Διατροφή Το κοκατίλ μου δεν τρώει τους ηλιόσπορους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenii
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elenii

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουλ 2023
Μηνύματα
23
Γεια σας!
Καιρό είχα να σας γράψω νέα απ τον δικό μου!
Είναι υπέροχος! Τρώει ότι και να του δώσω να δοκιμάσει! Με εμπιστευεται άπειρα! Παίζουμε πολλες ώρες! Είναι φοβερός τον λατρεύω! Του αγόρασα καινουριο κλουβί και παιχνίδια και τρελαίνεται απ την χαρά του ο γλυκός μου όλη μέρα παιζει με τα κουδουνακια του.
Εχω όμως μια απορία..
Αφορά την διατροφή του. Του έχω αγοράσει από εδώ 3 συσκευασίες τροφή διαφορετικές. Από όλες τρώει μόνο τα στρογγυλακια που έχουν μέσα και όχι τους ηλιοσπορους (άσπρους κ μαύρους) πάντα τα αφήνει μάλλον δεν ξέρει πως τρώγονται.
Σκέφτηκα σε κάποια φάση να του τα σπάω εγώ και να τα βάζω χυμα μπας και τα τρώει αλλά πραγματικά το έκανα 2-3 μέρες αυτό κ είναι σκέτη κούραση να σπας 15 σποράκια να τα ξεφλουδιζεις και να μην τα τρώει..
Υπάρχει καμία τροφή χωριά ηλιοσπορους;
Πειράζει που δεν τρώει από αυτά; να τον πιέσω να τα φαει;
Του πρόσθεσα λαχανικά και τρώει σχεδόν τα πάντα!
 
Πειράζει που δεν τρώει από αυτά;
Ελένη εφόσον έχει πλούσια διατροφή που δεν βασίζεται μόνο στους σπόρους, Δεν πειράζει αν δεν τρώει τον ηλιόσπορο.

Υπάρχει καμία τροφή χωριά ηλιοσπορους;
Χωρίς καθόλου νομίζω πως όχι.

να τον πιέσω να τα φαει;
Με το ζόρι όχι. θα σου πρότεινα να βάλεις μερικούς ηλιόσπορους στο μπλεντεράκι και να τους σπάσεις. Όχι πάρα πολύ, να μη γίνουν σκόνη, απλώς να μην έχουν πια το σχήμα του ηλιόσπορου. Στη συνέχεια να τους βάλεις σε μία ξεχωριστή ταΐστρα και να περιμένεις αντιδράσεις.
 
@Stavros τρώει από όλα (λάχανο, αγγούρι, πιπεριά, καλαμπόκι, αχλάδι, μήλο, σταφυλι, ψωμί) , και γενικά ότι άλλο του δίνω δεν το σκέφτεται καν πλησιάζει και πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό ακόμη κ αν του εχω το μπολάκι του γεμάτο τροφή.
Επίσης σήμερα παρατηρήσαμε ότι ο Μήτσος - Ρίο αγαπιέται με ένα ξυλάκι π έχει το κλουβί του μέσα 🤣. Δηλαδή βάζει το κεφάλι του εκεί όπως κάνει και όταν περιμένει να τον χαιδεψουμε και μετά από λίγο όταν καταλαβαίνει ότι δν θα τον χαϊδέψει το δαγκώνει παιχνιδιαρικα .. Και ξανά το ίδιο βάζει το κεφάλι του βγάζει φωνουλες χαρούμενες και μετά το δαγκώνει παλι. Γιατί το κάνει αυτό;
[automerge]1699122405[/automerge]
Αυτός ειναι ο Ρίο 🥰IMG_20231104_202216.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elenii
Ψωμί καλύτερα να μην δίνεις στον Μήτσο γιατί δεν είναι κατάλληλη τροφή για το στομάχι του.
Το ψωμί συνήθως έχει αλάτι, ζάχαρη, βελτιωτικά, διογκωτικές ύλες.
Οι αγάπες που κάνει με το ξυλάκι δείχνουν ότι ωριμάζει σεξουαλικά και προσπαθεί να βρει ένα τρόπο για να εκτονώσει τις ορμόνες του.
Είναι φυσιολογικό μην ανησυχείς, εφόσον δεν έχει πραγματικό ταίρι βρίσκει κάποιο αντικείμενο και του συμπεριφέρεται σαν να είναι ένας άλλος παπαγάλος.
Κούκλος ο Μήτσος😊
 
@Vada το γνωρίζω αυτό για το ψωμί αλλά επειδή δεν θέλει με τίποτα να μπαίνει στο κλουβί του μετά την βόλτα του και τσιριζει μόλις τον βάζω μέσα στο κλουβί, του δίνω ένα ψιχουλάκι επειδή τρελαίνεται για ψωμί για να ηρεμήσει.. Το ξερω οτι δεν κάνει καλό αλλά δεν βρήκα κάτι να του αρέσει τόσο πολυ για να το αντικαταστήσω οπότε του δίνω μόνο ψιχουλάκι που ίσα ίσα πιανεται με το χέρι μόνο όταν είναι νευριασμένος επειδή τον βάλαμε στο κλουβί.

Ευχαριστώ πολυ! Είναι κουκλί και αξιαγάπητο 😍
 
@Elenii Ελένη κάνε ζυμαράκι από την συνταγή της Σίσσυ @Sissy κ θα τα έχεις όλα. Κ δέλεαρ κ υγεία για τον Μητσάκο. Η πόζα του όλα τα λεφτά! 😍
 
Πειράζει που δεν τρώει από αυτά; να τον πιέσω να τα φαει;
Του πρόσθεσα λαχανικά και τρώει σχεδόν τα πάντα!

Μην σε ανησυχεί καθόλου που δεν τρώει τους ηλιόσπορους. Αφού τρώει τα λαχανικά που του προσφέρεις και το κεχρί θα είναι μια χαρά. Μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις και πέλλετς στη διατροφή του.
 
Τέλειος ο Μήτσος! Να σας ζήσει! Αφού έχει τόσο πλούσια διατροφή δεν νομίζω να παίζει ρόλο ο ηλιόσπορος. Εμείς αμάν κάνουμε να φάει λαχανικά το μπάτζι μας. Όσο για το ξυλάκι νομίζω ότι τον πάτε για παντρειά! Μήπως να του κάνετε κανένα συνοικέσιο; 🤣
 
@Φοίβος ποιο πελλετ δηλαδή; οχι τους σπόρους που του παιρνω; έχει κ άλλη κατηγορία τροφής; αυριο έλεγα να παραγγείλω τροφές οπότε αν μπορέσεις πες μου να του παρω και απ αυτό!
[automerge]1699222861[/automerge]
@KONSTANTINOS MICHAIL ευτυχώς ο γλυκούλης δεν με δυσκόλεψε καθόλου! Μόνο στις φακες κόλλησε λιγάκι του έδινα στις αρχές και τις πετουσε κάτω έριχνε το μπολάκι του. Τώρα έγινε το αγαπημένο του γιατί πεισμωσα να αρχίσει να το τρωει😂
Σκεφτόμουν να του πάρω και μια θηλυκιά όμως δεν ξέρω αν θα ταιριάξουν ή αν θα υπάρχει προτίμηση στο τρίτο πρόσωπο της σχέσης τους (το ξυλάκι 🤣🤣)
 
@Elenii δες λιγάκι αυτό:

 
@Stavros τέλεια σε ευχαριστώ παρα πολυ! Θα του δοκιμάσω και αυτά εφόσον τρώει τα πάντα σίγουρα θα του αρέσουν κι αυτά
 
Back
Top