Γενικά Το κοκατίλ μου είναι αρσενικό η θηλυκό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
Απο τοτε που το αγορασα εχω αυτη την απορια! Εγω νομιζω οτι ειναι αρσενικο! Ο δισταγμος μου οφειλεται στο οτι μετα απο την πτερορροια που περασε αλλαξε το χρωμα της ουρας του και απο κατακιτρινο εγινε κιτρινο με πολλα γκρι μικρα στιγματα😱 και επειδη σκεφτομαι να του παρω ταιρι! Επισυναπτω μερικες φωτογραφιες απο το σωμα του και απο το κατω μερος της ουρας!
 

Συνημμένα

  • DSC00093.webp
    DSC00093.webp
    63,2 KB · Προβολές: 196
  • DSC00094.webp
    DSC00094.webp
    67,5 KB · Προβολές: 163
  • DSC00104.webp
    DSC00104.webp
    40,5 KB · Προβολές: 158
Φωτη τι ηλικια εχει το πουλακι; Τα pied απ'ότι εχω διαβασει ειναι τα πιο δυσκολα για να καταλαβει κανεις το φυλο οπτικα. :) Ενα θηλυκο κανονικα εχει λευκα η κιτρινα σημαδια η ραβδωσεις στα σκουρα φτερα κατω απο την ουρα και τις φτερουγες. Στο δικο σου ομως με ανοιχτοχρωμη ουρα αυτο ειναι λιγο δυσκολο να το καταλαβεις. Aν σε αφηνει να το πιασεις και εχει καποιο σκουρο φτερο στην ουρα κοιταξε εκει αν εχει στιγματα η ραβδωσεις. Αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι σε αυτη τη μεταλλαξη αυτο που ειναι καλυτερο να κανει κανεις ειναι να παρατηρησει τη συμπεριφορα.
Το ακους να σφυριζει; Τι ηχους κανει; Εαν κανει συχνα σαν θυμωμενη γατα οταν φοβαται η κατεβαινει γρηγορα στο πατωμα τοτε εχει πιο πολλες πιθανοτητες να ειναι θηλυκο. Αν "κορδωνεται" περισοτερο και σφυριζει πολυπλοκα τοτε πιθανοτερο να ειναι αρσενικο. Τα θηλυκα κοκατιλ γενικα ειναι πιο ησυχα.

Επισης εχω την εντυπωση πως το δικο σου ειναι cinnamon pied αν και ο φωτισμος της φωτο δεν βοηθαει πολυ. :)

Ριξε μια ματια και σε αυτα...
Cockatiel Mutations

Cockatiel Mutation & Sexing the Cockatiel
 
Παλια εκανε αυτο που λες, σαν γατα δηλαδη.. Τωρα το χει σταματησει! Κελαιδαει παρα πολυ! Ειδικα το καλοκαιρι ειχε τρελαθει. Σφυριζει σχεδον συνεχεια αν και τους 2 τελευταιους μηνες εχει σταματησει τα πολλα σφυριγματα! Εκανε το καλοκαιρι ενα περιεργο ''χορευτικο'' δηλαδη πηδουσε στα κλαδακια σφυριζε και κατεβαζε το κεφαλι πανω κατω! Σαν να θελε να εντυπωσιασει καποια θηλυκια που δεν υπηρχε! Την ηλικια του δυστυχως δεν την ξερω γιατι δεν φοραει δαχτυλιδι! Αλλα φανταζομαι οτι για να αλλαξε χρωμα στην πρωτη του πτερορροια που το χα εγω πρεπει να ναι 1,50-2 χρονων! Παλια η ουρα του ηταν σκετο κιτρινο! Επιδης αν και δεν φαινεται πολυ στις φωτογραφιες εχει πολυ μεγαλα και κατακοκκινα μαγουλα πραγμα που δεν εχω δει σε αλλο κοκατιλ!
 
H oura tis thilikias prepei na exei mikres orizontes gramoules ki oxi mikres telies opos exei to cockatiel tou Foti... Pistevo oti arseniko prepei na ne...
...Foti, an mporis vale mas foto tis uras prin na allaksei xroma...
 
To αρσενικο κανει γενικα πιο "σφυριχτους" ηχους ενω το θηλυκο πιο "τσιριχτους".


Bαλε αν θελεις στο youtube μερικα βιντεακια και θα δεις τις διαφορες. :)
 
H oura tis thilikias prepei na exei mikres orizontes gramoules ki oxi mikres telies opos exei to cockatiel tou Foti... Pistevo oti arseniko prepei na ne...
...Foti, an mporis vale mas foto tis uras prin na allaksei xroma...


Απο την κατω μερια δεν εχω μονο απο την πανω... Αν και ηταν το ιδιο χρωμα και απο την πανω μερια και απο την κατω!
 

Συνημμένα

  • δγνν.webp
    δγνν.webp
    40 KB · Προβολές: 114
Απο το χρωμα δεν μπορουμε να καταλαβουμε τιποτα;Ειναι δυνατον να χει τετοια μαγουλα και τοσο κιτρινο πανω του και να ναι θηλυκο; Μαλλον θα του κανω τεστ dna για να μαι σιγουρος!
 
Απο το χρωμα δεν μπορουμε να καταλαβουμε τιποτα;Ειναι δυνατον να χει τετοια μαγουλα και τοσο κιτρινο πανω του και να ναι θηλυκο; Μαλλον θα του κανω τεστ dna για να μαι σιγουρος!

Φωτη οσα site διαβασα λενε οτι στα pied δεν μπορεις να καταλαβεις το φυλο τους απο το χρωμα τους, αν δεν εχουν καποιο μαυρο φτερο στην ουρα οπου θα μπορεις να παρατηρησεις την υπαρξη λευκων η κιτρινων κουκκιδων η γραμμων. Σε ολα ελεγε οτι γι αυτη τη μεταλλαξη οπως και για αλλες 2-3 το test DNA ειναι η σιγουρη λυση.:)
 
Κανονικα το φυλο το ξεχωριζεις απο το εσωτερικο της φτερουγας! Το αρσενικο εχει κιλιδες στη μιση φτερουγα (στα πρωτα φτερα) οταν ειναι νεαρο και οταν μεγαλωνει αυτες φευγουν εντελως! στο θυλικο υπαρχουν κιλιδες σε ολα τα φτερα οταν ειναι μικρο και οταν μεγαλωνει βλεπεις μια χοντρη γραμμη σε ολο το φτερο. Απο κει βλεπεις και την ηλικια του πουλιου! Επλιζω να σε βοηθησα! αμα θες σου στα λεω και πιο αναλητικα και με φωτο
 
Δεν το πολυκαταλαβα αυτο που ειπες...Αν μπορεις να βαλεις μερικες φωτογραφιες...
 
Back
Top