον πάτο η σε καμία αυγοθηκη.

Σουπιοκοκκαλο πάντα αν κ δεν το πλησίασε ποτέ καθώς κ αυγό 1_2 φορές την εβδομάδα. Κ αυγοτροφη συσκευασμένη κάθε τόσο.

Συνηθως ενα θηλυκο καναρινι οταν προετοιμαζεται να προχωρησει σε αυγο το ενστικτο του το οδηγει στο σουπιοκοκκαλο που το τιμαει με μανια μαλιστα

Ειμαστε σιγουροι οτι ειναι θηλυκο ετσι;

Σίγουρη δεν είμαι αλλά αν ήταν αρσενικό δε θα κελαιδουσε; φωνάζει μεν όλη μέρα αλλά μιμηται την Λίνα κ τον ody τους παπαγάλους μου Κ επειδή δεν κελαιδαει είπα ότι είναι θηλυκό

Το δικό μου πάντως είναι αρσενικό και κόβει χαρτάκια όλη την ημέρα και τα βάζει μέσα στην αυγοθήκη ή την ποτίστρα και το ίδιο κάνει με τα πούπουλα που χάνει. Gay μας βγήκε ο σουλτάνος. :D
Πέρα από την πλάκα και στο παρελθόν πολλές φορές αρσενικά καναρίνια μου έκαναν το ίδιο.

Παιδιά ο μπαμπικος μου. Γέννησε αν κ του έβαλα φωλιτσα αυτή γέννησε στην σχάρα δεν ξέρω αν το έκανε πάνω από την πατηθρα γιατί κ τα 2 αυγουλακια τα βρήκα σπασμένα κάτω από την σχάρα. Τα αυγουλακια είχαν τσοφλι κανονικό αλλά εύθραυστο μήπως έτσι είναι το φυσικό τους ή όχι; Του έχω σουπιοκοκκαλο του βάζω ασβέστιο αυγοτροφη κ αμύγδαλο ψιλοκομμένο τι άλλο να του κάνω; Α που κ που του βάζω κ σταγονίτσα από, D3 ανθρώπινη στο νεράκι του. Το πρώτο αυγουλακι ήταν άσπρο ενώ το δεύτερο είχε χρώμα πρασινογαλαζο

Άσχετα από προθέσεις και αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η χρήση υγρού ασβεστίου στο νερό που θα πιει.
Άμεσα ασβέστιο στο νερό.

Μια βδομάδα αργότερα να τη βγάλεις... ήρθε άλλωστε ο Αύγουστος και με τίποτε δεν πρέπει να έχουμε πουλιά σε φωλιές εδώ και βδομάδες.

Το ξέρω ότι δε κάνει την φωλιά την έβαλα όταν είδα το πρώτο αυγουλακι

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Οκ... Άφησέ τη μερικές μέρες (2-3).. και μετά να τη βγάλεις.
Με το ασβέστιο έκανες κάτι;
Ασβέστιο του έβαζα στην ποτηστρα του αλλά του είχα κ μπανιέρα με αποτέλεσμα αυτό να πίνει νερό απο εκεί Από χθες του έβγαλα την μπανιέρα κ λέω να την ξαναβάλω σε κάνα 2 μέρες γιατί αναγκαστικά την έβαζα το πρωί κ την έβγαζα το μεσημέρι που γυρνούσα από την δουλειά κ προφανώς δεν έπαιρνε την κατάλληλη ποσότητα Σήμερα πάντως μου έκανε ένα αυγουλακι ακόμα μέσα στη φωλιτσα του κ είναι κανονικο

Σήμερα πάντως μου έκανε ένα αυγουλακι ακόμα μέσα στη φωλιτσα του κ είναι κανονικο
Ασβέστιο στην ποτίστρα για μια δυο μέρες μετά το τελευταίο αυγό που θα κάνει.
αλλά του είχα κ μπανιέρα
Η μπανιέρα μπαίνει για λίγο στο κλουβί του και βγαίνει αμέσως μετά...
Υπάρχει κάτι σχετικό που ίσως σε βοηθήσει https://community.petbirds.gr/threads/Το-μπάνιο-στα-πτηνά.33165/

Καλημέρα. Βρε παιδιά ο μπαμπικος έκανε 4 αυγά σταμάτησε 2 _3 μέρες κ ξανάρχισε χτες βρήκα ένα στον πάτο κ σήμερα πριν λίγη. ώρα τον πέτυχα πάνω στην πατηθρα να έχει ανοιχτό το στοματάκι κ να μισό κλείνει τα ματάκια του λαχταριστά κ τσουκ βγάζει ένα αυγουλακι. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει; Τι φωλιά την έχω βγάλει εδώ κ μέρες. Μόλις πέφτει ο ήλιος δεν τους ανάβω φως. Τους έχω ένα πολυ μικρό φωτάκι κ μόνο για την νυχτα. Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Back