Φροντίδα Το κοκατίλ μου με φοβάται

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lino
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lino

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Θεσσαλονίκη
το κοκατίλ μου με φοβάται. Μου το εχουν χαρίσει και δεν ξέρω αν είναι εξημερωμένο. Πως μπορώ να το καταλάβω;
 
Καλησπέρα σου! Καλως ορισες στο φορουμ και να χαιρεσαι το κοκατιλακι σου!
*Ποσες μερες τον εχεις;
*αυτοι που σου τον χαρησαν που τον ειχαν;
*τον προσεχαν καθόλου;
*γιατι στο χαρησαν;
*μηπως δεν ειχαν ασχοληθει αρκετα;
Το οτι σε φοβαται ειναι ενα δειγμα οτι δεν ειναι ημερο αλλα δεν εινια και το μοναδικο για να βγαλουμε αμέσως συμπερασμα! Σκεψου οτι εινια σε εναν νεο χωρο τωρα τον οποίο δεν τον εχει συνηθήσει.. Οπότε και εξημερωμενο να ναι απλα φοβαται αυτη την "αλλαγη"... Μιλησε μας λιγο για το πουλακι και αν μπορεις καμια φωτο ανεβασε.. Θα βοηθησει τους πιο εμπειρους...
 
ευχαριστώ πολύ. Το κοκατίλ μου το έχω περίπου 10 μέρες. Αυτοί που μου τον χάρισαν είχαν άλλα πουλιά και δεν το ήθελαν. Δεν ξέρω πόσο καιρό τον είχαν και πόσο ασχολήθηκαν μαζί του. Πάντως για να πώ την αλήθεια και εγώ δεν έχω πολλές ώρες για να ασχοληθώ αλλά προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο να του μιλάω τουλάχιστον. Του αγόρασα παιχνιδάκια για να έχει κατι να ασχολείται τις ώρες που λείπω από το σπίτι. Προσπάθησα να του δώσω να φάει από το χέρι μου (έξω από το κλουβί) αλλά φοβόταν.
 
Μαλλον δε το πρόσεχαν και πολυ αυτοι που στο εδωσαν.. Οποτε προκειται για ενα παραμελημενο πουλακι!Λοιπον συνεχησε να του δινεις λιχουδιες (φρουτα, λαχανικα, κ. Α) απέξω απο τα καγκελα και καποια στιγμη θα ερθει αν φαει..υπομονη! Οταν ερθει εδω θα ειμαστε και θα ακουσουμε τα ευχαριστα νεα... Μετα ερχεται το επομενο σταδιο για να εξημερωθει...χορευεις γυρω απο το λευκο πυργο οταν θα εχει πανσελοινο και τρεχεις ολη την παραλια αλλα μη σε ζαλιζω τωρα με το δευτερο σταδιο θα στα πω στην πορεια...😀! Θέλει να ασχολεισαι τουλαχιστον 2 ωριτσες καθημερινα και καλο θα ηταν να εχεις το κλουβι σε χωρο που βρίσκεσαι την περισσοτερη ωρα της ημερας. Γιατι τη νυχτα του εισαι αχρηστη.. Θελει τουλαχιστον 10 ωριτσες υπνο... Και οταν λεμε υπνο εννουμε υπνο... Μη περιμενεις να σου κανει, σσσσσσστττ, σκεψου οτι εινια η κομπλεξικη γειτονισσα... Αν δε κοιμαται καλα και δεν εχει και την καταλληλη φροντιδα, προσοχη, αγαπη.. Θα του βγει σε αναρμοστη συμπεριφορα, φωνες... Κακο.. Τσιμπηματα!
 
10μερες ειναι πολυ λυγο κατσε να σε μαθει πρωτα και να το μαθεις και εσυ για αρχη προσπαθησε να φαει απο το χερι σου για να σε εμπιστευτει...
 
προσπαθώ κάθε μέρα να του δώσω να φάει από το χέρι μου αλλά μώλις πηγαίνω το χέρι μου κοντά του απομακρύνεται. Θα συνεχίσω να προσπαθώ, ελπίζω ότι θα τα καταφέρω.
 
Δωστου κατι που του αρεσει πολυ και δεν το εχει συνεχεια στην ιαθεση του, παρα μονο απο σενα!
Αν ειναι ληγουρακι θα ενδωσει!
 
Back
Top