Φροντίδα Το κοκατίλ μου τσιμπάει τις τρίχες από τα χέρια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Macisseg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Macisseg

PB New Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2018
Μηνύματα
53
Πόλη
Χαλκίδα
Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια απορία αλλά ίσως οι έμπειροι εδώ μέσα να βάλουν τα γέλια, ωστόσο εγώ θα την παραθέσω! Ο Ρόκυ όταν τον έχω στα χέρια, τσιμπάει τις τρίχες από τα χέρια μου και δεν ξέρω αν αυτό είναι κακό για τον μικρό μου φίλο!
Να ανησυχήσω ή όχι;
Ευχαριστώ!
 
Κι εσύ με τρίχες στα χέρια έτσι;
Ο Ερνέστο φίλε μου μου κάνει κανονική αποτρίχωση.
Τα νέα που μας λες ειναι πολυ καλα. Σε διάλεξε για φιλαράκι του και σου κάνει ότι θα έκανε στο συντροφό του, σου περιποιείται τα "πούπουλα".
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρά τα πάτε δηλαδή. Όλοι τα ίδια τραβάμε τελικά. Η κοκατιλινα μου τρελαινοταν να ξεχωρίζει μια μια τις τρίχες από τα μαλλιά μου και να τις ανεβοκατεβαζει στο ράμφος για να ακούει τον χαρακτηριστικό ήχο "τσικ τσικ". Την ίδια στιγμή μου έκανε ποδολουτρο η σκυλίτσα μου. Φουλ περιποίηση.
 
Νομίζω είναι μικρό ακόμα το δικό σου οπότε καλά κάνεις και χαίρεσαι μεν, ετοιμάσου για μερικές "τρύπες" στα χέρια δε, καθώς ακόμα μαθαίνουν και "δοκιμάζουν" τη δύναμη του ράμφους τους 😛
Αλλά ακόμα κι αυτό είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.
 
Κάτι ακόμα, αυτονόητο μεν, αλλά καλό να αναφέρεται.
Τα χέρια, καθως και τα μαλλιά μας είναι απ' τα πιο βρώμικα σημεία του σώματός μας. Καθημερινά εκτεθειμένα σε χίλια δυο. Καλό είναι λοιπόν πριν αφήσουμε τους φτερωτούς μας φίλους να παίξουν με αυτά, να έχουμε προβεί σε συστηματική και εντατική καθαριότητα :)
 
Δεν είναι κάτι παράξενο... Το κάνουν και αυτό σημαίνει οτι υπάρχει μεταξύ σας επαφή.

**ερωτηση εκτός θέματος ίσως...
Το πουλάκι στη φωτο προφίλ είναι που μιλάμε;
Είναι σίγουρα αγορι; Και αν βλέπω καλά έχει κομμένα φτερά από τη 1 φτερούγα μόνο;
 
Καλημέρα vagelis76. Ναι γι αυτό μιλάμε. Το έχω 10 μέρες περίπου, το πήρα για αρσενικό και την φτερούγα του την είχε κομμένη από τον πωλητή αλλά αυτό στα δικά μου χέρια δεν θα ξαναγίνει! Είναι περίπου 3 μηνών (με βάση τα λεγόμενα του πωλητή)
 
Κακώς πωλητης που έχει αυτη τη σταση στα πουλάκια που παράγει... Με το τρόπο αυτό του δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στα πετάγματα πάρα αν του έκοβε τα φτερά και από τις 2 φτερούγες...
Φαντάζομαι θα προσπαθεί να πετάξει το καημένο και θα κάνει τούμπες ή στροφές, μη έχοντας ισορροπία.
Θέλει προσοχή στα πετάγματα μη τραυματιστεί και θα έλεγα να το αποφεύγετε γιατί θα στρεσάρεται... Μέχρι να βγουν ξανά τα φτερά του.
Αν ήμουν στη θέση σου δε θα έδινα βάση στα λεγόμενα του γιατι δε νομίζω οτι γνωρίζει και πολλά...
Το πουλάκι φαίνεται κορίτσι... Αν στη πορεία χάσει τις περλες του. Έχει πιθανότητες να είναι και αγόρι.Αλλά εγώ πιστεύω οτι πρόκειται για κοριτσάκι όμορφο σιναμον περλέ !
Αν έχεις επικοινωνία με το πωλητή ζήτα του φώτο από τους γονείς του μικρού και μπορεί να καταφέρουμε να σου πούμε τι φύλο είναι το μικρό σου.
Να σου ζήσει!
 
