Ασθένειες Το καναρινι μου κοιμαται και οταν ξυπναει μενει φουσκωμενο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teo24

PB Member
Εγγραφή
22 Νοε 2008
Μηνύματα
139
Πόλη
Νέα Ιωνία
Καλημερα σε ολους. Παρατηρησα τωρα οτι το καναρινι μου κοιμαται τωρα και οταν ξυπναει μενει φουσκομενο. Τι να προσεξω; Δεν το εχει ξανακανει, εχω astricycline και Aviomycine, να του δωσω κατι;Ειναι κι ο αρσενικος στο ιδιο κλουβι.
 
Οι πληροφοριες που δινεις ειναι ελαχιστες! Υπαρχει πιθανοτητα για δυστοκια;το λεω επειδη αναφερεις οτι ειναι μαζι με τον αρσενικο!Χωρισε τα τα πουλια γιατι σε περιπτωση που ειναι αρρωστο θα κολλησει και το αλλο. Καλο θα ταν να το δει ενας πτηνιατρος γιατι εμεις δεν ειμαστε ειδικοι να σου πουμε και δεν το βλεπουμε κι ολας το πουλι! Τελος αν το χεις εξω βαλε το μεσα σε καποιο ζεστο μερος για να ζωηρεψει λιγο μεχρι να τον πας στον πτηνιατρο!
 
Καταρχήν χώρισέ τα. Για ποιο λόγο τα έχεις μαζί τέτοια εποχή; Βάλε το καθένα σε δικό του καθαρό κλουβί, βάλε καθαρή τροφή και νερό. Μόνο νερό και σπόρους. Όχι λαχανικά και φρούτα, ούτε στικ και άλλα τέτοια.

Όταν θα κρατήσεις το πουλάκι στο χέρι σου για να κάνεις την αλλαγή, βάλε το ράμφος του στο αφτί για να ακούσεις την αναπνοή του. Φυσιολογικά δεν πρέπει να ακούγεται κανένας θόρυβος. Κατόπιν, γύρισε το και φύσηξε τα πούπουλα της κοιλιάς για να ελέγξεις την κατάσταση της. Πρόσεξε το στήθος του αν έχει αδυνατίσει και εάν προεξέχει το κόκαλο του στέρνου (καρίνα). Έλεγξε αν η κοιλιά του έχει ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς σκούρες περιοχές κάτω από το δέρμα ή πρηξίματα.

Τοποθέτησε το κλουβί σε μέρος με υψηλή θερμοκρασία και παρατήρησε τη συμπεριφορά του. Έλεγξε τις κουτσουλιές του και πες μας πώς είναι.
 
Χιλια ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. Τα χωρισα, του εβαλα τροφη και νερο και τα εβαλα μεσα στο σπιτι.Αυτα τα καναρινια εχω μαζι εδω και 6 χρονια. Δεν ακουσα απολυτος τιποτα στην ανασα του κι οσο για απο κατω ηταν καπως ροζ μωβ σ'ολη την κοιλια μπορω να πω, δεν ειδα κατι ασυνηθιστω. Να προσθεσω ακομα οτι μετα το τελευταιο ριξιμο των πουπουλων δεν ξαναεβγαλε στο κεφαλι παρα μονο λιγα.
 
Με βαση το αρθρο ''Τα κοπρανα των πουλιων''αυτες που εκανε απο το πρωι[3 στον αριθμο]ειναι ιδιες μ'αυτες που λεει ''Λειπει το ασπρο''.
 
τα χωρισα, του εβαλα τροφη και νερο και τα εβαλα μεσα στο σπιτι.Αυτα τα καναρινια εχω μαζι εδω και 6 χρονια.
Όλο αυτό το διάστημα τα είχες συνεχώς έξω; Αν ναι τότε το αρσενικό δε χρειάζεται να το βάλεις μέσα. Καθάρισε μόνο πολύ καλά το κλουβί και τα σκεύη τροφής και νερού. Βάλε του καθαρό μείγμα σπόρων* και πολυβιταμίνες στο νερό το οποίο θα αλλάζεις καθημερινά βάζοντας φρέσκο διάλυμα.

