Διατροφή Το κοκατίλ μου τρώει μόνο σπόρους και ψωμί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης efimia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

efimia

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
17
Πόλη
Λαμία
ο Παρης μου (τον εχω 5 μερες και αγριος ) τρωει ΜΟΝΟ ψωμι ... Και τα σπορακια του. εχω δοκιμάσει αρκετα φρουτα και λιχουδιες αλλα δεν τα πλησιάζει μεχρι στιγμης. το ψωμι το τρωει μονο απο το χερι μου και οχι αν το βαλω στα καγκελα η στο μπολακι του. μια φορα με δαγκωσε καταλαθως και το καταλαβε, αμεσως εβγαλε εναν παραπονιαρικο ηχο και ξαναηρθε να φαει.
 
Γεια σου να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου!
Εφόσον είναι τόσο νέο στον χώρο σου και πάλι καλά που κάνει αυτό. Όμως ψωμί δεν πρέπει να τρώει. Το ψωμί έχει διάφορες φουσκωτικές ύλες που είναι ύποπτες ακόμα και για εμάς τους ίδιους. Καλύτερα λοιπόν να το αποφεύγεις.
Τα πουλάκια στην αρχή είναι διστακτικά να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα. Να διαβάσεις καλά τα θέματα της διατροφής Αρθρα για τη Διατροφή των Πουλιών και να προσπαθήσεις να υπάρχει μία ποικιλία στην διατροφή του.
Δηλαδή συσκευασμένους σπόρους, χόρτα, λαχανικά, φρούτα, αυγό και σουπιοκόκαλο.
Θα επιμένεις και θα τηρείς το πρόγραμμά σου. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσει. Δεν χρειάζεται πίεση.
Για εκπαίδευση και σαν λιχουδιά θα παίρνεις μόνο το κεχρί της φωτογραφίας όχι τα στικς που έχουν σπόρια.
Ό,τι άλλο χρειαστείς, να ρωτήσεις ελεύθερα.
 

Συνημμένα

  • kehri.webp
    kehri.webp
    8,4 KB · Προβολές: 56
σε ευχαριστω Μαρια για την διευκρίνηση. τα φρουτα τα ψιλοκόβω στο μπολακι του. εχω δοκιμασει και ρύζι βρασμένο και μακαρονακια. Ουτε καν τα πλησιαζει. αυτο να το κανω σε καθημερινη βαση; Ποση ωρα να το αφηνω μεσα, γιατι μαυριζουν τα φρουτα.
 
τα μακαρόνια άφησέ τα προς το παρόν, αργότερα όταν έχεις λύσει τα βασικά υπάρχουν εδώ συνταγές ζυμαρικών ειδικές για πουλιά. Ξεκίνα με χόρτα. Τα δοκιμάζουν πιο εύκολα. Τώρα έχει πολλά, σπανάκι, βλίτα, αντίδια κτλ. Επίσης μπορείς να δίνεις χλωρή ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό, το φύλλο και τον ανθό από το μπρόκολο, καρότο κτλ. Τα χόρτα τα κρεμάς με μανταλάκι. Τα φρούτα και λαχανικά ενδέχεται να μην τα τρώει ψιλοκομμένα κάνε δοκιμαστικά με διάφορους τρόπους προσφοράς.

Κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα. Τα φρούτα θα τα βάζεις το πρωί και θα τα βγάζεις νωρίς το απόγευμα. Θα τα αφήνεις γύρω στις 6-7 ώρες.
 
Back
Top