Αναπαραγωγή Το κοκατίλ μου κάνει τα αυγά στον πάτο του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anageos7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anageos7

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2016
Μηνύματα
15
Πόλη
Πετρούπολη
Καλημέρα σας. Το κοκατίλ μου έχει κάνει 3 αυγά στον πάτο του κλουβιού, φωλιά έχει στηθεί αλλά δεν μπαίνει μέσα. Το πρώτο το βρήκα σπασμένο ενώ τα άλλα τα έχω πάρει και τα έβαλα μες την φωλιά μήπως μπει, λάθος μου;
 
Γράψε μας τα ακόλουθα:
  1. Τι φωλιά είναι; Μπορείς να μας πεις διαστάσεις;
  2. Πότε μπήκε η φωλιά στο κλουβί; Πόσο πριν κάνει τα αυγά;
  3. Υπάρχει αρσενικό στο ίδιο κλουβί;
  4. Κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στη διάθεση του κοκατιλ, ώστε να λαμβάνει το απαιτούμενο ασβέστιο
  5. Πόσες ημέρες κάνει αυγά; Σήμερα ας πούμε έκανε άλλο αυγό; Εχθές; Είναι συνεχόμενη η γέννα (κάθε διήμερο κι αυγό)
  6. Το κλουβί μετακινείται τώρα που το πουλί βρίσκεται σε ωοτοκία;
  7. Το κοκατιλ, τι κάνει τώρα που πήρες τα αυγά; Κάθεται στο σημείο που τα είχε κάνει;
Όχι, δεν νομίζω ότι έκανες λάθος που έβαλες τα αυγά στη φωλιά. Αλλά αν δεν την έχει για φωλιά του, δεν νομίζω επίσης ότι θα πάει να τα κλωσήσει...χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για το τελευταίο.
 
Κόκκαλο υπάρχει, αρσενικό υπάρχει, η φωλιά είναι ξύλινη στις διαστάσεις 28/16/16. Ξεκίνησε την Κυριακή που είδα το σπασμένο κ σήμερα το πρωί έκανε το τρίτο της κ η φωλιά μπήκε από την Κυριακή που είδα το σπασμένο κ το κλουβί δεν μετακινειτε. Όχι δεν κάθεται στο μέρος που το έκανε είναι ευδιαθετο τρώει Όλα κανονικά.
 
Καλημερα! Εφοσον δεν ειχε φωλια λογικο που τα εκανε στο πατο του κλουβιου! Καλα εκανες και τα εβαλες στη φωλια κατα τη γνωμη μου τα αυγα! Το θεμα ειναι αν θα μπουνε στη φωλια! Αν μπουνε πολυ πιθανο να συνεχισει να κανει κ το επομενο στη φωλια και να τα κλωσσησει. Πρεπει να αισθανθουν ασφαλεια για να μπουνε στη φωλια! Πρωτα μπαινει ο αρσενικος και ελεγχει και μετα η θυληκια!
 
Στο συγκεκριμένο είδος...η φωλιά ελέγχεται πρώτα από το αρσενικό και μετά επιτρέπεται η είσοδος του θηλυκού στη φωλιά.
Εφόσον μπήκε η φωλιά στο κλουβί, μετά τη γέννηση του πρωτου αυγού και αφού ξεκινησε η ωοτοκία του θηλυκού... Δυσκολα θα προχωρήσει η γέννα μέσα στη φωλιά.
Περιμένεις να κάνει το κύκλος της η μικρή και να ολοκληρώσει η γέννηση των αυγών και μετά από λίγο καιρό θα προσχωρήσουν στην επόμενη γέννα και μέσα στη φωλιά.
Τοποθετησε την κάπου σταθερά και ευκολα προσβάσιμη έξω από το κλουβί... Βάλε πριονίδι και όταν αρχίσει ο αρσενικός να την εξερευνα θα αρχίσει και η σωστή διαδικασία αναπαραγωγής του ζευγαριου...
 
Με τα δεδομένα που θέτει ο Ζάχος στο ποστ 4 και με δεδομένα τα αυγά στη φωλιά, δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις να έλξεις με κάποιον τρόπο τον αρσενικό μέσα στη φωλιά. Π.χ. ένα τσαμπί κεχρί μίλετε ή ό,τι άλλο τρελαίνονται να τρώνε δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βρίσκεται σχεδόν (αλλά όχι ολοκληρωτικά) μέσα στη φωλιά, δλδ, να εξέχει λίγο απ΄έξω (ελάχιστο) και το κυρίως τμήμα να είναι μέσα και να το δει. Τα αυγά ας μπουν στην άκρη, για να μην σπάσουν ή τέλος πάντων σε σημείο που θα θεωρήσεις ότι τα πουλιά δεν θα πατήσουν για να φάνει την τροφή αν μπουν μέσα στη φωλιά.
 
Ευχαριστώ πολύ! Κεχρι έβαλα να τα ελξω αλλά έφαγαν όσο ήταν έξω κ πρώτα πήγε ο αρσενικός. Τα αυγά τα έχω βάλει στη λακουβιτσα που έχει η φωλιά. Θα βάλω κ λίγο πριονιδι κ θα περιμένω. Κ η φωλιά είναι σε σταθερό σημείο απ'έξω από το κλουβί.
 
Καλησπέρα του 13 κ του 14 είναι. Μαζί είναι από το 14 που τα έχω. Δεν τα έχω δει να ζευγαρώνουν. Πέρυσι μου είχαν κάνει ένα αυγό και μέτα δεν συνέχισαν.
 
Ειναι σωστα προετοιμασμενα τα πουλακια διατροφικα; Μηπως δεν ειναι δεμενο το ζευγαρι; Μπορεις να μας βαλεις φωτο απο τα πουλια; για να δουμε μπας και ειναι και τα δυο θυληκα; Το λεω γιατι, τα εχεις αρκετα χρονια και μου κανει λιγο εντυπωση αυτη η συμπεριφορα. Δαχτυλιδια εχουν στο ποδι για να δουμε ετος γεννησης η ηλικια γνωριζεις;
 
Το οτι ειναι αρσενικο και θυληκο δε σημαινει οτι ειναι απαραιτητα και ζευγαρι! Δεμενο ζευγαρι εννοεουμε οτι τα εχουν βρει, ταιζονται, καθαριζονται, κοιμουνται μαζι!
 
Καλημέρα. Έκανε ένα ακόμα την Πέμπτη αλλά δεν έχουν μπει μέσα.
το δεξια το περλακι ειναι κοριτσακι σιγουρα το αλλο δε μπορω να καταλαβα γιατι ειναι pied αλλα απο το στησιμο θα ελεγα αρσενικο!
 
Back
Top