* Τι μείγμα σπόρων χρησιμοποιείς;

οσο για απο κατω ηταν καπως ροζ μωβ σ'ολη την κοιλια μπορω να πω, δεν ειδα κατι ασυνηθιστω.
Άλλο ροζ και άλλο μωβ. Αν έχεις ξαναδεί την κοιλιά του στο παρελθόν και είχε το ίδιο χρώμα, τότε είναι εντάξει αυτό που περιγράφεις.

Εν πάση περιπτώσει, σίγουρα θα πρέπει να κάνει κάποιος τη διάγνωση από κοντά και να είναι γνώστης των πραγμάτων. Το δικό μου μυαλό πηγαίνει σε βακτηριακή μόλυνση και ίσως παράλληλα κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Νομίζω πώς θα πρέπει να το δει ένας γιατρός από κοντά για να του δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Καλό θα είναι να βρεις κάποιον ειδικευμένο στα πτηνά για να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις αν υπάρχει δυνατότητα.

Το μέρος όπου έχεις το κλουβί του θα πρέπει να είναι ζεστό. Να φτάνει δηλαδή η θερμοκρασία μέχρι τους 28 βαθμούς. Φρόντισε μόνο να μην υπάρχει τεχνητός φωτισμός πέραν του φυσικού φωτισμού. Πολυβιταμίνες βάλε και σε αυτό μέχρι να επισκεφτείς το γιατρό.
 
Oι κοιλια του ετσι ηταν παντα. Τοσα χρονια τα βγαζω εξω καθε πρωι και τ'απογευμα τα βαζω μεσα. Οσο για τροφη εβαζα καποια χωρις μαρκα στο σακουλι εδω και παρα πολλα χρονια. Τον τελευταιο μηνα πηρα μια της VITAKRAFT.Tη βιταμινες να παρω;
 
Οποιαδήποτε υγρή πολυβιταμίνη για χορήγηση στο νερό βρεις. Bogena, Tafarm ή οποιαδήποτε άλλη βρεις. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Ενημέρωσε μας για τις εξελίξεις. :)
 
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Θα σας ενημερωσω για οποια εξελιξη υπαρξη.
 
Καλησπερα σε ολους. Δυστυχως το καναρινι μου ψοφησε. Το πρωι ηταν πανω στο κλαδι αδυναμο να κουνηθει. Στις 10 ανοιγε το ιατριο και θα το πηγαινα. Μολις πηγα να το παρω το βρηκα κατω στον πατο αλλα ζουσε. Σε 5 λεπτα εφτασα στο ιατριο αλλα μολις βαλαμε το κλουβι στον παγκο, ψοφησε. Ο γιατρος ειπε οτι ειχε διαροια, απ οτι ειδε. Μου εδωσε κι ενα Βaytril 0,5% για το αλλο καναρινι προληπτικα. Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερων.
 
Baytril ... Προληπτικα, δεν ξερω αλλα ειναιπολυ ισχυρο φαρμακο για να το δωσεις προληπτικα, μου εχουν πει οτι χορηγειται μονο σαν τελευταιο λυση, απο την αλλη καποιος μου ειπε οτι ενας εκτροφεας καρδερινων στο εξωτερικο το χρησιμοποιει προληπτικα στις καρδερινες, εμφανιζει συμπτωματ ατο αλλο πουλακι, μηπως να πας να το δει; 🙄
 
Καλησπερα σας. Οχι, το αλλο ειναι καλα.Ζωηρο και κελαιδαει ασταματητα, μη το ματιαξω. Για το Βaytril μου ειπε δεν εχει τιποτα παρενεργειες κι ας μην ειναι αρρωστο,το ιδιο ειπαν και στο pet shop που τ'αγορασα.
 
Back
Top