Ασθένειες Το κοκατίλ μου βγάζει τα φτερά του και είναι σιωπηλό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΙΦΙ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΙΦΙ

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σας, Χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας.
Έχω δύο κοκατιλ το άσπρο (αρσενικό μου έχουν πει ότι είναι) το έχω δύο χρόνια και το μεγάλωσα εγώ από 20 ημερών. Την δεύτερη ( κορίτσι μου είπαν) την έχω 6 μήνεςκαι όταν την αγόρασα ήταν 6 μηνων όπου μετά από κάποιο διαδικασία τα είχα στο ίδιο κλουβι. Ήταν Παρα πολύ ζωηρη. Λίγο καιρό τώρα βγάζει τα φτερά της και εντελώς σιωπηλή. Την πηγα σε κτηνίατρο με μάλλον λίγες γνώσεις στα κοκατιλ όπου μου είπε στρες. Τι να κάνω; την έβαλα σε άλλο κλουβί μόνο τ βραδια αλλά δίπλα στον αρσενικό και όλη μερα είναι μαζί.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@ΙΦΙ Καλημέρα, μια εργαστηριακή εξέταση των περιττώματων θα βοηθούσε. Οτιδήποτε άλλο είναι απλές υποθέσεις.Αν δεν έχεις κάποιο γιατρό μπορείς να στείλεις δείγμα εδώ.Thread 'Κτηνιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Κομοτηνής' https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Διαγνωστικό-Εργαστήριο-Κομοτηνής.43021/.
 
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ. Του έχω κάνει εξετάσεις οι οποίες ήταν καθαρές. Συνέχεια κάθεται και βγάζει τα φτερά της όσο κι αν την αποτρέπουμε Α ξέχασα να σας αναφέρω ότι τρώει τα περιττώματα της. Το είπα στην γιατρό αλλά δεν ήξερε τον λόγο.
 
@ΙΦΙ ,το πουλάκι σου τρώει τα φτερά και τα περιττώματα του. Αυτό δείχνει κακή διατροφή, έλλειψη απασχόλησης, και ίσως και λάθος διαχείριση στη φροντίδα του. Σου προτείνω επώνυμη συσκευασμένη τροφή, απαραίτητα σουπιοκοκαλο, παιχνίδια για απασχόληση, και ύπνο σε ήσυχο περιβάλλον με την δύση του ήλιου. Διάβασε και αυτό: Thread 'Παπαγάλοι Κοκατίλ - Cockatiel (Nymphicus hollandicus)' https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/.
 
Back
Top