Ασθένειες Το κοκατίλ μου κάνει διάρροια και εμετό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chica
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chica

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
1
Πόλη
Κατερίνη
Καλησπέρα,
Το κοκατίλ χθες άρχισε να κάνει εμετό το κεχρί που είχε φάει λίγα λεπτά πριν (μέσα στην ημέρα είχε φάει κ λίγο καθαρισμένο καρότο). Περίπου 5-6 φορές σε διάστημα μιας ώρας (όταν ήταν πάνω μου). Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πτηνίατρο, πρότεινε να την αφήσουμε έως σήμερα με λίγο κεχρί για φαγητό και να την παρατηρούμε.
Ωστόσο, σήμερα το πρωί, ενώ έφαγε με όρεξη σπόρους (χωρίς ηλιόσπορο) και ήπιε νερό, έκανε ξανά εμετό. Επιπλέον, οι κουτσουλιές ή θα είναι και λίγο πράσινες-λαχανί ή θα κάνει διάρροια.
Οπότε πήγαμε στον πτηνίατρο και μας έδωσε το gambazin (ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού σε 1λίτρο νερό) για να το πίνει για 5 μέρες και να τρώει τους σπόρους που της αρέσουν.
Κάθεται στους ώμους μας όπως της αρέσει, παίζει με τα πράγματα γύρω της αλλά όταν κοιμήθηκε στον ώμο έβαλε τη μύτη στα πούπουλα της, κάτι που δεν το έχει ξανά κάνει πάνω μας. Ίσως κοιμάται λίγο περισσότερο από πριν και είναι λίγο πιο φουσκωμένη. Στο σπίτι έχει περίπου 20 βαθμούς.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να της φτιάξω να φάει, που θα βοηθήσει την κατάσταση; Γνωρίζει κάποιος περισσότερα για το συγκεκριμένο φάρμακο;
 
Υπάρχει κάτι που μπορώ να της φτιάξω να φάει, που θα βοηθήσει την κατάσταση;
Από την στιγμή που παίρνει αντιβίωση καλύτερα να τρώει μόνο τους σπόρους της βασικής τροφής.

Γνωρίζει κάποιος περισσότερα για το συγκεκριμένο φάρμακο;
Είναι αντιβιοτικό για λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.
Για ένα πουλάκι είναι δύσκολο στην εφαρμογή της δοσολογίας του.
Είναι φάρμακο για εκτροφείς.
Στις οδηγίες αναφέρει για θεραπεία ένα κουταλάκι του γλυκού 5gr σε 2lt νερό.
Ο γιατρός σου είπε 5 gr σε ένα λίτρο νερό.
Ακολουθώντας τα δεδομένα του γιατρού θα πρέπει να το διαιρέσεις τουλάχιστον πενήντα φορές δηλαδή θα βάλεις 0,1 gr του φαρμάκου σε 20 ml νερό για να έχει νόημα η θεραπεία.
 
Back
Top