Διατροφή Το κοκατίλ μου πέφτει με τα μούτρα στην τροφή για ώρες

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους! Το κοκατίλ μου είναι 5 μηνών. Του δίνω συσκευασμένους σπόρους της vitacraft. Επίσης έχουμε αρχίσει λαχανικα, φρούτα και αυγοτροφή.. Τα δοκιμάζει όλα από λίγο και μετά τα αγνοεί όμως όταν τελειώσουν οι σπόροι του κάνει σαν τρελο και τη στιγμή που του βάζω τρώει με λαιμαργία για ώρες! Παιχνιδάκια του έχω πάρα πολλά στο κλουβί για να ασχολείται και έξω τον βγάζω 2-3 φορές τη μέρα να ξεμουδιάζει και να παίζει! Αναρρωτιέμαι γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά της λαιμαργίας; Είναι ο χαρακτήρας του έτσι; Τι άλλο μπορώ να κάνω;Είναι σωστό να τρώει τόσο πολύ;
 
Καθεται δηλαδη πανω απο το δοχειο της τροφης και τρωει μεχρι να το αδειασει;
 
Φαντάσου ότι δεν του βάζω μεγάλη ποσότητα αλλά το 1/3 του δοχείου και ναι σχεδόν το αδειάζει! Τώρα έτρωγε για 45 λεπτά περίπου!
 
Λίγο πριν το σούρουπο θ' αδειάζεις την ταίστρα και θ' αφήνεις ένα τσικ τροφής τόσο για να νοιώθει ασφαλές. Το πρωί θα του δίνεις πρώτα τα χορταρικά του και αφού τα φάει θα του βάζεις τροφή στην ταίστρα.
Αν οι κουτσουλιές του είναι εντάξει καθώς και η γενικότερη συμπεριφορά του δείχνει υγεία, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει γιατί θα σου γίνει χοντρούλικο.
Βάζε ημερήσια δόση τροφής όσο χωράει μια αυγοθήκη. Είναι επαρκής ποσότητα. Αν κάνει φασαρία και βλέπεις ανησυχία, αφού περάσει κάποια ώρα βάλε ελάχιστη ακόμα ποσότητα. Κάνε κάποια δοκιμαστικά, παρατήρησέ το σχολαστικά, τσέκαρε το στήθος του να δεις αν προεξέχει η καρίνα, που σημαίνει τρώει αλλά δεν αποδίδει η τροφή, άρα (που το απεύχομαι ) κάτι έχει και ξαναενημέρωσέ μας.
 
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου Μαράκι και θα τα ξαναπούμε αν δω κάτι ανησυχητικό... Τις κουτσουλιές τις παρατηρώ καθημερινά και είναι εντάξει... Είναι πολύ δραστήριος, παίζει, κελαηδάει... αλλά δεν θέλουμε να μας γίνει χοντρούλης 😛 Ευχαριστώ πολύ!
 
Καλησπέρα παιδιά!Έρχομαι μετά από μέρες να ξανανοίξω το συγκεκριμένο θέμα με την τροφή! Αρχικά να τονίσω ότι η συμπεριφορά του κοκατίλ μου είναι φυσιολογικότατη, όπως και οι κουτσουλιές, η στάση του σώματος του και η καρίνα του! Του έχω λιγοστέψει την ποσότητα των σπόρων και του τα ανακατεύω με λαχανικά, χόρτα ή φρούτα.. Διαλέγει βέβαια τα σπόρια αλλά τσιμπώντας κάτι τρώει και από τα υπόλοιπα... Δεν το έχω ξαναδεί όμως να κάνει έτσι με την τροφή! Όταν δει το σακουλάκι χτυπιέται πάνω κάτω στο κλουβί, σκοτώνεται να ανέβει στην ταίστρα πριν καλά καλά του την τοποθετήσω και δεν σηκώνει κεφάλι μέχρι να την αδειάσει!(όταν περιέχει σκέτα σποράκια)Πλέον είμαι φειδωλή στην ποσότητα που του βάζω. Συμπληρώνει μια αυγοτροφή αλλά του τη χωρίζω 3 φορές τη μέρα γιατί είμαι σίγουρη ότι αν του βάλω παραπάνω θα την εξαφανίσει! Μπορεί και να ανησυχώ άδικα αλλά με τόση μανία δεν θυμάμαι να έτρωγε ποτέ!
 
Back
Top