Ασθένειες Το κοκατίλ μου πίνει πολύ νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anemona
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anemona

PB New Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2019
Μηνύματα
19
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.Εδώ και περίπου καμιά δεκαριά μέρες έχω παρατηρήσει ότι το ένα από τα δύο μου κοκατίλ πίνει πολύ περισσότερο νερό από ότι πριν.Δεν έχω παρατηρήσει όμως τίποτε άλλο διαφορετικό φαίνεται μια χαρά ΄όπως πριν τρώει κανονικά είναι ζωηρός φωνακλάς όπως πάντα !Υπάρχει περίπτωση ενώ δείχνει υγιέστατο να έχει κάτι?διάβασα κάτι ότι κάποια πουλάκια που πίνουν πολύ νερό έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους και ανησύχησα!
 
Μπορεί απλώς να ζεσταίνεται αλλιώς μπορεί να έχει όντως πρόβλημα με τα νεφρά του. Μπορείς να μας πεις λίγο τον τρόπο ζωής των πτηνών σου. Για επιβεβαίωση του προβλήματος θα επισκέπτομουν πτηνιατρο.
 
στην διατροφή δεν άλλαξε κάτι αλλά σήμερα τελικά πρόσεξα ότι δεν τρώει τόσο πολύ όσο πριν και οι κουτσιλιες ειναι μαλον νερουλες
και σημερα ειναι πολυ υπερκινητικος!
[automerge]1648369966[/automerge]
τα εχω και τα δυο μαζι στο ιδιο κλουβι καμια φορα οταν τα χωριζω ειδικα το αλλο παρολο που και αυτο ειναι αρσενικο τον ζηταει πολυ και δεν ηρεμει
 

Συνημμένα

  • κοκατιλ κουτσιλιεςIMG_20220327_105128.webp
    κοκατιλ κουτσιλιεςIMG_20220327_105128.webp
    92,2 KB · Προβολές: 29
  • κοκ.κουτσIMG_20220327_105141.webp
    κοκ.κουτσIMG_20220327_105141.webp
    35,9 KB · Προβολές: 31
Η κατασταση που βρίσκεται το κλουβί από άποψη καθαριότητας δεν βοηθά να βγει κάποιο συμπερασμα οπότε αν βασιστούμε σε αυτά που αναφερεις(μειωμένη πρόσληψη τροφής,αυξημένη πρόσληψη νερού και ενδεχόμενη διάρροια) νομίζω είναι επαρκή στοιχεία για μια επίσκεψη σε γιατρό.
 
Περίμενα ότι θα σχολιαστεί ότι είναι βρώμικο αλλά το καθάρισα εχτές το βράδυ και σήμερα το πρωί έβγαλα την φωτό...μαλον κουτσιλισαν πολύ για την χρονική διάρκεια που έχει να καθαριστεί! Κι αυτό ίσως λέει κατι

Μένω σε μικρή πόλη και πτηνολογος ούτε για πλάκα την τελευταία φορά που το πήγα κάπου έβγαλε το βιβλίο και διάβαζε όπως θα έκανα κι εγώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Περίμενα ότι θα σχολιαστεί ότι είναι βρώμικο αλλά το καθάρισα εχτές το βράδυ και σήμερα το πρωί έβγαλα την φωτό...μαλον κουτσιλισαν πολύ για την χρονική διάρκεια που έχει να καθαριστεί! Κι αυτό ίσως λέει κατι
[automerge]1648377901[/automerge]
Καλησπέρα, από την εικόνα φαίνεται μεγάλη ποσότητα τροφής πεσμένη στον πάτο του κλουβιού. Αν αυτό έγινε σε μια ημέρα, λογικά θα έχεις μεγάλες απώλειες σε τροφή σε βάθος χρόνου.

Τι είδους ταΐστρες έχεις στο κλουβί; Ενδεχομένως να χρειαστεί να τις αλλάξεις.

Εκτός από το γεγονός της απώλειας, είναι σίγουρο ότι σε διάφορες φάσεις θα προσπαθούν να τη φάνε και από κάτω (ότι φτάνουν) και θα έρχονται σε επαφή με ακαθαρσίες που δε θα έπρεπε.

Για το θέμα της υγείας,


Η αμάρα του είναι καθαρή;

Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα το οποίο συνδεόταν και με πολυουρία (μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις αν πραγματικά πίνει πολύ νερό), μόνο από τη στάθμη της ποτίστρας δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, μπορεί να εξατμίζεται, να παίζουν, να προσπαθούν να κάνουν μπάνιο κλπ. Δε σημαίνει ότι λείπει ότι το πίνουν.

Στη δική μου περίπτωση, δε βρέθηκε λύση δυστυχώς, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει με την ίδια ένταση, παρά την αγωγή και σε πρόσφατο έλεγχο που του έγινε δεν βρέθηκε τίποτα ανησυχητικό.(τον Ιούνιο κλείνουν 2 χρόνια).

Για αρχή θα πρότεινα να στείλεις δείγμα κουτσουλιών στο Κτηνιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Κομοτηνής οι οποίοι μπορούν και να σε συμβουλέψουν σε περίπτωση αγωγής και τηλεφωνικά.

Τέλος αυτό που προτείνω, παρότι δεν υπάρχει πτηνίατρος στη περιοχή σου, ο οποίος θα ήταν και ιδανική, ο κλασικός κτηνίατρος - ακόμα και αν διαβάζει κάτι που θα διάβαζες και εσύ - σίγουρα θα καταλάβει κάτι παραπάνω από ότι εσύ. Οπότε μη το υποτιμάς, ζήτα βοήθεια από όποιον μπορεί να σου την προσφέρει.

Εύχομαι τα καλύτερα.
 
η αμαρα του ειναι καθαρη και νερο πινει οντως πολυ γιατι δεν βλεπω μονο την σταθμη εβλεπα κι αυτο να πινει πολυ συχνα νερο πολυ περισσοτερο απο οτι παλιοτερα.του εβαλα στο νερο κατι βιταμινες που εχω ...και το ατιμο το χει κανει κι αλλη φορα δεν ξερω βλεπει το χρωμα εχει καποια μυρουδια το νερο με την βιταμινη δεν παει να πιει
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@anemona Θέλω να τονίσω δυο ακόμη πράγματα στο θέμα της καθαριότητας διότι όσο και να φαίνεται άσχετο με το θέμα που ρωτάς, μπορεί να είναι και η αιτία για τα περισσότερα προβλήματα. Η τροφή μπορεί να σκορπιστηκε σε μια μέρα αλλά η σχάρα του κλουβιού έχει κολλημένες και ξεραμένες κουτσουλιές απο καιρό. Η καθαριότητα δεν περιλαμβάνει μόνο την αλλαγή του χαρτιού. Χρειάζεσαι ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πετσέτα σε χλιαρό νερό με ξίδι ή μια σταγόνα υγρό σαπούνι πιάτων και τρίψιμο της σχάρας μέχρι να γίνει σαν να το πήρες πριν λίγο απο το μαγαζί. Εφόσον ζουν 2 πουλιά στο κλουβί (δεν μπορώ να καταλάβω το μέγεθός του απο τις φωτογραφίες αυτές) η καθαριότητα αυτή πρέπει να γίνεται κάθε μέρα ανελλιπώς. Τα πουλιά απο τη φύση τους δεν έρχονται τόσο κοντά με τις κουτσουλιές τους όσο τα αναγκάζουμε με την διαμονή τους στα κλουβιά που τα κλείνουμε.
 
Back
Top