Φροντίδα Το κοκατίλ μου κρύβεται και φοβάται

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους παιδιά!Έρχομαι μετά από 2 μήνες παραμονής στο σπίτι να γράψω για την πρόοδο της μικρής μας κοκατιλίνας.Από τότε που τη φέραμε σπίτι δεν σταματάει να φοβάται και να ρουθουνίζει. Όταν τη βγάζουμε έξω πάει κ κρύβεται πίσω από αντικείμενα και μας παρακολουθεί από μακρυά. Επίσης φοβάται πολύ τον άλλο μας κοκατιλίνο ίσως γιατί κάποιες φορές έχει πάει να ανέβει επάνω της.Αλλά και όταν της τραγουδάει και πάει κοντά της αλλάζει δρόμο!Βέβαια όταν τον χάσει από τα μάτια της τον φωνάζει επίμονα! Ασχολούμαστε συνέχεια μαζί της και προσπαθούμε να την προσεγγίζουμε αλλά δυστυχώς... Έχω διαβάσει περιπτώσεις με πουλάκια που κάνανε ακόμη και χρόνια να έρθουν κοντά με τον ιδιοκτήτη αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εκτός από υπομονή; Ποιος ο λόγος που είναι τόσο τρομαγμένη;
 
Ποιος ο λόγος που είναι τόσο τρομαγμένη;
Αυτό Μαίρη μου μόνο αυτός που σου την πούλησε μπορεί να στο πει και απ' ότι θυμάμαι είναι εκτροφέας.
Εντάξει είπαμε κάθε πουλί έχει την δική του ψυχολογία και πολλά είναι φοβιτσιάρικα. Δεν ξέρω τι φταίει στην δική σου με τόσες προσπάθειες που κάνετε.
 
Αυτό Μαίρη μου μόνο αυτός που σου την πούλησε μπορεί να στο πει και απ' ότι θυμάμαι είναι εκτροφέας.
Εντάξει είπαμε κάθε πουλί έχει την δική του ψυχολογία και πολλά είναι φοβιτσιάρικα. Δεν ξέρω τι φταίει στην δική σου με τόσες προσπάθειες που κάνετε.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο τρόπος της προσπάθειας και η πίεση που πιθανόν να δέχεται;
Μήπως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και μικρότερα βήματα;
 
Το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, η Μαίρη έχει και άλλο πουλάκι και έχει εμπειρία. Είναι δύσκολο το πουλί που της έτυχε. Και πάλι καλά που "έπεσε" στην Μαίρη γιατί αυτά που της είπαν δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και η κοπέλα το "παλεύει" όσο μπορεί.
 
Το οτι εχετε και αρσενικο που μερικες φορες ανεβαινει (προσπαθει) να ανεβει πανω της, ισως σχετιζεται..
 
Έτσι όπως τα λές είναι Μαράκι.. Έχουμε δοκιμάσει κάθε τρόπο και με πολλή λαχτάρα και καθημερινή ενασχόληση.. Ο εκτροφέας ισχυρίζεται ότι το πουλακι ήταν ήμερο με τον πατέρα του και ανέβαινε και πάνω του πράγμα που αδυνατώ να φανταστώ και ο λόγος είναι πως έχει σοκαριστεί που άλλαξε περιβάλλον ή ότι είχε δεθεί πολύ με κάποιο από τα αδέρφια του... Εκπλήσσεται όταν ακούει ότι δεν έχει προσαρμοστεί εδώ... Θα την τρόμαξε και ο Λούφης με τα ανεβοκατεβάσματα αλλά τα επιτηρούμε όταν είναι έξω μαζί και το εμποδίζουμε αυτό να συμβεί... Το παράξενο είναι ότι τον ακολουθεί και τον μιμμείται σε πολλά ενώ τον φοβάται παράλληλα...
 
Αυτό ακριβώς, το πουλάκι το πήρες φοβισμένο και αυτό πρέπει να το δεχθείς ότι σου είπε ψέματα και τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να εξοικειώνεται μ' εσάς και το άλλο πουλάκι. Θα χρειαστεί υπομονή κι επιμονή. Εγώ πιστεύω ότι ο Λούφης θα βοηθήσει σ' αυτό. Έχετε δρόμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
 
Και γω πιστεύω ότι θα βοηθήσει γιατί είναι αξιολάτρευτο και σπάνιο πουλάκι! 🙂(Πρέπει να ανεβάσω ένα καινούριο βιντεάκι κάποια στιγμή να δείτε τα νέα του σκέρτσα):)Βλέποντάς μας πόση οικειότητα έχουμε με τον μικρό, σιγά σιγά εύχομαι να ηρεμήσει και εκείνη.. Μας στεναχωρεί που τη βλέπουμε έτσι και ελπίζουμε να αλλάξει..
 
Θ' αλλάξει σίγουρα, θέλει τον χρόνο της είναι και μικρή. Φαίνεται η καημένη από την στάση του σώματος ότι φοβάται :)
 
Back
Top