Η κοκατιλινα μου τρελαινοταν να ξεχωρίζει μια μια τις τρίχες από τα μαλλιά μου και να τις ανεβοκατεβαζει στο ράμφος για να ακούει τον χαρακτηριστικό ήχο "τσικ τσικ". Την ίδια στιγμή μου έκανε ποδολουτρο η σκυλίτσα μου. Φουλ περιποίηση.
😀 Ζωή... Τι παρέα!

Ο Ρόκυ όταν τον έχω στα χέρια, τσιμπάει τις τρίχες από τα χέρια μου και δεν ξέρω αν αυτό είναι κακό για τον μικρό μου φίλο!
Να ανησυχήσω ή όχι;
Ευχαριστώ!
Εγώ δε θα ανησυχούσα, αρκεί να τηρείς στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@vagelis76, Βαγγέλη πετάει, διανύοντας απόσταση 10 μέτρων κάποιες φορές και κάποιες άλλες λιγότερα. Αυτό το κάνει μια με δύο φορές την ημέρα (από το μεσημέρι και μετά που είμαστε στο σπίτι τον έχουμε έξω από το κλουβί). Δεν μπορώ να πω ότι κάνει τούμπες, αλλά προσγειώνεται άτσαλα! Όσο για τον τύπο που μου το πούλησε, δεν θέλω να ασχοληθώ γιατί όσο μαθαίνω πράγματα από όλους εσάς εδώ μέσα, τόσο τον αντιπαθώ! (καλό θα ήταν να γνωστοποιούμε τέτοιους κακούς εκτροφείς για να τους αποφεύγουν οι μελλοντικοί αγοραστές!) Ο Ρόκυ πέρα απο τα χαρακτηριστικά κοριτσιού, έχει δυνατό κελάηδισμα και μελωδικό και αυτό με κάνει να πιστεύω οτι είναι αγοράκι. Εχθές ρώτησα εδώ μέσα που κάνουν τεστ DNA και κατέληξα να του κάνω στο άμεσο μέλλον στην Ισπανία. (ο τύπος που μου το πούλησε, σε ερώτηση μου για τεστ όταν το αγόρασα, μου απάντησε να μην του κάνω γιατί είναι 50/50 η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων) :) Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και για τον χρόνο σου! Επίσης θα ήθελα να μου πείς αν γνωρίζεις, αν έχουν δυνατότητα να πουν λεξούλες εκτός απο τα αρσενικά και τα θηλυκά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα θυληκα πολυ δυσκολο να πουν λεξεις! τους γονεις του μικρου μπορεις να τους μαθεις; δλδ να τον ρβτησεις τι χρωματισμοι ειναι; μπορει απο τους γονεις να μπορεσουμε να σου πουμε το φυλο!
 
Τα θυληκα πολυ δυσκολο να πουν λεξεις! τους γονεις του μικρου μπορεις να τους μαθεις; δλδ να τον ρβτησεις τι χρωματισμοι ειναι; μπορει απο τους γονεις να μπορεσουμε να σου πουμε το φυλο!
Μπορώ Ζαχαρία, αλλα δεν θέλω. Έχω καταλήξει να κάνω τεστ DNA οπότε και θα μάθω τι είναι!
 
Σημασία έχει πια οτι το πουλάκι είναι στα χέρια σας,το αγαπάτε και θα του προσφέρετε οτι καλύτερο!
Με την αγάπη και τη φροντίδα σας σίγουρα θα ξεχάσει γρήγορα οτι τραυματική εμπειρία έχει ζήσει στα προηγούμενα χέρια..
Συνήθως τα κορίτσια βγάζουν πιο μονότονους ήχους αλλά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.. Έχουν γεννηθεί σε μένα θηλυκά που σε νεαρή ηλικία σαλιάριζαν σαν αρσενικά και έκαναν φωνούλες που αν δε είχα κάνει τεστ dna θα πίστευα οτι είναι αγόρια.
Η ομιλία έχει να κάνει τις περισσότερες φόρες με την επαφή που έχουμε με το πουλι και και τη μεταξύ μας αλληλεπίδραση.Αν είναι ουσιαστική και το πουλάκι μας θεωρήσει μέρος του κοπαδιού του όλα είναι πιο εύκολα και η μιμήσεις επίσης.
χαίρομαι που δεν είναι τόσο προβληματικό το πέταγμα του, μάλλον το έχει προσαρμόσει στα μέτρα του και εχει βρει το τρόπο να ζει με αυτό. Ευτυχώς αυτό θα διορθωθεί με την αλλαγή των φτερων του...

Αναμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ !
 
Back
Top