Διατροφή Το καναρινι μου δεν κελάηδησε ακόμη, μήπως δεν τρέφεται σωστά;

Iasonaskor

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
222
Πόλη
Ηράκλειο
Πριν από περίπου 10 μέρες αγόρασα ένα καναρινι. Το οποίο μου το πούλησαν για αρσενικό. Του δίνω αυγό βραστό αυγοτροφη λίγο τσοχα και μίξη τροφής που μου δίνουν από το pet shop και μήλο. Το καναρινι δεν έχει κελαηδισει ακόμη και αναρωτιέμαι μήπως δεν τρεφετε σωστά για να του βάλω και κάτι άλλο γενικά είναι πολύ ευδιάθετο και ήρεμο. Ένα άλλο περιστατικό είναι ότι γέμισε ο ποπος του με κουτσουλιές και δεν μπορούσε να κατουρισει. Το καθάρισα και είναι μια χαρά τώρα.
 
Τι είναι αυτό ?
μίξη τροφής
Είναι χύμα ?
Του δίνω αυγό βραστό αυγοτροφη
Πόσες φορές την εβδομάδα ?
Μπάνιο του βάζεις ?
Έχεις άλλα καναρίνια ή μόνο αυτό ?
Ανέβασε μια κοντινή φωτογραφία (,).
 
Τσόχα είναι ένα φυτό που βρίσκω έξω στο χωράφι το τρώνε γενικά τα πουλιά μπάνιο βάζω 2-3 φορές την εβδομάδα και έχω μόνο ένα καναρινακι. Η αυγοτροφη είναι χύμα στο σακουλάκι την μίξη τροφής δεν ξέρω ακριβος τι είναι θα ανεβάσω φωτογραφία.

Η διατροφή του είναι σωστή ή μήπως πρέπει να τους δώσω και κάτι άλλο;
 

Συνημμένα

  • 1_n.webp
    1_n.webp
    21,5 KB · Προβολές: 41
  • 2_n.webp
    2_n.webp
    21,9 KB · Προβολές: 39
  • 3_n.webp
    3_n.webp
    48,8 KB · Προβολές: 38
Αυγοτροφη καλύτερα είναι να φτιάχνετε εσείς...αφού βράζετε αυγό για να του δώσετε ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται πάνω από μισό λεπτό για να το μετατρέψετε σε αυγοτροφή με λίγα ακόμα συστατικά!😉 Επίσης, υπάρχουν λαχανικά με μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το μήλο (φυσικά άμα του αρέσει να του το δινετε) , οπως το μπρόκολο...η γλυστρίδα είναι ένα φυτό πολύ χρήσιμο και βοηθάει το καναρίνι να καλεϊδησει...το μπανιερό του γιατί δεν το βάζετε κάθε μέρα; Ειδικά τώρα που πιάνουν οι ζέστες θα θέλει και να δροσίζεται... τέλος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα νομιζω απλά να μην είναι αρσενικό! Όταν λέτε δεν καλαϊδαει, δεν βγάζει άχνα ή δεν "τραγουδάει";
 
@MaryPoo εδώ πέρα έχει αέρα για αυτό δεν του βάζω την μπανιέρα καθε μέρα. Από ήχους βγάζει μόνο ένα χαρακτηριστικό μπιπ μετά που απομακρυνομαι απο το κλουβί του. Μπορώ να το πιάσω να το φυσήξω αλλά αν είναι μικρό θα βγάλω συμπέρασμα ή άδικα θα το ενοχλήσω; αυγοτροφη θα ψάξω να βρω στο ίντερνετ και επεισης θα του βάλω περισσότερη ποικιλία πράσινων.
 
Να αγοράζεις τροφές, αυγοτροφες κτλ σε συσκευασία και όχι χύμα.
Όσο αφορά το κελαηδήμα χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί. Αν είναι όντως αρσενικό.
 
@Iasonaskor είναι σε εξωτερικό χώρο; Θα μπορούσατε να το πιάσετε, να παραμερισετε τα φτερά κοντά στην αμάρα με βρεγμένα δάχτυλα και να ανεβάσετε φωτογραφίες, προσωπικά δεν ξέρω να ξεχωρίζω το φύλο των καναρινιών... αλλά υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που ξέρουν! Σας είπαν και την ηλικία του;
 
Μου είπε ότι σε έναν μήνα θα είναι ετυμο για ζευγάρωμα. Το έχω στο μπαλκόνι με νάιλον γυρο γύρο με τρύπες και είναι μισό ανοικτό από πάνω και πίσω μεριά. Μπορώ όμως να το πιάσω να ανεβάσω φωτογραφίες. Τώρα δεν είμαι σπιτι ποιο μετά που θα γυρίσω
 
@Iasonaskor θα μπορούσατε επίσης να του βάλετε να ακούσει καλάιδισμα πουλιών, υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο YouTube, μπορεί απλά να χρειάζεται μια ώθηση! πάντως νομίζω ότι μιας και προστατεύεται από τον αέρα δεν χρειάζεται να φοβάστε για το μπάνιο του!☺️
 
@MaryPoo κάθε πρωί γινετε χαμός απέξω με τα κοτσιφια και μετά από το μεσημέρι μέχρι να πέσει ο ήλιος ακούει καρδερινες. Θα του βάλω και εγώ να ακούσει καναρινακια αλλά αύριο που θα είναι ξύπνιο θα το βγάλω μια φωτογραφία να το φυσηξω.
 
Ιάσονα, λίγο-πολύ ξέρουμε τι υπάρχει στο Google. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να δούμε αυτό ακριβώς που δίνεις εσύ στο πουλάκι ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να πρόκειται για κάτι κάτι επικίνδυνο.

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις φωτογραφία, δεν έγινε και κάτι, πάμε παρακάτω.
 
Ιάσονα, λίγο-πολύ ξέρουμε τι υπάρχει στο Google. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να δούμε αυτό ακριβώς που δίνεις εσύ στο πουλάκι ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να πρόκειται για κάτι κάτι επικίνδυνο.
Σταυρο καλησπερα ο ιασονας εννοει ζωχο αλλα εδω στην κρητη το λενε και τσωχο οποτε δεν υπαρχει καποιος κινδυνος για το πουλακι αλλα και εγω μπερδευτηκα που το ειπε τσοχα πηγε αλλου το μυαλο μου!
 
Αν μπορείς ανέβασε και μια φωτογραφία όπου θα φαίνεται όλο το κλουβάκι να δούμε τη διαρρύθμιση, γιατί βλέποντας τις παραπάνω φωτογραφίες έχω την εντύπωση ότι η πατήθρα είναι τοποθετημένη πολύ κοντά στα κάγκελα.
 
Back
Top